kleštiny pro vrták 0.3 mm ?
- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
dve možnosti:
1, priama kleština MK2 2 alebo 3mm a vrták 0.3mm s hrubou stopkou
(vyzerá takto napr. http://www.modelarskyobchod.cz/foto/foto9105.jpg)
2, MK2 redukcia na vŕtaciu hlavičku od 0.0mm do 12mm
tak ako u mňa (aj keď to nie je 0.3
)
Priama klieština MK2 na 0.0 - 1.0mm neexistuje, hľadal som ju rok...
1, priama kleština MK2 2 alebo 3mm a vrták 0.3mm s hrubou stopkou
(vyzerá takto napr. http://www.modelarskyobchod.cz/foto/foto9105.jpg)
2, MK2 redukcia na vŕtaciu hlavičku od 0.0mm do 12mm
tak ako u mňa (aj keď to nie je 0.3

„Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb.“
watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

kolik zmáčkne třeba ER16ka 1mm kleština, někde píšou u 1ky o -0,5mm a někde píšou o 1mm, já to nikdy nezkoušel..ale 0,5 vrták tam jde bez problémů..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
ER16 neviem, ale ER11(to mám) začína od 1mm a 0.3 vrták v nej drží (ale je pravda, že sa s ním vrtá len do mosadze, neviem, čo sa stane v oceli).
Tie čínske ER11/1mm klieštiny sa stiahnu na cca 0.5 (0.3 už nedrží), ale na tieto malé priemery mám nejakú švajčiarsku (asi 10x drahšiu) a tá sa dá stiahnuť v pohode na 0.3 - nejaká high precision, čo má veľa pozdĺžnych "zárezov". Možno by išla až do nuly, ale neskúšal som. Keď sa k tomu dostanem, odpíšem výrobcu...
Na ER8 som ale videl niekde až do nuly, ale rozsah po 0.5 a nie po 1mm ako štandardné - čiže 0.5 - 0.0, 1.0 - 0.5 atď.
Tie čínske ER11/1mm klieštiny sa stiahnu na cca 0.5 (0.3 už nedrží), ale na tieto malé priemery mám nejakú švajčiarsku (asi 10x drahšiu) a tá sa dá stiahnuť v pohode na 0.3 - nejaká high precision, čo má veľa pozdĺžnych "zárezov". Možno by išla až do nuly, ale neskúšal som. Keď sa k tomu dostanem, odpíšem výrobcu...
Na ER8 som ale videl niekde až do nuly, ale rozsah po 0.5 a nie po 1mm ako štandardné - čiže 0.5 - 0.0, 1.0 - 0.5 atď.
watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

právě že si myslím že je tak do 0,5mm alespoň 2ka je přeřezaná silnější pilkou než ta 1ka a myslím si že se tak nestáhne, nicméně asi záleží na výrobci....já mám "precizní německou kvalitu" ale dělaj to v tý číně určitě taky
nicméně takhle malý kleštiny v podstatě nepoužívám tak mě to netrápí.. 

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ty ER16 od průměru 2 mm níž překlenou pouze 0.5 mm a nejmenší se dělá 1 mm. Takže proto tyhle mrňavé vrtáčky používám v provedení se zesílenou stopkou. Má to navíc tu výhodu, že jsou podstatně dražší, takže si na ně automaticky dávám větší pozor

Aleš Procháska
- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
To áno, ten vrták so zosilenou stopkou asi bude najrozumnejšie riešenie... Ale nevieme ako hlboko sa bude vŕtať, predsa len tie vrtáky (resp. rezná časť) majú istú - menšiu dĺžku...
Ale milou sa pýtal na jeho frézku, a tam má MK2. Čiže je pre neho lepšie/presnejšie/lacnejšie dať priamu klieštinu MK2/3.16 a do nej strčiť takýto vrták ako dávať MK2/ERxx.
to prochaska: kde kupuješ tie vrtáčiky so silnejšou stopkou? Sú v ponuke aj kobaltové?
P.S. Keď dojdem k mašinke, natočím video 0.2mm v ER11, drží tam jak sviňa mech
Ale milou sa pýtal na jeho frézku, a tam má MK2. Čiže je pre neho lepšie/presnejšie/lacnejšie dať priamu klieštinu MK2/3.16 a do nej strčiť takýto vrták ako dávať MK2/ERxx.
to prochaska: kde kupuješ tie vrtáčiky so silnejšou stopkou? Sú v ponuke aj kobaltové?
P.S. Keď dojdem k mašinke, natočím video 0.2mm v ER11, drží tam jak sviňa mech

watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

a ne až od průměru 1 je to po 0,5mm? nebo jak by se chytil vrták 1,3mm? když v sadě je 1ka a 2ka?
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pro ER16 začíná sada průměry 1, 1.5, 2, 3 atd. Já jsem si sehnal i kleštiny s průměrem 2.5, protože ono i u té trojky není moc dobé do ní upínat třeba vrták 2.1. On je totiž rozdíl zakřivení upínací díry 3 mm a vrtáku 2.1 tak velký, že když se člověk při upínání trochu zamyslí a utahuje a utahuje, dokáže ta kleština stopku toho vrtáku docela brutálně rozmačkatRaS píše:a ne až od průměru 1 je to po 0,5mm? nebo jak by se chytil vrták 1,3mm? když v sadě je 1ka a 2ka?

Aleš Procháska
Trošku si přihřeju polívčičku. http://www.stimzet.cz" onclick="window.open(this.href);return false;WatchManiac píše:To áno, ten vrták so zosilenou stopkou asi bude najrozumnejšie riešenie... Ale nevieme ako hlboko sa bude vŕtať, predsa len tie vrtáky (resp. rezná časť) majú istú - menšiu dĺžku...

Vedoucí vývoje / Technolog / Programátor / Obsluha CNC / Kontruktér / Podržtaška / Pi*us k ruce
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
EdgeCam 2014/2016, SpaceClaim 2015
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
Existuje jednoduchá finta jak upnout minivrták do větší kleštiny nebo do vrtací hlavičky, která do tak malýho průměru nejde sevřít. Vezmi měděný drátek (z nějakýho transformátorku, tlumivky apod...) průměr cca 0,3-0,5mm a na dřík malého vrtáku ho natoč závit vedle závitu jako pružinu. Tím zvětšíš upínací průměr např. na 1 - 1,5mm jak potřebuješ. Funguje to velmi dobře, nicméně osobně bych se spíš obával, že to Tvoje centrum Bernado nebude mít pro tak malý vrták patřičný otáčky. Na průměr 0,3mm bys měl točit v řádech desetitisíců obzvláště pokud chceš vrtat posuvem. U takhle malýho vrtáku stačí aby se kousla šponka a je po něm. Při malých otáčkách je to vždy veliký rizikomilou píše:Ahoj . Potřeboval bych do strojku bernardo 250 proficenter - do frézovacíh ramene upnout vrtáček D 0.3 mm . Jsou na to nějaké přípravky,nebo si musím něco vyrobyt ? Díky za reakce.

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Běžnou konfekci u Hoffmanna, speciální věci (třeba vrtáčky 0.05 mmWatchManiac píše:to prochaska: kde kupuješ tie vrtáčiky so silnejšou stopkou? Sú v ponuke aj kobaltové?

Naposledy upravil(a) prochaska dne 10. 9. 2013, 1:05, celkem upraveno 2 x.
Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Polívčička přihřáta pěkně, ale nenašel jsem tam ceník SK vrtáků (s i bez vnitřního chlazení)JanGerza píše:Trošku si přihřeju polívčičku. http://www.stimzet.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Aleš Procháska
Ano. SK jsou na poptávku. Moc se nedělají. Naše "maminka" (M+V) je dodává poměrně ve velkém od jiného výrobce.prochaska píše:Polívčička přihřáta pěkně, ale nenašel jsem tam ceník SK vrtáků (s i bez vnitřního chlazení)JanGerza píše:Trošku si přihřeju polívčičku. http://www.stimzet.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Vedoucí vývoje / Technolog / Programátor / Obsluha CNC / Kontruktér / Podržtaška / Pi*us k ruce