olej do vřetene - SV18ra
Zdravím,mohl by někdo říci co lije za olej do soustruhu konkrétně na mazání vřetena u SV18RA. Bilo mi doporučeno OL-J22 tak jsem ho tam nalil,ale nedávno jsem se zas bavil s nějakým chlapem co opravuje tyto soustruhy že pokud chci jistotu tak jedině CUT3. Jako já opravdu nevím jde mi jen o to aby se s tím nic nestalo. Co sy myslíte? je to jedno co z těchto dvou olejů tam bude? Jako dle popisku na oleji ol jj22 bych řekl že to je přímo dělané na toto použití.
Pokud jsi tam nalil J22 musíš ho rozředit - min. 75% petroleje.
Správně tam má být P0 (staré značení), dnes Pulit 3CF, nebo CUT3. Ten P3CF je veden jako řezný olej, ale zkouškama bylo prokázáno, že maže lépe než původní "nulka" a jsou přímo určený i jako mazací olej do vřeten brusek. (mluvýme o kluzným uložení)
Správně tam má být P0 (staré značení), dnes Pulit 3CF, nebo CUT3. Ten P3CF je veden jako řezný olej, ale zkouškama bylo prokázáno, že maže lépe než původní "nulka" a jsou přímo určený i jako mazací olej do vřeten brusek. (mluvýme o kluzným uložení)
S28, PR20, VK32, SV18RA, 2Ud, N1, OH 253, Engelhardt SD240, Bomar STG 220G, Gildemeister CTX 200 S2
Weiler Condor VS1, Harrison Alpha 330 S, Masturn 32 CNC
jednomu b"i"l doporučen druhej mluv"y"l kam ten svět spěje..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS píše:jednomu b"i"l doporučen druhej mluv"y"l kam ten svět spěje..

a nezměnily oni vyjmenovaný slova? (už je to asi 45let)
S28, PR20, VK32, SV18RA, 2Ud, N1, OH 253, Engelhardt SD240, Bomar STG 220G, Gildemeister CTX 200 S2
Jakási tabulka mazání pro SV18RA v přílozeDavid1992 píše:Zdravím,mohl by někdo říci co lije za olej do soustruhu konkrétně na mazání vřetena u SV18RA. Bilo mi doporučeno OL-J22 tak jsem ho tam nalil,ale nedávno jsem se zas bavil s nějakým chlapem co opravuje tyto soustruhy že pokud chci jistotu tak jedině CUT3. Jako já opravdu nevím jde mi jen o to aby se s tím nic nestalo. Co sy myslíte? je to jedno co z těchto dvou olejů tam bude? Jako dle popisku na oleji ol jj22 bych řekl že to je přímo dělané na toto použití.
- Přílohy
-
- SV18RA-Tabulka-mazani.pdf
- (154.47 KiB) Staženo 8700 x
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400