Motory jsem vykuchal z kopírek - co kus to originál, alespoň jsou všechny unipolární se 6 vývody. Krouťák nic moc.
Oddělovací deska tato: HY-JK02-M

Drivery tyto: BL-TB6560-V2.0

Ovládání: Mach3
Počítač: P4 s WinXP Pro a jako druhý PC jsem úspěšně otestoval notebook s PCIEx LPT kartou, také na WinXP Pro.
Trochu jsem s tím zápasil, nicméně nějaké informace jsem z fóra vydoloval. Nejdřív se zapojením driverů (dospěl jsem k zapojení se společnou zemí), po té nastavení STEP/DIR a ENA v Machu. (Existuje snad 10 návodů jak to nastavit a chvíli trvalo než jsem přišel jak to nastavit pro tu moji desku). Taky tuning motorů, resp. nastavení proudů aby mi to nehořelo.
Nicméně výsledkem je, že motory se točí ..... ale!!!
Řešení následujícího problému jsem nikde nenašel.
Osa X a Y chodí správně na obě strany, osa Z se vytrvale točí jen na jednu stranu. Pokud vyměním motor, problém je stejný. Pokud připojím problémový motor i s driverem na jinou osu (třeba A) chodí normálně. Pokud na jeho místo dám motor s driverem, který funguje, na ose Z se začne otáčet jen jedním směrem.
Testováno pomocí tlačítek na sw MPG kolečku i na Roadrunner. Testováno na stolním počítači i na zmíněném ntb, na obou stejné.
Vzhledem k tomu, že na jiné ose driver funguje, chybu driveru či jeho nesprávné zapojení vylučuji.
Je možné že jsem něco blbě nastavil v Machu nebo je mé mrazení v zádech správné a oddělovací deska je vadná?
Nastavení v Machu mám:
Axis X 2 17 1
Axis Y 16 3 1
Axis Z 7 8 1
viz zde: http://softsolder.files.wordpress.com/2 ... erview.jpg
Děkuji za postřehy