malé cnc
Tak jsem se konečné dohrabal do nějaké snad použitelné konstrukce .
potřeboval bych nějaké zhodnocení od zkušenějších . Abych věděl co mam od takové mašinky očekávat .
Takže pohony 12x3 trapézy + plast matky .
osa Y 20 * 500 podepřené
osa X 20 * 400 nepodepřené
osa Z 12 * 150 nepodepřené
pohon zatím NEMA 17 0.44 ty mám včetně elektroniky z předchozí mašiny takže pro začátek a pak uvidím .
konstrukce jakel 50*50 a 40*40 + 4mm ocel plotny
rozjezdy vycházejí 250 * 350 * 70
počítám z frézováním max 3,175 frézkami .
potřeboval bych nějaké zhodnocení od zkušenějších . Abych věděl co mam od takové mašinky očekávat .
Takže pohony 12x3 trapézy + plast matky .
osa Y 20 * 500 podepřené
osa X 20 * 400 nepodepřené
osa Z 12 * 150 nepodepřené
pohon zatím NEMA 17 0.44 ty mám včetně elektroniky z předchozí mašiny takže pro začátek a pak uvidím .
konstrukce jakel 50*50 a 40*40 + 4mm ocel plotny
rozjezdy vycházejí 250 * 350 * 70
počítám z frézováním max 3,175 frézkami .
Naposledy upravil(a) azamo dne 14. 4. 2014, 3:33, celkem upraveno 1 x.
k čemu je dobré, že to celé jezdí po té délce 600mm? když tomu tam bude překážet ta deska? nebo bude obrobek lítat? nebo mi něco uniká?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
a to ti jako ten stůl bude držet jen na těch dvou protilehlejch koncích?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Projdi si konferenci. Tohle konstrukční schéma tu bylo možná 50 x, z toho 40 x se autoři chtěli dopustit stejných chyb jako ty a dostali v průměru 30 připomínek, z toho 20 dobře míněných. Když si z nich celkově vezmeš k srdci tak 10, budeš mít šanci za stejné peníze a se stejnou pracností udělat mašinu 2 x lepší 

Aleš Procháska
tak udelej pevnej ram a nech po nem jezdit stul http://www.mycncuk.com/forums/attachmen ... outer-.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;azamo píše:no tak nějak jsem měl představu že jo![]()
jak jinak přidat pod něho rám ? nechtěl jsem dělat ten portál moc vysoký .
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Hrách na zeď hodil.. (ale moc hezky napsánoprochaska píše:Projdi si konferenci. Tohle konstrukční schéma tu bylo možná 50 x, z toho 40 x se autoři chtěli dopustit stejných chyb jako ty a dostali v průměru 30 připomínek, z toho 20 dobře míněných. Když si z nich celkově vezmeš k srdci tak 10, budeš mít šanci za stejné peníze a se stejnou pracností udělat mašinu 2 x lepší

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Když já bych chtěl portálekfilla píše:tak udelej pevnej ram a nech po nem jezdit stul http://www.mycncuk.com/forums/attachmen ... outer-.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;azamo píše:no tak nějak jsem měl představu že jo![]()
jak jinak přidat pod něho rám ? nechtěl jsem dělat ten portál moc vysoký .

precti si jeste jednou, co napsal prochaska a zkus se rozmyslet, jestli chces stroj pekny, nebo funkcni
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
jo jo já vím že máte pravdu . mužete mě trochu popostrčit a hodit jsem link na opravdu dobrou konstrukci malého portalu ? něco z ocelových profilů by byl ideál .
třeba stíhačkovo CNC mi přijde celkem ok , ale to je trochu jiná třída
a pro mě zbytečně velké .
třeba stíhačkovo CNC mi přijde celkem ok , ale to je trochu jiná třída

-
- Kontaktovat uživatele:
Mě stůl drží na vinglech 100x100 plus patřičně opracovaných, samotný stůl má cca 60kg. Já to takhle stavěl hlavně kvůli místu, který jsem neměl, dneska mám místa hodně a tak bych to stavěl jak píšou kluci tady, pevný portál a jezdící stůl, dá se tak dosáhnout lepších výsledků, hlavně setrvačný hmoty jsou jinde...
já jsem počítal ze stolem z MDF . já vím že je to opravdu špatný nápad
, ale je to oceně . chci frézovat hlavně plasty a PCB , a dělat posuvný stůl z MDF to mi přijde jako nesmysl .
když udělám pojízdný portál můžu tu desku podložit jeklama .

když udělám pojízdný portál můžu tu desku podložit jeklama .