Deska z mat. AL(zjistím) tvrzená, takže drobivé šponky, Si nad 10%
Síla - 30mm
Nějaké to vrtání/zahlubování/ závit M10 zkrs / průchozí (zákazník to tak chce) - konstruktérsky je to blbost, upínací deska kde stačí 18mm závitu, zbytek bych odlehčil větším vrtákem. Ale nic naplat, musím dělat dle výkresu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aby to nebylo jednoduché jde o 3600x (3600 děr se závitem) (je to více desek. / 30 závitů na desce)
Závity :
- klasika závitník (zde vidím problém v času výroby)
- tvářecí závitník (zde vidím problém v hloubce/ vs. životnost)
- závitová fréza - ale 30mm AP to se musí min. na dvakrát
- poslední varianta je klasika závitník externě na závitořezu (takovéto robotické rameno)
Jaké máte zkušenosti s tak hlubokými závity, a hlavně životnost cca po 50 závitech projistotu měnit ? Co jsem viděl závitníky tak se dosti ten AL nalepoval až pak nic nic a rup a bylo vymalováno. Ono problém je že ta deska stojí cca 4000,- a řešit zalomený závitník se mi nechce. Ale při menším počtu desek bych to vymotal rukama a tam mám 100% jistotu. Strojně je to furt. 99%.
Napadá vás jiná varianta ? Příp. konktrétní závitníky nebo frézy ?
Koukal jsem do katalogů, na youtube, asi to bude chtít oslovit konktrétně výrobce nástrojů (SECO, WNT nebo GRUMANT, nebo jiné doporučte .. )