Rekonstrukce FC16 CNC
Řeším otázku modernizace pohonů a řízení frézky FC16 CNC od Mikronexu. Frézku jsem získal už s nefunčním systémem ale mechanicky naprosto perfektní. Modernizace od výrobce v cenové hladině výrazně přes sto tisíc je momentálně mimo moje možnosti. Původní systém s krokovými motory 1,8 Nm a s řídícím PLC panelem s počítačem Sapi 80 je jaksi mimo možnosti opravy. Potřeboval bych poradit vhodné pohony, a především rozumný řídící systém. Pochopitelně ideálně v nějaké přijatelné cenové hladině. Uvažoval jsem o aplikaci nějakého řízení s Machem, ale myslím, že pro běžnou strojírenskou výrobu bych jej ani nevyužil a hlavně mne trochu odrazují informaze zde na DF o ztrátách kroku a některých dalších problémech tohoto systému. Předem děkuji všem za informace, rady a podněty.
Pokud hledas system vyrazne pod 100 tis.,asi ti nezbyde nez pockat par tydnu az zdejsi odbornici dokonci cenove prijatelny ovladaci system.
Vhodne motory a drivery lze pomerne snadno nakoupit na Ebay a celk. naklady by nemely presahnout 50 tis. Kc.
Vhodne ovladani prodava i Robokop,ale tam je cena trochu vyssi.
Vhodne motory a drivery lze pomerne snadno nakoupit na Ebay a celk. naklady by nemely presahnout 50 tis. Kc.
Vhodne ovladani prodava i Robokop,ale tam je cena trochu vyssi.
Robokop už mi poslal nějakou nabídku se servy. Je to sice cenově mimo moji původní úvahu, ale na druhou stranu předpokládám plně funkční profesionální systém a tak i nad tím uvažuji. Stroj, který mám by si to asi zasloužil, protože je naprosto mechanicky neopotřebený a tak by asi i vyšší investice neměla být vyhozenou položkou. Na druhou stranu pochopitelně zvažuju různé varianty včetně "samodomo" kompletace z různých komponentů. Jenže nejsem programátor, takže bych to asi sám nedokázal uvést v život. Původní řešení FC16 bylo na krokáčích, a já měl myšlenku to novými krokáči osadit, ale Robokop mne od toho zrazuje.
No u mně tady jedno po přestavbě té mojí frézky zbylo....
-
- Kontaktovat uživatele:
ahoj. potřeboval bych sehnat co nejvíce informací o frézce FC16 CNC
nějaký popis, parametry, prostě cokoliv. Dík.
nějaký popis, parametry, prostě cokoliv. Dík.