chlazeni
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hledal jsem chladici za ktere bych nemusel davat 5000 a nalezl jsem navod jak to udelat z modelarskeho cerpadla. Vysledky byli nevalne a tak jsem hledal a ptal se dal.
zde je vysledek:
http://www.vseprodilnu.cz/DetailPage.as ... Dzen%C3%AD
Zna to nekdo???
je to pouzitelne?
zde je vysledek:
http://www.vseprodilnu.cz/DetailPage.as ... Dzen%C3%AD
Zna to nekdo???
je to pouzitelne?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Záleží jaký materiál chceš obrábět, já obrábím hlavně hliník a tam j e potřeba sprejové chlazení vzduch-líh, je to použitelné i na mosaz a v některých případech i na plast, komponenty prodává firma Noga a používá je např. Comagrav, příde to na nějakých 4000,-Kč což se mi zdálo docela dost, vyřešil jsem to asi za 750,-Kč a to tak že jsem použil trysku z air brushové pistole, rozprašuje to lépe než originál, hotový to bylo za dvě hodiny a stálo to 20% originál ceny. Je to použitelné i na mosaz a v některých případech i na plast.
- Přílohy
-
- fréza.JPG (757.47 KiB) Zobrazeno 10273 x
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak uz mi prislo to chlazeni
doporucuji objednavat na dobirku protoze jsem objednal s platbou predem a tim jsem to prodlouzil asi o tri tydny
nebudu rozvadet co meli za problemy
jinak se to zda byt na vyrobek z vychodu celkem robustni a cile
teleso cerpadla je z plastu a i vrtulka je z plastu, coz bylo patrne i na fotkach
motor ma vzduchove chlazeni a cele to bezi celkem tise
brzo vyzkousim na masine
doporucuji objednavat na dobirku protoze jsem objednal s platbou predem a tim jsem to prodlouzil asi o tri tydny
nebudu rozvadet co meli za problemy
jinak se to zda byt na vyrobek z vychodu celkem robustni a cile
teleso cerpadla je z plastu a i vrtulka je z plastu, coz bylo patrne i na fotkach
motor ma vzduchove chlazeni a cele to bezi celkem tise
brzo vyzkousim na masine
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
je to celkem pouzitelne jako klasicke chlazeni ale ma to par drobnych nedostatku
1. kdyz se jim nepodarilo sehnat ventil ktery ma natrubek na hadici patricneho rpumeru k hadici omotali ho teflon paskou a zavreli hadicovou svorkou, obcas to kape, predelam
2. tvarovatelna hadice s vyustenim je klasicka jako se pouziva na velkych strojich ovsam particne kratka takze se vlastne neda moc tvarovat a pruzi, nahradil jsem za hadicku s dratem a uz to jde pervektne tvarovat
3. magnet neudrzi hubuci ani na holem zeleze natoz prez barvu
1. kdyz se jim nepodarilo sehnat ventil ktery ma natrubek na hadici patricneho rpumeru k hadici omotali ho teflon paskou a zavreli hadicovou svorkou, obcas to kape, predelam
2. tvarovatelna hadice s vyustenim je klasicka jako se pouziva na velkych strojich ovsam particne kratka takze se vlastne neda moc tvarovat a pruzi, nahradil jsem za hadicku s dratem a uz to jde pervektne tvarovat
3. magnet neudrzi hubuci ani na holem zeleze natoz prez barvu
Sočasně je tam 3fázový motor v jednom bloku s odstředivím čerpadlem
přestalo se točit. Rozebral jsem ho vyměnil ložiska ale oběžné kolo je v žalostném stavu - skorem bez lopatek. Tak scháním nějakou náhradu. Nádrž je asi velká jako přepravka na ovoce cca 600x400x200mm
přestalo se točit. Rozebral jsem ho vyměnil ložiska ale oběžné kolo je v žalostném stavu - skorem bez lopatek. Tak scháním nějakou náhradu. Nádrž je asi velká jako přepravka na ovoce cca 600x400x200mm
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to co je nahore v odkazu je nedostatecne?
je to spise male ale prutok je cellkem slusnej
na nejake slusnejsi chlazeni ktere by bylo treba kovove jsem nenarazil
mozna nekdo poradi
dalsi moznost je pokusit se o to obezne kolecko nejak amatersky je tu spousta lidi co by to mohla zvladnout z hliniku jestli to je klasicke ploche valcove kolecko tak je to celkem sranda
je to spise male ale prutok je cellkem slusnej
na nejake slusnejsi chlazeni ktere by bylo treba kovove jsem nenarazil
mozna nekdo poradi
dalsi moznost je pokusit se o to obezne kolecko nejak amatersky je tu spousta lidi co by to mohla zvladnout z hliniku jestli to je klasicke ploche valcove kolecko tak je to celkem sranda