dost som sa inspiroval na frezke od Zamiho, ale nakolko cela konstrukcia je zo zelezneho odpadu ktory som mal doma niektore veci by sa dali rozhodne urobit lepsie

tipuji http://www.vectric.com/products/vcarve-pro.htm" onclick="window.open(this.href);return false;tmxatcoxlab píše:tak parada ;]
kurna hosi co to mate za CAD/CAM soft na generovani drah tech 3D reliefu?
Zdravímminicico píše:dnes som dorobil krizovy laser na nadstavovanie obrobku pri upinani, pripadne na ulahcenie nadstavenia nuloveho bodu.je z dvoch ciarovych laserov upnutych na drziaku vretena, takze vzdy mieria na stred frezy pri akejkolvek vyske Zka.
Jasně, takto to fungovat bude, to jsem si neuvědomil, že jsou dva o 90° okolo Z osy. Ale vkaždém případě rovnoběžně se Z. nedošlo mi to a jsem zase o něco moudřejší. Tímto je to opravdu jednodušší než s tím offsetem.robokop píše:jojo
kdyz vemes ten carovej a das ho treba rovnobezne s vretenem a otacis snim podle jeho osy dokud ta cara neprotne treba dirku prve vyvrtanou tim vretenem (tedy nebude v ose)
to same udelas o 90 od vretena tak se ti ty dve cary protnou na te ose vretena
Ahoj, stále jsem to nepochopil, můžeš to napsat ještě polopatě ji, popř. nákres?jova píše:Čárový laser funguje tak, že se klasický paprsek pustí na skleněnou tyčku. Díky tomu vznikne skutečná čára (bod se podélně roztáhne). Úhel toho roztažení je například 45stupňů a tak když ho správně nasměruješ, posuv osy Z ti nevadí. Bude se pouze měnit délka čáry, ale křížení tam bude stále.