Zdravím profíky :-d mám malej problém začínám stavět frézku ale nevím čim jí krmit. Když pujdu od zadu.... Krokáče jsou jasné, Driver modrá čína, připojen přes ltp port do kompu, a v kompu mach kterej se nakrmí g kodem....... Posud snad tuším správně ale co je pak dál?? Určo musim mít nějakej g-editor co sem se koukal tak by mohl postačit cimco edit a pak zřejmě něco v čem vytvořím samotnej obrazec(dílec ) s rozměry. Prosím mužete mi někdo poradit nějaké programy . Něco jednoduchého a ideální v češtině. Dále by mě zajímavo v čom kreslit plošné spoje a následně frézovat.
Předem moc děkuji ale musím varovat nejsem znalej autocadu a podobnejch programu jsem lama a chtěl bych se něčemu přiučit.
čím krmit frézku
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
hledej kouzelne sluvko CAM a najdes spoustu programu ktere ti z navrhu soucasti (2D tistak, nebo 3d model,....) pomuzou vyrobit strojni drahy pro obrabeni g-code
modra cina je velmi spatna volba a mach taky nic moc
zadelano na velke problemy
modra cina je velmi spatna volba a mach taky nic moc
zadelano na velke problemy
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Pokud chceš vytahovat integráky, tak si je přímo kup samostatné - 5 jich vyjde tuším na 15$. Anebo si kup zelenou jednoosou čínu - tři desky tě vyjdou cenově stejně jako jedna modrá a kvalitativně jsou úplně jinde. Jen si budeš buď muset koupit "LPT breakout board" nebo si příslušné piny z LPT portu natahat do driverů sám.
prosímtě ne , tu desku už nekupujte , kupa lidí si tu nedala říct a pak tu bádaj jak ji alespon napůl spojizdnit a jen trápení , navíc to ani není levné , podívej se tady co stojí šváb : http://aukro.cz/cnc-tb6560ahq-driver-ch ... 16260.html" onclick="window.open(this.href);return false;
když už chceš něco koupit tak kup třeba tyhle drivery : http://aukro.cz/driver-krokoveho-motoru ... 93014.html" onclick="window.open(this.href);return false;
a nebo téměř to samé ale bez krabičky : http://aukro.cz/driver-krokoveho-motoru ... 90637.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tahle oba drivery mají stejný chip jako modrá čína , ale narozdíl od ní jej maj nastaven tak že dělá to co má , mají opravdové galvanické oddělení a a rychlé optrony .
oddělovací desku pro ty drivery ani nepotřebuješ protože oba tyto drivery mají oddělení v sobě takže jen konektor a můžeš jet , samozřejmě pokud budeš využívat další výstupy a vstupy tak bys měl nějakou oddělovací desku použít
když už chceš něco koupit tak kup třeba tyhle drivery : http://aukro.cz/driver-krokoveho-motoru ... 93014.html" onclick="window.open(this.href);return false;
a nebo téměř to samé ale bez krabičky : http://aukro.cz/driver-krokoveho-motoru ... 90637.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tahle oba drivery mají stejný chip jako modrá čína , ale narozdíl od ní jej maj nastaven tak že dělá to co má , mají opravdové galvanické oddělení a a rychlé optrony .
oddělovací desku pro ty drivery ani nepotřebuješ protože oba tyto drivery mají oddělení v sobě takže jen konektor a můžeš jet , samozřejmě pokud budeš využívat další výstupy a vstupy tak bys měl nějakou oddělovací desku použít
Já vim že modrá deska je slabota ale tedka jsem koupil 2 modré desky tady na foru v bazaru to jest 6 švábu za 1200 kč plus nějaké hebedí okolo konektory chladiče atd... Jinak jsem vyušen elektrikářem takže si s tim snad poradim bud spáchat nějakou desku na šváb(vlastní návrh) a nebo rád obšlehnu nějaké konstrukce:-d
Jestli máš profesionální pájecí stanici abys dostal ty IO z desky bez tepelného namáhání a mechanického poškození tak nechápu proč si rovnou neuděláš desku celou.mr.fahrad píše:Já vim že modrá deska je slabota ale tedka jsem koupil 2 modré desky tady na foru v bazaru to jest 6 švábu za 1200 kč plus nějaké hebedí okolo konektory chladiče atd... Jinak jsem vyušen elektrikářem takže si s tim snad poradim bud spáchat nějakou desku na šváb(vlastní návrh) a nebo rád obšlehnu nějaké konstrukce:-d
Ono 6560ka není žádná hitparáda (40V/3,5A), třeba L6208 je mnohem lepší (7A/52V).
Ohledně software začal jsem dělat ve SketchUpu s pluginem Phlat a zatím stačí.
Na jednoduché začátky a první pokusy snadné, jednoduché a legálně zadarmo.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Zatim plánuji udělat jen oddělovací tesku s rychlejma optočlenama a z desky přivést signál přímo na io na modré desce a vypustit to hebedí o kolo. Z desky bych použil jen silovou část. Jinak vypájet šváb nejni žádnej problém profi vybavení doma nemám ale nejni problém si pujčit nebo si něco vypájet třeba v práci:-d. Jinak do budoucna plánu desku pro 4 krokáče s obvodem na měření otáček včetena a regulaci otáček.
- Francotirador
A ono musí být něco výce?mr.fahrad píše:připojen přes ltp port do kompu, a v kompu mach kterej se nakrmí g kodem....... Posud snad tuším správně ale co je pak dál??
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
- Francotirador
Kde? Co zkusit internet - to by v dnešní době neměl být problém. O seznamy příkazů včetně sintaxe není nouze. Nebo navštívit knihkupectví s učebnicemi pro SPŠS či SPŠE.
Otázka mi přijde stejná jako: "Kde lama, která jede na dovolenou do Paříže vezme francouzký slovíčka?" Nejspíš ve francouzko-českém slovníku
Otázka mi přijde stejná jako: "Kde lama, která jede na dovolenou do Paříže vezme francouzký slovíčka?" Nejspíš ve francouzko-českém slovníku

soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N