hypertherm powermax 1000

a dalsi nekonvencni metody obrabeni a deleni

9. 6. 2008, 9:20

Máte někdo zkušenosti s pazmou hypertherm powermax 1000 G3 series???
jaká je kvalita řezu, jaká je maximální síla plechu aby ta kvalita byla ještě dobrá a jak často se mění tryska a elektroda ???
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 6. 2008, 7:57

to je spis tema do svar fora viz odkazy
jsou tam lidi od svarecek
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)

10. 6. 2008, 11:08

diky poptam se tam
ProIndustry
Kontaktovat uživatele:

1. 7. 2008, 10:26

Parkrat som ladil stroj stouto plazmou takze sa mozem podelit ak ti to pomoze...
V prvom rade je to velmi lacne riesenie ktore ti neposkytne tolko moznosti k uplatneniu, avsak to samozrejem zalezi aj na tvojom portfoliu vyroby. Najlespie sa kamarati samozrejme s rucnym horakom kedze je hlavne na rucne rezanie a tu si daj velky pozor ked budes kupovat cez ebay a podobne, ak ju chces pouzit na stroji rucny horak ti je nanic. Potrebujes strojny horak, ktory samozrejem ma inu konstrukciu, tvarovanie pre uchytenie v originalnom domci aleb zvernom domci rucne vysustruzenom a taktiez nema spustac. Mam pocit ze na tieto typy zozenies aj horaky so specialnym uchytenim a blaa blaa potesi ale za tu cenu urcite zbytocnost. Taktiez konzolu s aktyvnym riadenim vysky horaka, ale vsetko si to naozaj urobis sam za zlomok ceny a urcite funkcnejsie. Horak je tenucky privody su lahko instalovatelne, idealne pre jednoduchsi stroj.
Rezanie je limitovane na kyslik alebo dusik a umozni ti rezat ocel, hlinik, antikor od 25 do 60A. CNC riadenie samozrejme ma riesene konektorom a taktiez napatie pre adaptivne meranie vysky.
...A samotne dojmy?
Ja som snou rezal ocel a je to naozaj taky maly diabol, rez je velmi pekny, sam som bol prekvapeny nad cistotou a minimum opalov, samozrejme funkcie ako corner a podobne nema cize na hranach to bol vzdy daky ten opal. Mozes snou rezat az 15 m/min co je naozaj pre silne mechaniky, ale plazmovy stroj musi zodpovedat tymto poziadavkam. Ja som snou rezal 1,5mm a vyladil ju na 6 metrov a spokojnost uplna. Produkcia ryhla, kvalita velmi slusna. Hrube materialy som nerezal cize ti nepoviem ale s istotou ti poviem ze v tejto kapitole uz necakaj zazraky v podobe kvality laseru. Nema focus ani nic podobne, je to len tryska-vzduch a ukos tam vzdy bude. Ako bude obluk utekat na kruzniciach a aku ma zotrvacnost tiez neviem, no rychlosti pri tychto hrubkach su rapidne nizke cize tam nema ani zmysel sa tym zatazovat.
...Zhodnotenie...
Ak mas tuhu a dynamicku mechaniku je to idealny nastroj za idelne peniaze na tenke materialy do 5 - 6 mm.

Moja otazka znie aky mas stroj a aku produkciu vyzadujes? Od toho zalezi vela pri konfiguracii plazmy.

Ja som "slubil" ze tu vytvorim daky roman na temu plazma plyn voda laser technologia a mechanika, profi aj garaz.. ...ale som dost casto teraz prec a nemam cas, ale postupne uz zacinam pisat ;)

2. 7. 2008, 7:07

dekuju za vycerpavajici odpoved a jeste sem se chtel zeptat jaka je kvalita kdyz je rezaci plyn vzduch popripade jestli nezverejnis nejakou fotku rezu materialu (tloustky - 3mm) dal by me zajimalo jak casto se vymenuji elektrody a koli stoji ??
zadnou plazmu zatim nemam ale jak budu met penize chystam se zacit stavet
ProIndustry
Kontaktovat uživatele:

