Jedná se o modrou desku.
Zastavení osy do +
Nechápu čím to může být. Jedna osa X mi nejede jen do mínusu, jede tedy pouze jedním směrem. Opačně nereaguje a mach ukazuje že jede. Prolítl jsem nastavení a mělo by to být OK. Pokud prohodím osy, chyba se vyskytne zase jinde takže motory jsou OK. Obávám se že je to opět švábem TB 6560.
Jedná se o modrou desku.
Jedná se o modrou desku.
Jen chci podotknou, že pokud na klávesnici hodím do + motor se protočí tak o necelou 1/4 otáčky a konec.
Po vypnutí Macha a stroje a než jsem napsal toto téma, tak zas vše funguje jak má, to mě pos.r. Čím to může být mi stejně nejde do hlavy.
zastánci machu by řekli nesváděj všechno na macha.. ale to byl jeden z důvodů proč jsem znovu do macha nešel.. prostě to co stále funguje z ničeho nic nefunguje..a pak zase funguje
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Tak jsem přišel proč to dělá.
Desku mám na 3 osy X, Y, Z, pokud potřebuji zprovoznit osu A, vždy jsem vyřadil Z a přehodil na osu A v nastavení v machu pouze pinama a Z jsem zakázal. Vždy to chodilo bez problému. Když to udělám teď tak mi začne blbnout ta osa X, proč nevím ta s tím nemá nic společného.
Desku mám na 3 osy X, Y, Z, pokud potřebuji zprovoznit osu A, vždy jsem vyřadil Z a přehodil na osu A v nastavení v machu pouze pinama a Z jsem zakázal. Vždy to chodilo bez problému. Když to udělám teď tak mi začne blbnout ta osa X, proč nevím ta s tím nemá nic společného.
Nikdy jsem PC restartovat nemusel a mach se restartuje zap. a vypnutím. Ukončením machu a opětovném naběhnutí nic nepomohlo. Začínám pomalu uvažovat o nové desce pro 4 osy. 
Možná to bylo taky tím, že dříve jsem měl komp v dílně P3 1GHz 526MB RAM a nyní po obnově tu mám P4 2.17GHz 2.00BG RAM. Vím že na těch starších PC byl mach stabilnější.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak si sezen 10 pocitacu a testuj na kterem to pujde a nebo jdi do neceho kde to nebude takova loterie
to si vlastne muzes jit rovnou vsadit sportku, mozna to vyjde a pujdes si koupit HURCO

to si vlastne muzes jit rovnou vsadit sportku, mozna to vyjde a pujdes si koupit HURCO
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
No vidíš, na to bych nepřišel, dík. Hned letím na aukro a zkoupím kompy a můžu testovat.robokop píše:tak si sezen 10 pocitacu a testuj na kterem to pujde a nebo jdi do neceho kde to nebude takova loterie
to si vlastne muzes jit rovnou vsadit sportku, mozna to vyjde a pujdes si koupit HURCO![]()
tohle co popisuješ je na sto pro záležitost machu , já nechápu že se ho držíte , já bych prostě nesnes ani to že by mi takovou blbost udělal jednou za sto výrobků .
I ti co tu píšou jak je dobrej tak ve slabé chvilce připustí že jednou začas něco zazlobí , ale vlastně jen zahodí výrobek, daj nový nástroj , mach restartují a zas třeba měsíc v klidu vyrábí a čekaj až se zas mach špatně vyspí a příjde to znova
I ti co tu píšou jak je dobrej tak ve slabé chvilce připustí že jednou začas něco zazlobí , ale vlastně jen zahodí výrobek, daj nový nástroj , mach restartují a zas třeba měsíc v klidu vyrábí a čekaj až se zas mach špatně vyspí a příjde to znova
JJ přesně tak jak píše packa a robokop. Mach mi chodil v pohodě ale najednou začala blbnout osa x. Při manuálním ovládání osy x se najednou sám od sebe měnil směr pohybu osy jinak vše chodilo v pořádku. To jse nebyl schopnej překousnout a nechápal jsem proč. I když jsem byl a pořád jsem linuxu absolutně neznalej tak jsem linuxcnc rozchodil za pár dní a mám pokoj. Vše jede v pohodě. Zkus vyzkoušet taky a uvidíš hned jesti je to chyba HW nebo SW.
Na 100% to bude mach.
Na 100% to bude mach.