dílenské prostory

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
maverick

7. 9. 2013, 12:29

dotaz od vidláka z vesnice, jak řešíte ve městě když potřebujete dílnu? :D stěhuju se do Brna abych to měl blízko do školy a řešim kam s tou trochou mýho harampádí, jakýkoli dílenský či výrobní prostory bývají jednak zbytečně velký a jednak i docela drahý, dostačuje mi 10 metrů čtverečných :D ano směšně málo, další možností je betonová garáž, taková ta řadová, má ju známej, v létě +50 v zimě -20, použitelný sotva par měsíců v roce, do bytu to vzít nejde a sehnat kousek místa u nějakýho známýho se mi zatím nepovedlo, tak proto se ptam jestli někdo nepřišel na nějaky originální řešení co mě nenapadlo?? díky
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

7. 9. 2013, 1:45

řadová garáž... jednu takovou mám v Práglu(když jsem se přestěhoval z maloměsta a postupně převezl věci z původní garáže) . Bohužel bez 230v natož 400v... takže původně řešeno vše 12V z autobaterie ,než jsem zařídil. Strop podlepen polistyrenem a plechové vrata taktéž. Plus bufík z avie (než jsem ho nainstaloval tak jsem si postavil "topení" na biolích . Natemperovat 25m2 s nízkým stropem je za chvíli ,a když natřeš ipu na střeše stříbrnou barvou na asfaltové střechy ,budeš tam mít labůžo i vlétě . Zabezpečovačku jsem si udělal ze starého mobilu na "rychlou volbu" . Ale zatím nebyla potřeba ,byl sice jeden pokus se mi dovnitř dostat,ale mám na vratech závoru zajížděcí na hřeben a nenápadný otvor na tvarovou kličku .
A jestli v garáži je el.proud tak infrazářič avládaný např. po telefonu pomocí sms( víš že tam půjdeš tak půl hoďky dopředu zapneš topení)
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 9. 2013, 7:09

PAKO.ll píše:infrazářič ovládaný např. po telefonu pomocí sms
Sorry za OT, ale toto mě zajímá - jak udělat, abych poslal na mobil SMSku a on mi např. sepnul relé? Fotorezistor nad displejem? :D
Petr Spáčil
packa

9. 9. 2013, 7:13

ten fotorezistor se opravdu používá , ale může to mít kupu planých poplachů , pohledej GSM alarm ., je kupa různých konstrukcí . třeba tady :
http://bramo.ic.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
garulus
Kontaktovat uživatele:

9. 9. 2013, 12:59

robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

9. 9. 2013, 5:33

To jsem kdysi koupil a zahy vyhodil
Nejen ze to byl pofiderni tistak prilepeny tavnym lepidlem na dno krabicky a vedle toho vykuchanej druhej tistak puvodne z nejakeho mobilu atd... Misto tlacotek priletovane dratky :)
Ale napriklad to nevedelo o stavu baterii ve fotobunkach a ani to nekontrolovalo jejich dostupnost
Proste po vybiti uz to nehlidalo a nikdo o nicem nevedel...

Takze ppatrne na tyhle alarmy
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

9. 9. 2013, 7:07

Podíval bych se na flajzara viz http://www.flajzar.cz/dalkove-ovladani-gsm/
Na jedné lince jsem s tím přišl do kontaktu, někdo to použil (GSM na DIN). Na mě moc levné řešení, nepůsobí vůbec profi ale fungovalo již 5 let a po mém přenastavení funguje zase další rok bez problémů.

Nastavení je přes SMS takže trochu hokej to vyťukat, bohužel PC to neumělo. Dnes to jde i z PC.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
garulus
Kontaktovat uživatele:

10. 9. 2013, 12:04

Robokop, ja som dal odkaz na asi VEĽA! druhou, to si skúsil všetky? :D
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 9. 2013, 6:59

Ne pouze jeden a o tom jsem i psal
Z toho si rozumny clovek udela rozumny zaver
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
garulus