Zdravím zde na fóru
Nějakou dobu se pokouším postavit malý router z Al, vpodstatě jsem již hotov, ale chybí mi asi to nejduležitější a to je vřeteno. Od počátku jsem zvažoval použít 1kW Kress jako cenově dostupnou variantu. První pokusy provádím s ručním FERMem cca 160W vřetýnko, které má neskutečné radiální vůle a řve jak tur. Do dřeva dobrý do Al se ani nechytá. Mám takové dilema jestli s tím Kressem to nebude stejné tedy dřevo, plasty apod. ano, ale Al nikoli. jsem si vědom že záleží hodně i na konstrukci samotného stroje, ohledně efektivity je jasné, že se jedná o hoby zařízení takže nějaké seriové obrábění na tom nehodlám dělat. Poprosil bych o reakci ty, kteří s vřetenem Kress mají zkušenost tzn. že jej provozují nebo provozovali na routeru. Dík za reakce.
Jaké vřeteno na router 500x400 Dřevo, plasty, Al
Ano, na vřetenu se nevyplatí šetřit. Moje 2kW vřeteno mi umožňuje brát šponu 7mm desítkou frézou do dubového dřeva. A přesto to není nic moc. Chtělo by to větší výkon pro produktivnější obrábění i toho dřeva.
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=29&t=5612&start=0
Na odkazu je vidět, že i s 2kW vřetenem trvá třeba 6h vyfrézovat trochu větší zakončení madla. Když mi to hrubovalo, tak jsem u toho stál a ručně odsával prach, ty dvě hodiny byly snad nekonečný.
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=29&t=5612&start=0
Na odkazu je vidět, že i s 2kW vřetenem trvá třeba 6h vyfrézovat trochu větší zakončení madla. Když mi to hrubovalo, tak jsem u toho stál a ručně odsával prach, ty dvě hodiny byly snad nekonečný.
Vše je to hlavně o financích, Kress je asi tak nejlevnější varianta a nepotřebuje měníč, na druhou stranu si nedělám iluze o nějakém výkonu a o vůlích a vyvážení nemluvím. čína 1,5kW už asi bude cenově výše nebo se pletu? Trochu ještě uvažuji že do stroje zainvestuji a osadím to Teknomotorem 1,1 nebo 1,6 kW jenže to pak můsím doplnit o měníč který taky nějakej ten tisíc stojí a nebo použít měnič který mám navíc (ze sešrotované mašiny) ale ten je zas napájen 3F což znamená překopat rozváděč a vlastně i elektrorozvod v dílně. Takže stále váhám
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid= ... &_from=R40" onclick="window.open(this.href);return false;opez píše:Taky mě to zajímá. mužete dát odkaz na tu čínu.
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Ahoj,jen bych poznamenal že jsem tu čínu 800 W vodou chlazenou měl a byl jsem spokojen,to ticho za to stojí.Taky minimum vibrací...
Jen když to člověk ždíme na plno tak je to chlazení opravdu potřeba,stačí ale nechat prokapávat třeba vodu z kohoutku 4x za den vylít kbelík před dílnu. ( pokud děláš 8 hodin a máš vodu paušálem
)
Jen když to člověk ždíme na plno tak je to chlazení opravdu potřeba,stačí ale nechat prokapávat třeba vodu z kohoutku 4x za den vylít kbelík před dílnu. ( pokud děláš 8 hodin a máš vodu paušálem

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
narozdil od krese kterej to ma ulozeni rotoru uplne na jine urovni
tedy hazivost a tuhost asi o jeden rad jinde a podobne
nemusim tu asi opakovat ze pro nastroj pod 3mm zacina byt hazivost 0.01 uz fatalni problem
u toho krese je to jistota cinan se obcas povede sehnat lepsi
u hodne mekkych materialu to nemusi vadit ale u barevnych kovu uz se to projevuje
napr. u hodne lehkych strojku ktere jsou jen na plasty je problem kvuli tomuhle delat tistaky
a i kdyz by to ta masinka cele zvladla na vybornou
tistaky nejdou poradne delat kvuli otrepum protoze nastroj neobrabji britem ale protlacuje zabritem tedy hladkou podbrousenou plochou co nasleduje protoze hazivost je vetsi nez zaber britu a podbrouseni za nim
tedy hazivost a tuhost asi o jeden rad jinde a podobne
nemusim tu asi opakovat ze pro nastroj pod 3mm zacina byt hazivost 0.01 uz fatalni problem
u toho krese je to jistota cinan se obcas povede sehnat lepsi
u hodne mekkych materialu to nemusi vadit ale u barevnych kovu uz se to projevuje
napr. u hodne lehkych strojku ktere jsou jen na plasty je problem kvuli tomuhle delat tistaky
a i kdyz by to ta masinka cele zvladla na vybornou
tistaky nejdou poradne delat kvuli otrepum protoze nastroj neobrabji britem ale protlacuje zabritem tedy hladkou podbrousenou plochou co nasleduje protoze hazivost je vetsi nez zaber britu a podbrouseni za nim
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)