Prosím o radu či pomoc s optimalizací G-kodu.
Pro návrh plošných spojů používám CAD Target, jedním z možných výstupů je i G-kod, kterým umí řídit frézku s Mach3. Prakticky však tento kod nelze použít, neboť vřeteno stráví většinu času přelétáním nad obráběnou deskou.
Neexistuje náhodou program jehož vstupem by byl "surový G-kod" a výstupem kód optimalizovaný? Pokud je můj dotaz příliš naivní, tak mne šetřte, jsem začátečník.
Jinak díky za každou radu.
optimalizace G-kodu
Nejsem si jistý, ale toto musí mít na svědomí CAM. Optimalizovat G kód je technický protimluv neboť software by nevěděl zda byl posuv cílený nebo to je jen nedokonalost předchozího software.
Mě taky u SketchUpu obšas taky zlobí výstup, někdy udělá třeba půkruh z malých segmentů a vždy se po malém kousku chce zvedat. Občas stačí upravit tvar, někdy mu to vnutit jiným výběrem prvku.
Zkoušel jsem i jiné CAM produkty ale na mě mají zatím moc složité nastavení = nemám tak náročné požadavky ani stroj.
PS: Zkusil bych export drah třeba do dwg apod. a pak to přechroustat jiným CAMem, nevím zda je to reálné
Mě taky u SketchUpu obšas taky zlobí výstup, někdy udělá třeba půkruh z malých segmentů a vždy se po malém kousku chce zvedat. Občas stačí upravit tvar, někdy mu to vnutit jiným výběrem prvku.
Zkoušel jsem i jiné CAM produkty ale na mě mají zatím moc složité nastavení = nemám tak náročné požadavky ani stroj.
PS: Zkusil bych export drah třeba do dwg apod. a pak to přechroustat jiným CAMem, nevím zda je to reálné
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
dej sem ukázku dráhy a vygenerovaného G kódu..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU