Modřínová podlaha
Moderátor: sysel
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, protože je tu hodně lidí pracujících se dřevem, dovolím se optat, zde. Jak mám naimpregnovat modřínovou podlahu na venkovní pergole? Jedná se o klasická 3cm tlustá prkna, z vrchu hoblovaná, zaoblené hrany, ze spodu jsou prořízlá podél drážkami aby se nekroutila. Předpokládám že je budu připevňovat s mezerou cca 5mm. Část bude pod střechou, část vystavená větru dešti.
nejsem teda expert na dřevo , ale veškeré tvrdé laky se ve venkovním prostředí chovájí blbě , praskají a pod . mám velice dobré zkušenosti s tímto : http: //www.puplus.cz/?str=finkolora_natery , perfektně se vsákne do hloubky a netvoří tvrdou vrstvu ,je v tom velký obsah olejů takže to dřevo dobře chrání , otázka je jak moc se to pošlape když to není tvrdá lesklá vrstva .
používám jak na vnitřní jak na venkovní tvrdící voskové oleje. Výhoda je že voda se stéká do kuliček a nedrží ,mechanické poškození není tak viditelné .Ovšem potřebuje to u a tam údržbu ,ale dokud udržuješ vydrží...nemusíš po pár letech brousit a znova lakovat.
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
mrkni na acolor.cz, mají tam toho docela dost, párkrát jsem použil modřínový olej
v poslední době ale dělám na ven věci z dubu a nenatírám ani to nenapouštím ničím. Má to krásnou stříbrošedou patinu a vypadá to super, modřín by se měl chovat podobně, dělají z toho fasády a vypadá to moc dobře
Jinak musím říct, že výrobci barev jsou pěkní ksindlové... asi 15 let jsem všude dával luxol, nejen k sobě ale i zákazníkům, všechno OK, spokojenost...
Jenomže borci přestali s výrobou Luxolu top a teď babo raď. Zákazník po mě chce po pěti letech obnovit nátěr plotu a mistr obchodník mi na dotaz co použít poradil, že jediné řešení je starý lak sundal.... No kdyby to nebylo po telefonu, asi bych seděl za ublížení na zdraví. Takže to neneatírání si myslím, že bude docela dobré řešení
v poslední době ale dělám na ven věci z dubu a nenatírám ani to nenapouštím ničím. Má to krásnou stříbrošedou patinu a vypadá to super, modřín by se měl chovat podobně, dělají z toho fasády a vypadá to moc dobře
Jinak musím říct, že výrobci barev jsou pěkní ksindlové... asi 15 let jsem všude dával luxol, nejen k sobě ale i zákazníkům, všechno OK, spokojenost...
Jenomže borci přestali s výrobou Luxolu top a teď babo raď. Zákazník po mě chce po pěti letech obnovit nátěr plotu a mistr obchodník mi na dotaz co použít poradil, že jediné řešení je starý lak sundal.... No kdyby to nebylo po telefonu, asi bych seděl za ublížení na zdraví. Takže to neneatírání si myslím, že bude docela dobré řešení
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Pánové děkuji všem za radu.
Do modřínu jsem šel proto, protože mi byl nabídnut za stejnou cenu jako borová prkna. Zdá se mi jako kvalitnější alternativa, tak jsem je ten modřín vzal. Přes zimu schnul, teď bych prkna rád rozložil na sluníčku a než je namontuji, tak je za "tepla" něčím napustil. Zdá se že něco na olejové bázi asi bude správná varianta.
Do modřínu jsem šel proto, protože mi byl nabídnut za stejnou cenu jako borová prkna. Zdá se mi jako kvalitnější alternativa, tak jsem je ten modřín vzal. Přes zimu schnul, teď bych prkna rád rozložil na sluníčku a než je namontuji, tak je za "tepla" něčím napustil. Zdá se že něco na olejové bázi asi bude správná varianta.

já používám OSMO kde se šlape polomat . Používám tvrdý čirý a pod něj začínám olejovou lazurou když chci barvu.
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;