TO GMAN:
II. Návrh je už lepší. Něco podobného jsem minulý rok řešil. Zítra sem dám řez.To se už k sobě blížíme. Hoši musíme prostě ocenit tu chuť a vůli to udělat. On to zlepší na základě zkušeností

. Musí projít svým vývojem. Když bude mazaný a dobře naslouchat tak se vyhne slepým směrům a zrychlí cestu k dobrému výsledku.
Toto je diskuse a každý má jiný názor a do cíle vždy vede mnoho cest:
Já než začnu tak si na začatku stanovím nějaké podmínky pro řešení.
0. sestuduji načerpám maximum dostupných informací k mému problému naslouchám okolí
1. vždy je to o pěnězích nákladech kolik o toho dáš.
2. stanovím výkonové parametry: Jaké budu používat průměry řezných nástroju a jaký budu obrábet material z toho plyne maximální a minimální řezná rychlost a to jsou maximální a minimální požadované otáčky s rezervou. Taky na nějakých stránkách výrobců nástrojů (např.
http://www.iscar.cz" onclick="window.open(this.href);return false; to tam má jistě) je informativní výpočet o potřebném výkonu pro daný nástroj a materiál. To ber s rezervou z toho plyne výkon motoru vřetena
3. jedná se o novou konstrukci tím myslím zda budu kresilt a výrabět díly já (na výrobě samo mohu spolupracovat i s kámošema)nebo budu dělat bastl z dílců co mám někde po skříních. pak jsem již svázan tím co mám.
4. Všechny takový to akce podřizuji hledisku aby to mělo co nejmenší hmotnost s přiměřenou tuhostí.Nic moc nepočítám Pracuji s materialem. Ocel např. vřeteno, pouzdro však již dělám z duralu, řemenice a jiné dělám z PVC.
5. Vřeteno ze předu chce utěsnit simerink a pak jednoduchý a spolehlivý jsou zápichy a labirynty na ostřik.
6. Moje osa Y v zadání cca. odpovídá tvýmu: řešil jsem přidavnou poháněnou osu Y na soustruh parametry zadání:
obráběný materiál ocel průměr nástrojů 3-16 řezná rychlost 60-100m/min nejsem hladový je to pro drážky na pera a osové vrtání hřídelí pro kolíky. Ostatní parametry zjistím přesně a pověsím zitra foto a řez konstrukce.
7. krytování a jiné sarapatičky dělám až přímo po instalaci. Občas je někde něco co v modelu jaksi nepředpokládám
8.Kdo nic nedělá , nemá zkušenosti a nemůže se zlepšovat, protože nemá vlastní zpětnou vazbu!