NX (Cam Express) / Powermill
-
Dobrý den,
CAM Express se snažím poznat a v PowerMILLu dělám.
Nevím v čem jste programoval/la do teď ,ale dobře porovnejte jednotlivé funkce obou CAMů, jak z uživatelského tak i z funkčního hlediska. Já osobně můžu říct, že od PowerMILLu jsem očekával více. V některých věcech mě PowerMILL zklamal, zkrátka vyžaduje trošku jiný přístup k postupu programování.
Momentálně se snažím sbírat informace o CAM Expressu a jeho funkcích, stabilitě atp.
CAM Express se snažím poznat a v PowerMILLu dělám.
Nevím v čem jste programoval/la do teď ,ale dobře porovnejte jednotlivé funkce obou CAMů, jak z uživatelského tak i z funkčního hlediska. Já osobně můžu říct, že od PowerMILLu jsem očekával více. V některých věcech mě PowerMILL zklamal, zkrátka vyžaduje trošku jiný přístup k postupu programování.
Momentálně se snažím sbírat informace o CAM Expressu a jeho funkcích, stabilitě atp.
-
Ve trech osach bych sel urcite do HSMka.z18xe píše:Který z těchto dvou by jste brali na obrábění tvarových dílů (forem na vstřikolisy), ve třech osách....
NX urcite ne. Moc funkci k nicemu. Problemy s postprocesory. Na druhe strance obchodni zastupci nabizeji slusnou provizi, kterou jsem nevyuzil.
Pokud chces nakoupit a zmenit firmu nevahej.
Powermil je slusny soft, jenom zaspal trochu dobu. Nebo zaspali brnensti obchodni zastupci?

Firma Delcam s Pawermilem maji predvadecku ve sve firme, ktera ma financni problemy. Tak nevim jestli bych taky do toho sel.
U vice os je zajimavy SolidCAM nebo taky Inventor CAM, ale na tri osy je fakt dobry HSMWorks.
Dosud jsme programovali v EdgeCamu, Powermill i CamExpres mám půjčený na zkoušení a oba jsou dobré a oba mají své mouchy... jako zajímavá varianta je ješte WorkNC.
HSMWorks jsem viděl předváděčku a zaujal mě, ale proč ne? - vlastně dobrá otázka...
HSMWorks jsem viděl předváděčku a zaujal mě, ale proč ne? - vlastně dobrá otázka...
Dobrý den,Polesovsky píše:Firma Delcam s Pawermilem maji predvadecku ve sve firme, ktera ma financni problemy. Tak nevim jestli bych taky do toho sel.
debatu kdo je lepší nechám na každém, jen mě zaráží, co jste zde napsal ohledně finančních problémů, můžete mi prosím tuto větu vysvětlit? Upřímně jí moc nerozumím, ale pokud z ní vyplývá, že DELCAM BRNO, s.r.o. má finanční problémy, poté si nemohu tuto pomluvu nechat líbit, nezlobte se. Obrat za rok 2012 - 21 mil. CZK, zisk 3,6 mil CZK. Tento rok zatím podobně. Všechna data jsou veřejně přístupná, tedy si je může každý ověřit. Děkuji za objasnění.
Pavel Šimonek,
jednatel DELCAM BRNO, s.r.o.
-
To jsem se sel podivat s kamaradem ohledne prace a dostal jsem se do firmy v Brne v byvale Zbrojovce do budovy byvale naradovny. V prizemi je v najmu jedna firma ze dvou firem, ma nekolik CNC soustruhu a nejake CNC frezovaci centra.psimonek píše:Dobrý den,Polesovsky píše:Firma Delcam s Pawermilem maji predvadecku ve sve firme, ktera ma financni problemy. Tak nevim jestli bych taky do toho sel.
debatu kdo je lepší nechám na každém, jen mě zaráží, co jste zde napsal ohledně finančních problémů, můžete mi prosím tuto větu vysvětlit? Upřímně jí moc nerozumím, ale pokud z ní vyplývá, že DELCAM BRNO, s.r.o. má finanční problémy, poté si nemohu tuto pomluvu nechat líbit, nezlobte se. Obrat za rok 2012 - 21 mil. CZK, zisk 3,6 mil CZK. Tento rok zatím podobně. Všechna data jsou veřejně přístupná, tedy si je může každý ověřit. Děkuji za objasnění.
Pavel Šimonek,
Mne zajimali ty soustruhy a moznost zamestnani. Majitel se rozjimal na tom jak jsou rodinna firma a ze zaroven prodavaji soft Powermil a podobne. Kazdy pracovnik ma u stroje vlastni PC se softem, kterym muze primo programovat a vydelavat penize.

To bylo na prvni pohled super, ale...
Kdyz nastoupite na CNC soustruh, tak budete prvnich 14 dni az mesic delat zdarma. Pak se rozhodneme, jestli s Vama sepiseme pracovni smlouvu na dobu urcitou

Pokud udelate zmetka, tak Vam z platu strhneme cenu noveho materialu a naklady na vyrobu. Vy si nove vyrobky po praci vyrobite zdarma znova.

Dalsi uz jsem se moc neptal a snazil se dustojne z teto "rodinne" firmy vypadnout.
Pane Simonek, myslite ze firma, ktera nema na zaskoleni sveho noveho zamestnance - je na tom dobre?
Vážený pane Polešovský,Polesovsky píše:To jsem se sel podivat s kamaradem ohledne prace a dostal jsem se do firmy v Brne v byvale Zbrojovce do budovy byvale naradovny. V prizemi je v najmu jedna firma ze dvou firem, ma nekolik CNC soustruhu a nejake CNC frezovaci centra.psimonek píše:Dobrý den,Polesovsky píše:Firma Delcam s Pawermilem maji predvadecku ve sve firme, ktera ma financni problemy. Tak nevim jestli bych taky do toho sel.
Pavel Šimonek,
Mne zajimali ty soustruhy a moznost zamestnani. Majitel se rozjimal na tom jak jsou rodinna firma a ze zaroven prodavaji soft Powermil a podobne. Kazdy pracovnik ma u stroje vlastni PC se softem, kterym muze primo programovat a vydelavat penize.![]()
To bylo na prvni pohled super, ale...
Kdyz nastoupite na CNC soustruh, tak budete prvnich 14 dni az mesic delat zdarma. Pak se rozhodneme, jestli s Vama sepiseme pracovni smlouvu na dobu urcitou![]()
Pokud udelate zmetka, tak Vam z platu strhneme cenu noveho materialu a naklady na vyrobu. Vy si nove vyrobky po praci vyrobite zdarma znova.![]()
Dalsi uz jsem se moc neptal a snazil se dustojne z teto "rodinne" firmy vypadnout.
Pane Simonek, myslite ze firma, ktera nema na zaskoleni sveho noveho zamestnance - je na tom dobre?
prosím nemaťte ostatní diskutéry tohoto fóra. Zajisté mluvíte o společnosti D-CAM SERVIS s.r.o. Tato společnost používá řešení společnosti Delcam, ale žádné naše produkty neprodává, to je lež. Navíc naše společnost DELCAM BRNO, s.r.o. nemá s firmou D-CAM SERVIS s.r.o. nic společného kromě toho, že jsou naším referenčním zákazníkem, kde je možné se podívat na práci našich programů v praxi, tak jako další firmy po celé ČR. Naše účetnictví nemá s jejich nic společného. Nemám představu o náborech pracovníků této firmy a ani mě to nezajímá. Stále nerozumím tomu, proč dáváte tuto firmu do souvislosti s námi. Bylo by od Vás férové své tvrzení dementovat a budu rád, pokud přijmete mé pozvání do naší brněnské pobočky, která jako jediná prodává v ČR a SR programy PowerMILL, PowerSHAPE, FeatureCAM, PartMaker, ArtCAM a PowerINSPECT. Pro doplnění, společnost Metrotest prodává také PowerINSPECT a firma Comac prodává také ArtCAM. To je výčet všech prodejců. Prosím kontaktujte mě pro Vaši návštěvu na telefonu 515 535 511. Děkuji.
