Vím, že se téma čínských frézek tady už mnohokrát řešilo, ale zajímalo by mě, zda v současné době existuje nějaká alternativa k CNC X6-1500GT u jiných (evropských) výrobců. Myslím tím 3-osé CNC s pracovním prostorem přibližně 600x400x100 mm za cenu kolem 35 tis. Kč, pokud možno s řízením otáček vřetene.
Máte někdo nějaký tip?
Evropská alternativa k čínskému CNC X6-1500GT
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ses u te evropske alternativy asi spletl o nulu ne
jestli chces evropsky tak predpokladam ze chces evropskou kvalitu evropske komponenty nebo v evropske kvalite
takove stroje nejsou za 35 000 ale 350 000
jestli chces evropsky tak predpokladam ze chces evropskou kvalitu evropske komponenty nebo v evropske kvalite
takove stroje nejsou za 35 000 ale 350 000
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
-
Microdesignum
Upřesním dotaz. V mém oboru (hudební technika) existuje spousta malých firem, živnostníků nebo prostě odborníků, kteří jsou schopni vyrábět efektivně, kvalitně a za přijatelnou cenu. Divil bych se, kdyby to tak nebylo i v oboru výroby CNC. Nepožaduji hi-tech kvalitu, očekávaný provoz je několik hodin týdně. Samozřejmě, že vím o firmách, které vyrábějí drahé kvalitní stroje, ale na to se neptám. Zajímá mě, jestli někdo ví o firmě nebo odborníkovi, který je schopen nabídnout CNC s těmi parametry níže za podobnou cenu.
Na to lze odpovědět jen jedno ... zajdi do hypermarketu, udělej běžný rodinný nákup na víkend, zaplať ho a pak si uvědom, že evropský malovýrobce má tyto životní náklady, přičemž ze zisku z výroby ještě financuje úředníky, politiky, nepřizpůsobivé atd.... Takže odpověď je snadná, nejde to !!!!!!!!!!!Microdesignum píše:Upřesním dotaz. V mém oboru (hudební technika) existuje spousta malých firem, živnostníků nebo prostě odborníků, kteří jsou schopni vyrábět efektivně, kvalitně a za přijatelnou cenu. Divil bych se, kdyby to tak nebylo i v oboru výroby CNC. Nepožaduji hi-tech kvalitu, očekávaný provoz je několik hodin týdně. Samozřejmě, že vím o firmách, které vyrábějí drahé kvalitní stroje, ale na to se neptám. Zajímá mě, jestli někdo ví o firmě nebo odborníkovi, který je schopen nabídnout CNC s těmi parametry níže za podobnou cenu.
Fakt nevím co tu chceš řešit .... kup si to z Číny, tady to nikdo na kšeft v tý ceně nemá šanci udělat.
tady http://www.cnc1.eu/sk/kompasf600.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ma slovenske "profi" zpracovani horsi jak cinan http://www.cnc1.eu/files/images/stories/F600/10.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; a cena jak za kvalitu
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jeste jednou si precti svuj uvodni prispevek v tomhle vlaknu a zamysli se, urcite ti postupne dojde jaky nesmysl tu pozadujes
i kdyby ten material nekdo dostal zadarmo, tak to musi vymyslet, namalovat, narezat, obrobit, zapojit, seridit
kdyz bude mit uplne vsechno vybaveni zadarmo a nebude platit zadne dane, el., software a pod. tak to dejmetomu hodne sikovnej a hodne chytrej clovicek bude mit za mesic
za vyplatu si takovej sikovnej clovicek veme tech tvejch 35 protoze je pri sve genialite skromnej a 60% z toho stejne veme stat
tak mi ted rekni kde se vezmou vsechny ty veci co jsem v te uvaze rekl ze jsou za 0
to ses zeptal na peknou blbost vid
uz to chapes?
i kdyby ten material nekdo dostal zadarmo, tak to musi vymyslet, namalovat, narezat, obrobit, zapojit, seridit
kdyz bude mit uplne vsechno vybaveni zadarmo a nebude platit zadne dane, el., software a pod. tak to dejmetomu hodne sikovnej a hodne chytrej clovicek bude mit za mesic
za vyplatu si takovej sikovnej clovicek veme tech tvejch 35 protoze je pri sve genialite skromnej a 60% z toho stejne veme stat
tak mi ted rekni kde se vezmou vsechny ty veci co jsem v te uvaze rekl ze jsou za 0
to ses zeptal na peknou blbost vid
uz to chapes?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Já myslím, že pan kolega nás tu jen tak škádlí....
Jelikož je evidentně znalý výroby elektromechanických produktů, tak bych mu doporučil svépomocnou stavbu routeru požadovaných parametrů. Následně se s námi může podělit o získané zkušenosti, zejména s ohledem na poměr finanční náklady/dosažený výsledek u evropského produktu. A možná i objeví nějakou tu díru na trhu.... ono stavět CNC nebo NF zesík je vlastně skoro to samý 
V hudební technice se to docela dá, některý věci se tam standrardně prodávají vzhledem k snadnosti výroby a výrobním nákladům nehorázně draze (asi že pro muzikanty jsou to všechno jen krabičky, co dělaj nějakou magii, nerozlišej, že v jedný je jeden operák a desek pasivních součástek dohromady za pade a v druhý složitej obvod s mikroprocesorem, pamětí a nevim čim všim dalšim). Tady to takto nefunguje (stačí se podívat na cenu komponent, ze kterých je ta čína poskládaná).Microdesignum píše:Upřesním dotaz. V mém oboru (hudební technika) existuje spousta malých firem, živnostníků nebo prostě odborníků, kteří jsou schopni vyrábět efektivně, kvalitně a za přijatelnou cenu.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino