pokusím se zeptat zde zkušených.
Mám sponzora na malý stolní CO2-Laser z eBay do Kč 20000.- ( do rozměru max. cca 28x20 cm, je jich tam plno).
Chce, abych mu na tom dělal spíš prototyping, než pořádnou výrobu, kterou dokážu zadat jinde, ale sami to znáte, vývoj je drahá záležitost, a běhat
s každým nově namalovaným kouskem někam... Většinou jde o plexi, laminát, papír, plasty...
A tak přišla nabídka na koupi téhle, no já nevím, hračky? Mně to osobně jako hračka přijde.
Osobní zkušenosti mám na mašinách trochu větších.
Tak se ptám, zda tu má někdo zkušenosti s těmihle mašinkami. Zda je to vůbec reálné kupovat, nebo jsou to jen vyhozený peníze...
Díky za každou reakci, byť i negativní
CO2 laser z eBay do 20kKč
-
Mám tuhle 40W hračku cca půl roku doma .Podobný režim - občasná výroba prototypů.SW je příšerný ale když se s tím člověk naučí žít poslouchá to. Hodí se
to spíš na popisování a gravírování. Já to požívám na výrobu šablon z plastu (cca 0.3mm tlouštka) .Slušně uřeže tak 3mm plexi .Spolehlivost - po koupi nutno rozebrat ,zkontrolovat nezapájené dráty na síťové zásuvce ,prohlídnout zdroj plošnák ,dával jsem vějířové podložky pod šroubky od VN trafa atd ...
to spíš na popisování a gravírování. Já to požívám na výrobu šablon z plastu (cca 0.3mm tlouštka) .Slušně uřeže tak 3mm plexi .Spolehlivost - po koupi nutno rozebrat ,zkontrolovat nezapájené dráty na síťové zásuvce ,prohlídnout zdroj plošnák ,dával jsem vějířové podložky pod šroubky od VN trafa atd ...
super, tak alespoň jedna odpověď.
Díky za rady, a ještě se dovolím zeptat, SW je předpokládám Mimaki (či jak se to píše...), mělo by to tedy umět PLT, na čem děláš podklady pro výrobu?
Pro frézku tu mám ArtCam, kde jsem si postprocesor upravoval "k obrazu svému", takže bych asi dokázal napsat i tohle. Nebo to má přímo postprocesor v tom Mimaki?
Nerad bych se trápil s něčím, co pak bude jen tak na půl.
Jo a ten popis "DD" je mi taky hodně jasnej
Díky Jarda
Díky za rady, a ještě se dovolím zeptat, SW je předpokládám Mimaki (či jak se to píše...), mělo by to tedy umět PLT, na čem děláš podklady pro výrobu?
Pro frézku tu mám ArtCam, kde jsem si postprocesor upravoval "k obrazu svému", takže bych asi dokázal napsat i tohle. Nebo to má přímo postprocesor v tom Mimaki?
Nerad bych se trápil s něčím, co pak bude jen tak na půl.
Jo a ten popis "DD" je mi taky hodně jasnej

Díky Jarda
-
Software se jmenuje Moshi neco ,cinska silenost.Ale ma to primou podporu v Corelu ,prida se primo do nabidky. Corel nemam.
Priprava dat - ja pouzivam scannovaci rezim a delam si primo BMP soubory .HPGL to take umi ale v podstate to nezastavuje nebrzdi jede to konstantni rychlosti roh /neroh.Mozna pro laser a danou mechaniku spis vyhoda.
No je to hracka ale pro hodne aplikaci je to pouzitelne.
Na rizeni vevnitr se radsi nedivat vypada to jak nejaka deska z 80. let ale chodi to
Kamarad si koupil nejaky lepsi ridici system chodi to mnohem lip ale cca +8000kc nahoru.
Na seriovou vyrobu bych si koupil 3 tyto strojky abych mel dve nahradni ale na prototypy v pohode. Zivotnost trubice nemuzu posoudit jeste nemam moc najeto.
Priprava dat - ja pouzivam scannovaci rezim a delam si primo BMP soubory .HPGL to take umi ale v podstate to nezastavuje nebrzdi jede to konstantni rychlosti roh /neroh.Mozna pro laser a danou mechaniku spis vyhoda.
No je to hracka ale pro hodne aplikaci je to pouzitelne.
Na rizeni vevnitr se radsi nedivat vypada to jak nejaka deska z 80. let ale chodi to

Kamarad si koupil nejaky lepsi ridici system chodi to mnohem lip ale cca +8000kc nahoru.
Na seriovou vyrobu bych si koupil 3 tyto strojky abych mel dve nahradni ale na prototypy v pohode. Zivotnost trubice nemuzu posoudit jeste nemam moc najeto.
tak je to tady, už si s tím týden hraju.
dnes odešlo druhé odrazné zrcátko, roztrhalo se na kusy, moje blbost, že jsem si nezkontroloval, jak je namontováno.
Pochopitelně bylo nejen obráceně, ale i blbě usazeno v držáku.
Tak jsem objednal v ČR novej kousek.... no fuj, jak si někdo může říct za věc, co běžně stojí Kč 300.-, necelejch 12 stovek.
Jasně, je to daň za moji blbost, ale jak se říká, "chybama se BLBEC učí"
neva, u číňana objednána zrcátka do šuflíku, za ty prachy co tady za jedno, jich mám celých 5 kousků
dnes odešlo druhé odrazné zrcátko, roztrhalo se na kusy, moje blbost, že jsem si nezkontroloval, jak je namontováno.
Pochopitelně bylo nejen obráceně, ale i blbě usazeno v držáku.
Tak jsem objednal v ČR novej kousek.... no fuj, jak si někdo může říct za věc, co běžně stojí Kč 300.-, necelejch 12 stovek.
Jasně, je to daň za moji blbost, ale jak se říká, "chybama se BLBEC učí"

neva, u číňana objednána zrcátka do šuflíku, za ty prachy co tady za jedno, jich mám celých 5 kousků