MSV 2013

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Micis89

14. 10. 2013, 11:18

Prosím napište své osobní postřehy z veletru a celkovy dojem.
Mě osobně se nejvíc líbily 3D tiskárny a myslím si, že to budev budoucnu asi nejvíce se rozvíjející oblast. :wink:
FuN

14. 10. 2013, 6:28

Já osobně byl zklamaný, rok od roku stejný. Čekal jsem více novinek a zajímavostí. Nic převratného. Příště zkusím EMO pro porovnání.
rawen
Sponzor fora

14. 10. 2013, 6:53

Mne například zaujalo, na kolika mašinkách jsem tam potkal vřeteno Kress. A pak, že prý tím "zabiješ celou frézku". :D

Jinak nic moc, byl jsem tam služebně a za vyhrazené čtyři hodiny jsem jen obešel stánky a zastavil se u dvou partnerů.

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 10. 2013, 8:19

rawen:
tyjo to uz je z toho veletrh hobby cnc?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

14. 10. 2013, 8:58

Já byl ve středu, byl jsem jsem prakticky jen v F a P, ostatní bych nestihnul, dofrčel jsem až po jedné, měl jsem hlad, páč jsem nic od rána nejedl, tak jsem zamířil hned k tomu stánku vedle tuším béčka, vystál jsem si asi třičtvrtěhodinovou frontu na nedopečenýho klobíka a už jsem byl nasranej. :)

Nejsem teda velkej pamětník, na veletrhu jsem byl poprvé tuším v 88, ale co si pamatuju i dlouho po revoluci tak to byla výstava především výrobců, podniků a firem, které zkrátka vyrábí tu danou věc, stroj, komponentu atd. a s tím svým sortimentem se tam jdou prezentovat.
Tohle co je tam poslední roky je parodie, vystavují tam třeba normální eshopy co jenom přelizují zboží z číny, jen namátkou dva rozdílné eshopy co nabízí to samé jen kousek od sebe, tohle mě hlava nebere a že jich tam takových podobných bylo :)
Tohle mě opravdu hlava nebere a za mě osobně, příští rok budu radši doma, je to podle mě ztráta času :wink: ............
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

14. 10. 2013, 9:29

Já letos nebyl a užil jsem si to velice :)
Jinak veletrhy jsou prostě o setkání zákazníků dodavatelů výrobců na jedné hromadě, prakticky žádné velké kšefty kromě stánkařů se od veletržních akcí čekat nedají.

Spíše mě dost prudí že BVV míto toho aby dalo stánky levněji a firma mohla za stejný peníz ukázat víc a víc si to se zákazníky užít, radši si namastí na každé prkotině kapsu a neprodané prostory obestaví deskama.
Už hromada zajímavých firem postupně končí a pořádá třeba firemní akce kdy si zájemce sveze mikrobusem z vetetrhu do firmy a pak je tam vrátí.
Před asi osmy lety v bývalé firmě udělali na hale rautový sůl, pozvali zákazníky a dodavatele obrovká akce, velmi zajímavé reklamní předměty a nakonec to celé stálo třetinu co veterh s mizivým účinkem.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
rawen
Sponzor fora

15. 10. 2013, 6:48

robokop píše:rawen:
tyjo to uz je z toho veletrh hobby cnc?
Konkrétně třeba v Áčku na stánku rusáků (vláda města Moskva...) měli router posvařovaný z plechů ala Tron a řezali postavičky z překližky.
Naopak tuším v P naproti 3D tisku byl žlutý kloubový robot, na jehož rameni se vozil Kress a sochal jedničkou nástrojem nějaký obligátní model auta.
Další lokace si nevzpomínám.

Radek

P.S.: Samozřejmě tam byly i profi mašiny :D :lol:
testone
Sponzor fora

15. 10. 2013, 7:05

třeba TYC měl stánek o možná 150m2, ale jen oblepený fotkama, stroj tam neměl žádný
a to tam loni dostali zlatou medaili za pětiosé gantry centrum s rozjezdem odhadem 10m
ono asi nastěhovat tam takovou mašinu něco stojí, taky nemusí mít nic vhodného zrovna k dispozici
i u ostatních firem měli na stánku většinou jeden stroj
zajímavý postřeh
vystavovatel nějaké větší pětiosky si mi stěžoval, že nemůže pustit najednou víc os, že to rozhoupe síť
bylo to v tom nejnovějším pavilonu za vchodem od tunelu, co jsou obráběcí stroje
lidí tam bylo ve středu hoodně, podle mě výrazně víc než loni
vystavovatelů míň
internet a cena pronájmu stánků asi dělá svý
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 10. 2013, 7:24

tak pro bvv je vyhodnejsi natahnout ceny a mit min vystavovatelu za vic penez
zisk je porad stejnej a je s tim min prace
z dlouhodobyho hlediska je to samozrejme cesta do pekel
ale kdo dnes dela marketing na dyl nez 5 minut dopredu ze
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
rawen
Sponzor fora

