Horní Frézka
Zdravím
mám na strojku horní frézku, je to nějaký levný kousek, a vysypalo se mi na ní vřeteno, ložiska se zadřely a hřídel byla taky dost jetá. Měl jsem doma hřídel sté samé, a ta je v poho. Vyměnil jsem ložiska a složil do kupy. Frézka vrní jak kocur za mlda, což je super, akorát, že se točí naopak. A teď jsem v pasti. Poradí někdo co s tím?
Dík a Perun s vámi
P.S. Přikládám Foto
mám na strojku horní frézku, je to nějaký levný kousek, a vysypalo se mi na ní vřeteno, ložiska se zadřely a hřídel byla taky dost jetá. Měl jsem doma hřídel sté samé, a ta je v poho. Vyměnil jsem ložiska a složil do kupy. Frézka vrní jak kocur za mlda, což je super, akorát, že se točí naopak. A teď jsem v pasti. Poradí někdo co s tím?
Dík a Perun s vámi
P.S. Přikládám Foto
pozor! tyhle motory z duvodu vykonu byvaji delany jako jednosmerne, takze kdyz zmenis smer otacek, zacnou ti jiskrit uhliky, ale treba budes mit stestislezak77 píše:OK, zítra to prubnu.
Díkes.
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
No ono vlastně oto jde, bo normálně frézka má pravé otáčky, ale po rozborce zborce a výměne vřetena s rotorem z identické frézky se mi zničeho nic otočil směr otáčenía mám levé otáčky, což je špatně, vůči matce která má pravý závit.filla píše:pozor! tyhle motory z duvodu vykonu byvaji delany jako jednosmerne, takze kdyz zmenis smer otacek, zacnou ti jiskrit uhliky, ale treba budes mit stestislezak77 píše:OK, zítra to prubnu.
Díkes.
Doufám, že jsem to definoval správně. Ještě jsem to neřešil, jsem v práci.
To není možné , z pryncipu se to musí točit opačně než přadtím , prohodil jsi opravdu jen ty dva dáty co vedpu od statoru k uhlíkům ??slezak77 píše:Tak jsem přehodil dráty,k uhlíkům a nic, pořád se točí naopak.
Něco dalšího prosíííím?