Má samodržný moment krokového motoru nějakou spojitost s jeho kroutícím momentem? Protože jestli jo tak ty motory musely mít ve srovnání se stejně velkejma konkurentama výkon jak blázen.
Ampér 2008
Tak jsem si na Ampéru vzal do ruky krokové motorky jedné firmy a málem jsem si ulomil ruku než se mi s nima povedlo zatočit
a to bylo jenom takové malinké koťátko asi 50x50x70 ale měli tam i podstatně větší macky a vůbec nic mi k nim nebyli schopní říc ani moment,napětí,proud,indukčnost prostě nic hleděli na mě obchodníčci jak na zjevení, když už u mě stáli tři a neřekli víc jak holou větu o tom že mají taky serva a že jim mám poslat poptávku tak jsem odešel
ale proč to píšu-
Má samodržný moment krokového motoru nějakou spojitost s jeho kroutícím momentem? Protože jestli jo tak ty motory musely mít ve srovnání se stejně velkejma konkurentama výkon jak blázen.
Ale měli pěkné kousky, viď? 
No k takémuto javu dochádza obyčajne keď sa náhodne spoja niektoré z vinutí motora.Potom to pôsobí ako by mal motor rotorovú časť z neuveriteľne silného magnetu.No v skutočnosti motor prekonáva len indukčný skrat medzi vinutiami. No ak boli motory s konektorom alebo izolované tak potom klobúk dolu.
Funny day!!!
jak tady nekdo spravne podotknul, muze to byt vyzkratovanym vinutim, coz ale na veletrhu u tech motoru co normalne vystavuji nikdo nedela, ale spis je to klasickej COGGING moment ( trhavej moment zpusobenej interakci zeleznejma zubama ve kterym je ulozeny vinuci a magnetickyho pole rotoru, ktery ted nove kazdej krokac ma, protoze tam vyrobci cpou high energy magnety ( uplne stejny jako pro serva NeFeB aby zvysili moment motoru ). Protoze u krokace se na cogging kasle ( resp. se vyzaduje aby to vubec krokovalo = skakalo po zubech ) tak je to oproti servum (klasicky pod 5% jmenovityho momentu ) brutalne prestreleny
To michal : novy krokace maji magnety, proto tim slo tezko tocit
To michal : novy krokace maji magnety, proto tim slo tezko tocit