CNC soustruh Emco compact 6
Tak jsem si udělal mezi svátkama ježíška a vydražil na ebay malý cnc soustruh. Před chvílí mi ho přivezli tak jsem udělal jen pár fotek a na hodinkách zkusil na rychlo zjistit, jak jsou na tom vůle na šroubech. Vypadá to že je to úplně bez vůle ( pokud to není nějak zalepené).
Kompletní původní systém půjde pryč a bude nahrazen systémem ADT 4620. Zatím vůbec nevím co mě čeká uvnitř ( jaké jsou tam šrouby motory .. vůbec nic). Na internetu se toho k těmhle typům dá dohledat jen velice málo ( skoro bych řekl že nic, kdyby někdo o něčem věděl). Původně jsem myslel že je to prcek a má to jen 80 ku univerzálku ale když jsem na to dnes koukal tak to vypadá na 100 nebo 120 ku.
Pár fotek po příjedu a rychlém hození do garáže. Zatím jsem si občas něco utočil na MN80 tak se soustružením nemám skoro žádné zkušenosti, tak doufám že to doho brzo proniknu. Mám to stejně spíše na hraní než na nějakou produkční práci. Pokud někdo ví co je na obrázku 13 hodtě info.
Kompletní původní systém půjde pryč a bude nahrazen systémem ADT 4620. Zatím vůbec nevím co mě čeká uvnitř ( jaké jsou tam šrouby motory .. vůbec nic). Na internetu se toho k těmhle typům dá dohledat jen velice málo ( skoro bych řekl že nic, kdyby někdo o něčem věděl). Původně jsem myslel že je to prcek a má to jen 80 ku univerzálku ale když jsem na to dnes koukal tak to vypadá na 100 nebo 120 ku.
Pár fotek po příjedu a rychlém hození do garáže. Zatím jsem si občas něco utočil na MN80 tak se soustružením nemám skoro žádné zkušenosti, tak doufám že to doho brzo proniknu. Mám to stejně spíše na hraní než na nějakou produkční práci. Pokud někdo ví co je na obrázku 13 hodtě info.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
Koukám do manuálu a měla by tam být 80 ka univerzálka, tak bud nemám odhad nebo tam někdo napral něco většího
Zítra to budu muset změřit.

IQ156
IQ156
Máš pravdu, ted jsem to našel v manuálusisi píše:Na obrázku 13 je asi páka pro upínání (rychloupínání) při použití kleštin.

IQ156
IQ156
Môžem sa opýtať za koľko si ho vydražil a koľko stála preprava?
(teda ak to nieje tajomstvo)
(teda ak to nieje tajomstvo)

S prianím pekného dňa Niperix
Vopred sa ospravedlňujem za gramatické chyby
KX3 + GWE64 + GRAVOSTAR Profi v štádiu ťažkého testovania.
Vopred sa ospravedlňujem za gramatické chyby
KX3 + GWE64 + GRAVOSTAR Profi v štádiu ťažkého testovania.
hoj. tak to ti nezavidím. potaval jsem do meho skličidla Bison 200 česlisti a chtěli za ně 11000.
do tohodle to bude taky pořádna darda , i když je menší..
jinak to vypada parádně. stavím se někdy na čumendu
do tohodle to bude taky pořádna darda , i když je menší..
jinak to vypada parádně. stavím se někdy na čumendu

Na čelisti jsem hodil poptávku do ZJP tak uvidím, myslel jsem že je to nějaká obyč. univerzálka a ono je to docela kvalitka.
Podle manuálu to toho umí docela hodně, skoro je mi líto ten původní systém dát pryč..
Podle manuálu to toho umí docela hodně, skoro je mi líto ten původní systém dát pryč..
IQ156
IQ156
a proč tam nenecháš ten původní systém?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Zkus čelisti poptat i tady. Ale budeš asi muset vědět rozměry.
Vzhledem k tomu že máme v práci jednu málo využitou mašinu. A vím kolik ty čelisti origo stojí. Chci časem začít fušovat do měkkých čelistí, ale nebude to hned.

Vzhledem k tomu že máme v práci jednu málo využitou mašinu. A vím kolik ty čelisti origo stojí. Chci časem začít fušovat do měkkých čelistí, ale nebude to hned.
Naposledy upravil(a) Grell dne 20. 1. 2014, 9:16, celkem upraveno 1 x.
Vedoucí vývoje / Technolog / Programátor / Obsluha CNC / Kontruktér / Podržtaška / Pi*us k ruce
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
EdgeCam 2014/2016, SpaceClaim 2015
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
EdgeCam 2014/2016, SpaceClaim 2015
Puvodni systém má jako záznamové médium malé kazety, nebo rs232. Taky jsem ho koupil hlavně abych si pohrál s tím systémem na soustruhy a měl ho na ukazování. Taky to hlásí nějakou chybu ( asi ani jsem ho nepuštěl).
IQ156
IQ156
Tak jsem koukal do katalogu a k čelistem od Bisonu tam píšou toto ,
Tvrdé čelisti objednané jako náhradní čelisti pro Vaše sklíčidlo BISON musí být dodatečně zabroušeny pro zajištění přesnosti sklíčidla. Prosíme informujte nás, pokud chcete použít tuto službu, bude přidána
k Vaší objednávce. Tato služba je za poplatek. Berte prosím na vědomí, že jakékoli použití neoriginálních náhradních dílů, například neoriginální čelistí spolu se sklíčidlem BISON může vést k poškození sklíčidla
a vede automaticky ke ztrátě záruky.
Obecně co jsem koukal třeba na ebay jsou tyhle sklíčidla pěkně mastný...
pokud by jste teda někdo měli vnitřní čelisti do sklíčidla 3504
měl by to být typ 398535110100 tak dejte vědět
Tvrdé čelisti objednané jako náhradní čelisti pro Vaše sklíčidlo BISON musí být dodatečně zabroušeny pro zajištění přesnosti sklíčidla. Prosíme informujte nás, pokud chcete použít tuto službu, bude přidána
k Vaší objednávce. Tato služba je za poplatek. Berte prosím na vědomí, že jakékoli použití neoriginálních náhradních dílů, například neoriginální čelistí spolu se sklíčidlem BISON může vést k poškození sklíčidla
a vede automaticky ke ztrátě záruky.
Obecně co jsem koukal třeba na ebay jsou tyhle sklíčidla pěkně mastný...
pokud by jste teda někdo měli vnitřní čelisti do sklíčidla 3504
měl by to být typ 398535110100 tak dejte vědět

IQ156
IQ156
dorazila mi nabídka na čelisti. Kus za cca 1500Kč , zatím je nepotřebuju práce na soustruhu bude víc než dost. Každopádně jsem sundal zadní dekl a už vím proč to má 230 kg. Skoro celý zadek je 2.4 Kw motor. Budu muset zjistit zda rozjedu původní měnič drivery. Ty drivery asi nebudou mít step dir uvidím je to něco co si dělalo přímo EMCO.
IQ156
IQ156