Kompozit na piest ala Šedý
Po dlhšej dobe som si znovu prečítal stránky pána Šedého a zaujali ma tam dve veci. Tvrdí tam, že jeho stroj môže fungovať bez akejkoľvek potrebnej údržby roky v nonstop prevádzke, je to možné ? môže ten piest vydržať toľko ? Viem, že sa principiálne sám priebežne dotesňuje podľa opotrebenia ale tak dlho ? Druhá vec je, že je to mazané len s vodou, kedysi dávno som sa zaoberal myšlienkou konštrukcie parného motoru a viem, že tuky pri styku s horúcou parou mazovatejú a skôr potom brzdia ako mažú. Preto sa mi mazanie len vodou veľmi páči.Docela rád by som si vyskúšal niečo také piestové s takto riešeným piestom. Neviem len či sa da a kde kúpiť tu na slovensku vhodný kompozit taký ako používa pán Šedý . Máte niekto skúsenosti ? Waldes.
Ide o Petra Šedého, http://petrsedyabcd.blog.cz" onclick="window.open(this.href);return false; Parné stroje. Ja ho síce obdivujem, lebo to robí doslova na kolene bez strojného vybavenia a dokonca mu to funguje, no beriem informácie len veľmi obozretne, viem, že aby niečo predal musí to vychváliť do neba. No ja nemienim si od neho nič kupovať ani podľa neho niečo robiť. Chcem len použiť taký kompozit na výrobu piestu ako používa on a moja otázka znie či a kde sa to dá zohnať na slovensku. Inak to bude moja koštrukcia a vyrobená pomocou sústruhu a tak. Waldes.picom píše:Můžeš prozradit o jakého pana Šedého se jedná
Tak skúsim moju otázku preformulovať, potrebujem získať kompozíciu tohoto zloženia
70 - 80 % Sn
25 - 15 % Ag
5 % Zn
čistý cín mám, zinok sa dá kúpiť v prášku a ako zdroj Ag by bola vhodná strieborná letovacia tyčka keby neobsahovala navyše meď, takto som bezradný, dá sa niekde kúpiť striebro ? Nemusí byť dokonale čisté ... Waldes.
70 - 80 % Sn
25 - 15 % Ag
5 % Zn
čistý cín mám, zinok sa dá kúpiť v prášku a ako zdroj Ag by bola vhodná strieborná letovacia tyčka keby neobsahovala navyše meď, takto som bezradný, dá sa niekde kúpiť striebro ? Nemusí byť dokonale čisté ... Waldes.
slitinu jakéhokoli složení Ti vyrobí - odlejí, zpracují do libovolného polotovaru atd., vč. atestu atd. v množství od možná i 100g v http://www.jkmetal.cz" onclick="window.open(this.href);return false;,
mají tam i krásnou malou válcovací stolici
dej pak vědět jak Ti to šlape
mají tam i krásnou malou válcovací stolici
dej pak vědět jak Ti to šlape

Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Waldes: Sn,Zn i Ag mám .......udělat tu slitinu není problém.
Myslel som skôr technické striebro, šperkovnícke je zbytočne drahé, teda vlastne dnes neviem, kedysi v tom bol rozdiel a veľký. No skúsim sa popýtať. Waldes.Kvako1 píše:stříbro , i "čisté" koupiš u klenotnika. už jsem tak kupoval 2x.
určitě někde v okoli najdeš někoho kdo opravuje šperky..
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Waldesi neblázni. Jsou to vyhozené peníze.
Ten píst cvičně odlij z normálního klempířské pájky co se prodává v prutech. Na to aby jsi si sám ověřil funkčnost toho stroje ti to bude stačit a pokud zjistíš, že je to života schopné, tak to přetavíš s trochou toho stříbra.
Nebudu tě tu od stavby zrazovat, každý si tím musí projít sám. Osobně jsem si byl u pana Šedého tu hrůzu prohlédnout a byl dokonce požádán členem jiného fóra o změření výkonu, tak se domnívám že vím o čem mluvím.
Ten píst cvičně odlij z normálního klempířské pájky co se prodává v prutech. Na to aby jsi si sám ověřil funkčnost toho stroje ti to bude stačit a pokud zjistíš, že je to života schopné, tak to přetavíš s trochou toho stříbra.
Nebudu tě tu od stavby zrazovat, každý si tím musí projít sám. Osobně jsem si byl u pana Šedého tu hrůzu prohlédnout a byl dokonce požádán členem jiného fóra o změření výkonu, tak se domnívám že vím o čem mluvím.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
asi tak
ono tvrdit ze stroj vyrabi 2kW kdyz je pohanen parou z papinaku na plotynce 1200W dokaze pouze pan Sedy
z toho lze usoudit na hodnotu ostatnich jim publikovanych informaci
ono tvrdit ze stroj vyrabi 2kW kdyz je pohanen parou z papinaku na plotynce 1200W dokaze pouze pan Sedy
z toho lze usoudit na hodnotu ostatnich jim publikovanych informaci
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
jova: a co jsi naměřil?
Neviem či to nebudú vyhodené peniaze ale klampiarska pájka je úplne nevhodná, lebo obsahuje olovo, rovnako ako iné kompozície bežne používané v klzných ložiskách. Olovo sa maže a lepí podobne ako čistý hliník a bez tukového mazania sa nedá použiť. To už lepšia možnosť je použiť čistý cín. No mne práve ide o to mazanie len čistou vodou, preto chcem vyskúšať ten originál recept cín, striebro a zinok podľa Šedého, no ako som už písal bude to skúšané na stroji mojej konštrukcie a vyrobené na obrábacích strojoch, čiže budem testovať ten kompozit a nie konštrukciu parného motoru.jova píše:Waldesi neblázni. Jsou to vyhozené peníze.
Odkiaľ si ? No predpokladám to asi nieje Slovensko ... No ak nič nezoženiem tu tak sa obrátim na teba.QNX píše:Waldes: Sn,Zn i Ag mám .......udělat tu slitinu není problém.
Waldes.