Vypadok prudu / UPS / zalozny zdroj

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
RETFIE

6. 2. 2014, 12:01

Zdravim,

chcel by som sa opytat ako riesite vypadky prudu.
Znamy kupil velku portalovku a sem tam sa mu stane ze po niekolkohodinovom obrabani vypadne elektrika a robota v haji.

Nikdy som takyto problem neriesil ale vidim to takto:

a) bud velmi vykonna UPSka (napajanie vretena + frekv. menic, pocitac, drivre)
- vyriesi strateny cas aj material, ale - VYSOKA CENA

b) prechod na home poziciu a spustenie programu odznova, narocne na presne snimanie referencnej pozicie.
- vyriesi iba material, neriesi strateny cas

c) mala upska - napaja iba pocitac a drivre, po zdetekovani vypadku spatna vazba do Machu a pauza programu. Vreteno by sa volnobezne dokrutilo, krokove motory stoja.
Po nabehnuti elektriky by sa najprv roztocilo vreteno, a po nejakom case (nutny externy casovac) by sa dal Machu signal pre pokracovanie v programe.
- kompromisne riesenie

Moje otazky by boli:
1) ako to riesite vy

2) ci je riesenie c) realizovatelne, hlavne co sa Machu tyka (nepoznam ten softver)

Dakujem.
RaS

6. 2. 2014, 4:58

kde to žiješ? já nezažil výpadek proudu ani nepamatuju, případně jen ohlášené.. takže já osobně bych to neřešil.. podle mě je nejshůdnější varianta c
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
testone
Sponzor fora

6. 2. 2014, 6:40

RaS píše:kde to žiješ? já nezažil výpadek proudu ani nepamatuju, případně jen ohlášené.. takže já osobně bych to neřešil.. podle mě je nejshůdnější varianta c
šťastný to člověče
u nás ( skoro stejně daleko od Prahy jako Ty, jen na druhou stranu, to pro neznalé) jsme za poslední tři měsíce měli v možná půlce okresu tak pět výpadků tak na půl vteřiny, akorát dost na to, aby stihly odpadnout stykače v mašinách
mě to naštěstí ve firmě nic nezkazilo
sousedy v ozubárně už to stálo dvě odvalovací frézy modul 10, to je možná 10.000,- kus
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 2. 2014, 9:35

presny referaky nejsou nic draheho a jsou zakladni vybavou kazde masiny
takze to neresim
kdyz to po vypadku nebude nikde nakopnute tak bych pustil program od nteho radku otazka par vterin co ti na tom prijde jako ztraceny cas?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
RETFIE

7. 2. 2014, 10:13

robokop píše:... pustil program od nteho radku otazka par vterin co ti na tom prijde jako ztraceny cas?
v tomto pripade strateny cas beriem spat. To spustenie z n-teho riadku som si neuvedomil ked som to pisal.
Hlavne som chcel vediet ako sa to zvykne riesit. Podla odpovedi to vyzera tak, ze presne referencne sniamce su to, co potrebujem dalaj hladat.

Vdaka.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

7. 2. 2014, 12:52

Indukcni z cncshopu jsou fajn
Jinak vystaci mikrospinac s kladeckou
Uz to neni v setine ale kdo tu ma hobby strojek v setine
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“