Slezákovo Dřevohryzadlo 002
základ plastová europaleta ? 

https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Přidávám pár nových snímků, a podotýkám, že portál leží dočasně na dř. nohách protože bratr zámečník má sešroubovanou svou nohu po pádu, atak je teď pracovně indisponován. Což mi zatím nevadí, protože pokračovat budu scela zvolna, a to vzávislosti na síle cinkání, či raději šustění v kešeni. Asi velmi zvolna
.
Tak všechny zdravím a pište plujte, raďte.
Dík a Perun s vámi.

Tak všechny zdravím a pište plujte, raďte.
Dík a Perun s vámi.

To jsou dostatečně šílené pojezdy
Vyplatí se to vůbec dělat ? Přijde mi to opravdu celkem dost práce neodpovídající výsledku. Samozřejmě když člověk komponenty má vidí to asi jinak.
PS: V jakých tolerancích se to dá rozumně seřídit?

Vyplatí se to vůbec dělat ? Přijde mi to opravdu celkem dost práce neodpovídající výsledku. Samozřejmě když člověk komponenty má vidí to asi jinak.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Tak to se teprve uvidí, na kolik to pojede, já si iluze na setiny nedělám. No a právě ten materiál nějaký byl.Cjuz píše:To jsou dostatečně šílené pojezdy![]()
Te´už příjdou korunky.
Tak jsem tento projekt zrušil a pustil se do menší potvůrky na dřevo, bude pouze z AL profilů a rozjezdy budou 750x480x180, fotky pořídím, mech část už stojí.
Pojezdy jsem zase použil moje oblíbené ložiska, na Z bude opět aktuator kuličkový, stoupání 10mm, XY trapéz 16x4, na každém 2xmatice.
Dnes dorazily motory od Microconu, včera jsem objednal. Luxusní domluva, rychlost a cena.
2x SX23-1414 1,4Nm; 2x SX34-3341 4,1Nm. Celkem za vše i s dopravou 2850,-.
Pojezdy jsem zase použil moje oblíbené ložiska, na Z bude opět aktuator kuličkový, stoupání 10mm, XY trapéz 16x4, na každém 2xmatice.
Dnes dorazily motory od Microconu, včera jsem objednal. Luxusní domluva, rychlost a cena.
2x SX23-1414 1,4Nm; 2x SX34-3341 4,1Nm. Celkem za vše i s dopravou 2850,-.
Tak jsem konečně malinko pokročil s mým dřevohryzadlem.
Rozjezdy jsou:
X 450 mm 1 x 4,1 Nm
Y 745 mm 2 x 1,4 Nm
Z 200 mm 1 x 4,1 Nm
Max rychlost nastavena na 2700mm/min u XY trapéz 16x4mm
u Z 7200 Linear Actuator kuličkový stoupání 10mm
Malé video
https://www.youtube.com/watch?v=Sr5rV9P ... ata_player" onclick="window.open(this.href);return false;
Doufám, že jsem ten odkaz vložil správně, jsem v práci a nemohu ověřit.
Teď ještě nějakou základní desku, trochu proměřit a zakousnout se.
Celé ještě nějak přichytit ke stolu, nevím jestli napevno, nebo na silenbloky.
Perun s Vámi

Rozjezdy jsou:
X 450 mm 1 x 4,1 Nm
Y 745 mm 2 x 1,4 Nm
Z 200 mm 1 x 4,1 Nm
Max rychlost nastavena na 2700mm/min u XY trapéz 16x4mm
u Z 7200 Linear Actuator kuličkový stoupání 10mm
Malé video
https://www.youtube.com/watch?v=Sr5rV9P ... ata_player" onclick="window.open(this.href);return false;
Doufám, že jsem ten odkaz vložil správně, jsem v práci a nemohu ověřit.
Teď ještě nějakou základní desku, trochu proměřit a zakousnout se.
Celé ještě nějak přichytit ke stolu, nevím jestli napevno, nebo na silenbloky.
Perun s Vámi

Tak jsem se zkusil zakousnout, inspiroval jsem se modelem zde na fóru, je to jen pokus tak jsem jel do MDF, alespoň je lev lehce chlupatý.
Ještě hodím malé video na trubku jak bude čas.
Perun s vámi
Hrubování End 6mm po 3mm, Finish Ball 2mm, posuv 1800 mm. Ještě hodím malé video na trubku jak bude čas.
Perun s vámi