15. 10. 2013, 10:13

Nevím, jestli jste si všimnuli oficiálních materiálů...
WiFi připojení na 1 den .... 1000Kč
Zajímalo by mě, kolik zoufalců si to koupilo. Možná tak někdo ze zahraničí...

Radek
rollfree

15. 10. 2013, 11:56

rawen píše:Nevím, jestli jste si všimnuli oficiálních materiálů...
WiFi připojení na 1 den .... 1000Kč
Zajímalo by mě, kolik zoufalců si to koupilo. Možná tak někdo ze zahraničí...
Radek
Byl jsem se na neco zeptat na informacich, a zrovna prede mnou tam byla nejaka kocka s dotazem, ze jim jede se zaplacenym pristupem jen jeden notas, ale ze by potrebovali provozovat dva. Odpoved byla, ze musi ten prvni vypnout, aby se mohl se stejnym pristupovym kodem prihlasit druhy. A ze pokud chteji dva soubezne, musi si koupit druhe pripojeni.
Tak slecna odesla s tim, ze si to musi nechat posvetit, ale ze to asi nebude problem a prijde si pro druhe heslo.
Takze i v dnesni dobe levneho a uz celkem pouzitelneho mobilniho pripojeni se najdou zakaznici-kavky.

Jinak mi se se veletrh libil. Mozna je to tim, ze jsem tam nesel se zamerem "tak a ted jsem zvedavej, cim me ohromite".
Soustruh Noell E0177 (Sandra), jenom kličky
Frézka 3040z (Fiona), LinuxCNC
Polesovsky

15. 10. 2013, 6:16

Toz jsem byl na BVV tri dny. Presneji pondeli rano do 15.hod potom honem do prace a delat do 22.hod.
Utery zase do prace na 6.hodinu a po 12.hod na BVV s kolegou. Ve stredu jen po 15.hod sam.

V pondeli to byl pruzkum, co tam vubec je a resit probleby s dodavateli CNC , ktere jeste po 2 letech nejsou odstraneny. System FANUC.
Pri pruchodu kolem jednoho stanku jsme malem prisli k urazu. Rozbihali tam jeden robot, ktery zvedal pitel cementu. Robot se zjancil a prorazil si cestu do sousedniho stanku.
Chudaci sousedi. Na posrani.

Utery navsteva s kolegou u dodavatele nastroju - pruser. Tam jsme nemeli chodit - vozrali nas, ze uz jsme nezvladali jit na jine stanky.

Ve stredu uz jsem sel po vecech, co mne zajimali a nasel jsem tam dve blbiny co mne zaujaly.

Celkove hodnoceni: Kdybych nemel listky zadara a nebyl z Brna, tak uz asi priste bych tam nesel. :wink: A to jsem nevynechal zadnej strojak od 1984
Polesovsky

15. 10. 2013, 6:22

Nemate nahodou listky na
WOOD-TEC 22.-25.10. 2013 ?
Rekl bych , ze to bude lepsi nez MSV. Predem diky
Pepa z depa

18. 10. 2013, 8:29

čau, jel jsem tam v pátek o soukromé dovolené, udělal jsem si čas celý den a pomaloučku celé výstaviště (sám) prošel sm tam pivko, nějaký kouř a tak parádní veletr už jsem dlouho nezažil, v předchozích letech, jednání, stres, prachy ... teď pohoda, čas a otevřené oči :) zjistil jsem že hodně záleží v jaké konstalaci se člověk na veletrh dostaví. Uploadoval jsem sestřih (dle mého zajímavých věcí) z MSV 2013 tady:
http://youtu.be/P0AN9m4i0o8" onclick="window.open(this.href);return false;
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Miller
Sponzor fora

18. 10. 2013, 9:56

Pěkné (i zajímavé) záběry, čím jsi to točil? :)
Mini soustruh SC-4
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“