Zdravim,
narazil jsem na to, ze by se mi celkem hodil uchylkomer s rozlisenim 1um (i kdyz vetsinu casu bude lezet v supliku). Absolutni presnost me zas tak moc netrapi, dulezitejsi je opakovatelnost (opetovne najeti v ramci jednoho mereni). A celkem dulezita je cena.
Rad bych se zeptal zkusenejsich:
- jak jsou na tom levne digitalni? Ma cenu o nich uvazovat (do 2500kc)? Velkou vyhodu vidim ve vetsim pracovnim rozsahu, na druhou stranu mi rucicka prijde na rychle cteni prijemnejsi.
- bude rozsah 1mm dostatecny?
- nemate nejaky dobry tip?
Zatim podle me nejlepe vypada http://eshop.kinex.cz/172-%C3%BAchylkom ... -1816.html" onclick="window.open(this.href);return false; ...
Uchylkomer
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja si nedokazu predstavit nejake rovnani bez rucky jen na cisla na displeji
jestli s tim nepotrebujes neco odmerovat ale potrebujes doklepat hazivost atp.. tak snad jedine ruckovej
jestli s tim nepotrebujes neco odmerovat ale potrebujes doklepat hazivost atp.. tak snad jedine ruckovej
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
hoffman má řadu Holex asi za 1300,- 1mm stačí to je stejně tak někam k brusce nebo na nějaké kontrolní měření kde prostě víc není potřeba .. ono i tak to lítá jako prase, ještě aby to lítalo 5mm ..na většinu normálních věcí stačej stejně setinový... a já si taky nedokážu představit něco rovnat třeba na brusce v soustruhu na digitálu, pokud to máš někam jako třeba hloubkoměr nebo nějaké statické měření klidně ale na něco co se hejbe bych do digitálu nešel.. a zvlášť máš-li to jednou za rok škoda peněz
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Jsem lajk a tyto věci potkávám jen u otce v dílně. Jednou jsem měl v ruce úchylkoměr s přesností 0,001 mm a trčel z něj bohden. Neco jako šlaufek od pumpičky. Když jsem se ptal, proč to tam je, tak mi říkal, že snulovat hodinky s přesností 0,001 mm když se jich člověk dotýká je těžký, protože už tím, jak na ně člověk šáhne je vše jinak. Tak toto je prý způsob, jak se jich nedotýkat. Ale třeba jsem si to popletl. Je to jen názor nebo spíš postřeh lajka. 

-
Bowden je u mechanických úchylkoměrů ne kvůli nulování, ale na zvedání měřícího dotyku. Pokud se zvedá dotyk zatažením rukou za vršek hřídelky, tak se působí na upínací zařízení úchylkoměru minimálně silou tlačné pružiny plus nějaké ty záchvěvy ruky. Některé mají místo toho bowdenu nahoře páčku, která po zatlačení zvedne dotyk.
A ten holex by mel byt lepsi nez Somet, nebo to vyjde nastejno?RaS píše:hoffman má řadu Holex asi za 1300,-
A take jsem narazil na to, ze nektere jsou chranene proti narazu. Bez toho je tisicinovy uchylkomer nejak extremne citlivy na zachazeni?
neřekl bych, to bude asi nastejno..těžko říct.. ale píšou u něj že je nějakej chráněnej proti nárazům.. já mám starej Somet ..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu