Předělávka
Určitě mach,mě to vyhovuje.Píšu si úplně jednoduché věci přímo v G kodu přes textový editor ale jak říkám, třeba toho sinumerika dám do kupy-resp.najdu někoho kdo mu domluví.On by na psaní géček nebyl složitější jenom je potvora v hard i soft moc šlechtěná květinka a jak si postaví hlavu ...
Tak už běhá.Pořád je ( a bude ) co ladit,dlouho třeba trvalo odstraňování různých zarušení,netušil jsem jak moc je to choulostivá věc.Zkouším mach i linux a zjišťuju že se mám hodně co učit.Kovy na tom v podstatě neděláme,používáme tenhle stroj na broušení skla.Tuhost je velice dobrá,podařilo se jemným kotoučem na sklo ( D 91 ) "online" odebírat profil cca 20*10 mm posuvem asi F 100,jenom to znělo "trošku divně".Chtělo by to naučit se s nějakým camem,jedná se o broušení takže nástroje ubývají a mají vlastně pořád "neznámý tvar" což bych potřeboval nějak ošetřit.Jinak díky za podněty od Vás co přispějete radou,i když všechno napoprvé nepochopím tak si aspoň rozšířím obzor.Musím taky poděkovat bráchovi a jeho synům,bez nich by to nešlo.Ta fotka monitoru s linuxem je spešl pro packu
.