Primerne pravitko

Technologicke postupy a měřidla v dílně
Odpovědět
el_fuego333

8. 1. 2014, 1:27

Zdravim Vas,
Kto sa strosku vyzna v metrologii, taketo primerne pravitko na meranie rovinnosti:
http://www.mbcalibr.cz/prodej/produkt/1 ... ovinnosti/" onclick="window.open(this.href);return false;
ma rovinnu funkcnu plochu len v tom najtensom rozmere kvadra, alebo aj "lezato na plocho" :D ?
Diki moc! Zhanam nieco ako predlohu na odliatie ploch a referencnych hran z GS pre lineary.
Poloboh vetra a mora, hrdina mužov.. radikalny ultra heterosexual
testone
Sponzor fora

8. 1. 2014, 6:27

naplocho to je broušené taky, určitě ale není nijak zvlášť sledována přímost atd. těch ploch, naplocho to se prohne i jen vlastní vahou
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2014, 6:56

za podobne penize je tusim v uni-maxu na kontrolu hlav motoru a to je masivnejsi
mozna bude i rovne
rozhodne ale jina liga jak toto
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2014, 7:13

ČSN 255101 praví, že pro jiné než příměrné plochy platí úchylka j16. Jestli se to týká i bočního průhybu (což myslím, že asi ano, ale přísahat bych na to nemohl) tak to pro 5 mm tlusté pravítko znamená asi tak 0.3 mm.
Aleš Procháska
pitíčko

18. 5. 2014, 8:06

Rád bych změřil na saních suportu rovinu a případně je zaškrabal. Stačilo by to nejkratší pravítko v prvním příspěvku? Nebo poraďte, které si pořídit...jen do něj nechci vložit tisíce. :-)
Čína okopíruje vše...i rychlost dodání České pošty...
Zdenek Valter

18. 5. 2014, 8:54

pitíčko píše:Rád bych změřil na saních suportu rovinu a případně je zaškrabal. Stačilo by to nejkratší pravítko v prvním příspěvku? Nebo poraďte, které si pořídit...jen do něj nechci vložit tisíce. :-)
No na většině čínanů se kterými jsem se setkal je lože až poslední problém. Větší problém je support - Saně je zaškrabat vhodné!
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
pitíčko

19. 5. 2014, 10:27

Zdenek Valter píše:No na většině čínanů se kterými jsem se setkal je lože až poslední problém. Větší problém je support - Saně je zaškrabat vhodné!
Nj, jenže já právě nemám číňana, ale veterána...a na krajích ty pohyby právě nejdou tak lehce, jako uprostřed.
Zdenek Valter

19. 5. 2014, 10:22

pitíčko píše:
Zdenek Valter píše:No na většině čínanů se kterými jsem se setkal je lože až poslední problém. Větší problém je support - Saně je zaškrabat vhodné!
Nj, jenže já právě nemám číňana, ale veterána...a na krajích ty pohyby právě nejdou tak lehce, jako uprostřed.
Jo jo sorry! Měření lože je v tomhle vlákně - pozor na rovnoběžnost ploch. http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=57&t=10439&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
pitíčko

19. 5. 2014, 11:26

Měří se tam souosost. Ale já bych rád změřil pouze vydřenou rovinu. A nevím, jestli by mi stačilo pravítko, jak jsem se ptal. Pokud ano, jde s ním nanášet i barva pro kontrolu?
Odpovědět

Zpět na „Technologie a měření“