Pavel Šimonek
-
Zajimave, proc tedy majitel firmy, co nas privital tvrdil, ze mate spolecnou rodinnou firmu? Dokonce i nazev firmy mate podobny. Ale to nechme byt. Vzdyt casto i sesterske firmy mohou hospodarit ruzne.psimonek píše:Vážený pane Polešovský,
prosím nemaťte ostatní diskutéry tohoto fóra. Zajisté mluvíte o společnosti D-CAM SERVIS s.r.o. Tato společnost používá řešení společnosti Delcam, ale žádné naše produkty neprodává, to je lež. Navíc naše společnost DELCAM BRNO, s.r.o. nemá s firmou D-CAM SERVIS s.r.o. nic společného kromě toho, že jsou naším referenčním zákazníkem, kde je možné se podívat na práci našich programů v praxi, tak jako další firmy po celé ČR. Naše účetnictví nemá s jejich nic společného. Nemám představu o náborech pracovníků této firmy a ani mě to nezajímá. Stále nerozumím tomu, proč dáváte tuto firmu do souvislosti s námi. Bylo by od Vás férové své tvrzení dementovat a budu rád, pokud přijmete mé pozvání do naší brněnské pobočky, která jako jediná prodává v ČR a SR programy PowerMILL, PowerSHAPE, FeatureCAM, PartMaker, ArtCAM a PowerINSPECT. Pro doplnění, společnost Metrotest prodává také PowerINSPECT a firma Comac prodává také ArtCAM. To je výčet všech prodejců. Prosím kontaktujte mě pro Vaši návštěvu na telefonu 515 535 511. Děkuji.
Pavel Šimonek
Zda někdo tvrdil, že prodává PowerMILL je pro mě určitě nemilá zpráva a není to dobře. Nicméně existují takové nástroje jako obchodnirejstrik.cz, ve kterém se dozvíte, že jako jednatel DELCAM BRNO, s.r.o. jsem stál u zrodu společnosti D-CAM SERVIS s.r.o., proto podobný název, nicméně po nahlédnutí do rejstříku zjistíte, že dne 3.12.2009 jsem z této společnosti odešel, jelikož se názorově naše cesty rozešly. Mimochodem jsem byl pouze papírovým jednatelem bez aktivních funkcí. Od této doby do této společnosti nevidím. Ale toto je zcela mimo základní diskuzi. Tyto firmy nemají spolu nic společného. Abych to tedy uzavřel. Firma D-CAM SERVIS s.r.o. neprodává žádné produkty Delcam, není naším zastoupením, nemá žádná práva a nekonzultuje s námi nic ohledně své strategie.Polesovsky píše: Zajimave, proc tedy majitel firmy, co nas privital tvrdil, ze mate spolecnou rodinnou firmu? Dokonce i nazev firmy mate podobny. Ale to nechme byt. Vzdyt casto i sesterske firmy mohou hospodarit ruzne.
Tím pádem důležitá zpráva pro ostatní diskutující: Firma, o které pan Polešovský mluví neprodává PowerMILL a pokud někdo má zájem o PowerMILL, pak bude jednat s námi, tedy se společností, která je více než stabilní s vynikajícími výsledky a ekonomicky hodnocená: Merit Concept 2013: AA – Vynikající - viz http://www.certifikacefirem.cz/cs/weblo ... ertifikatu Vložte jen naše IČ: 60712180.
Dle Vaší reakce mé pozvání asi nepřijímáte. Škoda, nicméně kdokoliv by se k nám chtěl podívat a přesvědčit se na vlastní oči, jste vítáni. Přeji všem pěkný den.
Pavel Šimonek,
jednatel společnosti.
-
Teda pane Simonek, vy jste se teda rozohnil.
To , ze sef D-CAM SERVISu je trochu mluvka a ohani se rodinnymi konexy je spatne.
Netvrdil jsem, ze D-CAM SERVIS primo prodava PowerMILL , ale to , ze rodina zaroven prodava PowerMILL.
Proto ma asi kazdy pracovnik soft u stroje.
To, ze firma D-CAM SERVIS s.r.o. neni na tom dobre je jejich vec. Vam vsak nedela dobre jmeno, kdyz se ohani rodinnymi konexy na Vasi firmu.
Dalsi uz nebudu rozebirat - to sem nepatri.
Me nezajima firma D-CAM SERVIS s.r.o. a ani DELCAM BRNO s.r.o. , ja se zajimam o moznosti a prednosti softu PowerMILL a FeatureCAM.
To , ze sef D-CAM SERVISu je trochu mluvka a ohani se rodinnymi konexy je spatne.
Netvrdil jsem, ze D-CAM SERVIS primo prodava PowerMILL , ale to , ze rodina zaroven prodava PowerMILL.
Proto ma asi kazdy pracovnik soft u stroje.
To, ze firma D-CAM SERVIS s.r.o. neni na tom dobre je jejich vec. Vam vsak nedela dobre jmeno, kdyz se ohani rodinnymi konexy na Vasi firmu.
Dalsi uz nebudu rozebirat - to sem nepatri.
Me nezajima firma D-CAM SERVIS s.r.o. a ani DELCAM BRNO s.r.o. , ja se zajimam o moznosti a prednosti softu PowerMILL a FeatureCAM.