2. 7. 2008, 12:50

Ak si sa rozhodol stavat vlastny strojcek a necakas teda nic profi, budes uplne spokojny, zarucene... Kvalita rezu je vsak zavysla na kvalite mechaniky, cize ak bude tvoja mechanika schopna dosahovat minimalne 6 m/min budes mat rez bez opalu, zrychlenia musia byt pruzne, ziadne lenive krokace, inak budes mat prepalene rohy, kolko je optimum ti nepoviem, ja som zdimal na 1000m/min. Taktiez Adaptivne riadenie vysky, kapacitnu sondu ci pritlacny tanier, ak nedodrzis reznu vysku nad plechom ktory je pokruteny a rezanim sa bude krutit este viac, nemozes ocakavat od toho stroja nic. Ked toto vsetko vyriesis mas perfektny stroj.
Tryska by mala vydrzat 600-700 prepalov, nemeria sa to na dlzku rezu pretoze ta je zanedbatelna ale na pocet prepaleni, kde vznika najvacsie opotrebovanie elektrody a taktiez trysky. Pri nepsravnej technologii alebo bez aktivneho riadenia reznej vysky je zivotnost podstatne nizsia.
Ceny si musis zistit u dodavatela tychto plaziem. Myslim ze na slovensku je to MicroStep ale to su velke agregaty a neviem ci dodavaju aj male. Cize komponenty si musis objednat vopred do zasoby ak to budes nechat posielat z usa alebo inokadial. Priblizne je to myslim kolo 1000korun za trysku a za elektrodu mozno tiez tak. Len odhadom hovorim, mna tieto veci nikdy netrapili :)

2. 7. 2008, 7:17

konecne nekdo kdo umi poradit fakt si toho vazim... a este bych mel dotaz jak vysoko ma byt horak nad plechem ??
mechaniku mam vymyslenou celkem dobre 3Nm krokace s tym budou cvicit slusne :)
ProIndustry
Kontaktovat uživatele:

2. 7. 2008, 9:52

neuvazoval si skor nad servami? Problem s plazmov nastava, ked nedodrzis rychlost a zrychlenia si prilis dlhe, energiu obluku nemas kam odvadzat a prepaluje hrany, vzniknu ti tam zatavane opaly, preto to musi byt svizne, priznam sa ze nemam skusenosti v takychto aplikaciach s krokacmi, len so servami cize neviem to porovnat.
Ak mas uz nakresy a chut sa stym podelit smelo to sem hod :) Pripadne ked zacnes stavat rad sa pozriem ako to prebieha, drzim palce, je to urcite vyzva...

K tvojej otazke, vysku spicky horaka nad plechom udava vyrobca v manualoch, taktiez je tam rychlost, napatie, proste vsetky hodnoty ktore su ladene v ich dielnach a su uz v podstate idealne. Pri tychto malych plazmach si to vsak musis naladit sam, cize reznu vysku od oka podla rezu, cize zvaracke okuliare a hladiet a ladit :) Prepalovacia vyska sa vacsinou prida 1 az 3 mm podla hrubky materialu a podla toho aby chytilo obluk.

Mas riadenu Z os? Bez toho sa do stavby ani nepustaj.

Dalsia podstatna otazka, odsavanie? Plazmove vypary su ten najvacsi humus a bez toho to nejde, pri tenkych sa da par kuskov vyrezat ale ked tam hodis 10 na 60 Amper uvidis ako rychlo budes hladat cerstvy vzduch :) Odsavanie je ucinne zdola, pri malych strojoch sa dava aj zhora, pri vacsich by uz zavadzalo pri nakladani materialu.

3. 7. 2008, 7:05

moje predstava je zatim jenom v hlave rezaci plochu bych si predstavoval 3000x1500mm Y osa bude z hlinikovyho profilu a X bude svarena ze zeleza. pojezdy mam vymysleny but ozubenym remenem nebo retezem ty krokace te rychlosti urcite dosahnou protoze ta pohybliva cast nebude moc tezka. Z samozdrejme rizenou chcu. to s tim odsavanim to je pro me novinka na tym se budu muset vazne zamyslet dik za radu.
stavbu bych chtel zacit az dodelam cnc frezku takze nejdriv na koncu prazdnin
ProIndustry
Kontaktovat uživatele:

3. 7. 2008, 9:50

Na konstrukciu nepotrebujes staticku tuhost, ale dynamicku, to mas premyslene spravne. Musis ale ratat stym ze hlinik sa posobenim tepla deformuje, a pri rezani vznika sakra teplo, nedavaj ho moc nizko nad pracovnu plochu a taktiez ucinne odsavanie ti tepelne ovplyvnovanie minimalizuje.

4. 7. 2008, 8:42

ten hlinikove profil bude tak 100mm nad stolem to by melo stacit ne ??
Mad_BOXs

4. 7. 2008, 11:10

http://cgi.ebay.com/128646-Hypertherm-W ... 18Q2el1247

Dotaz - jak si mám vysvětlit toto? Nejsem v angličtině moc kovaný, poraďte.
Dík.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
vlada2

4. 7. 2008, 11:19

to je jen vozejcek, ten zdroj neni v cene

4. 7. 2008, 12:28

tak to je dobre podfuck :lol: ja sem si chtel jedno koupit laser za strasne dobro cenu a pak sem zjistil ze to byl jenom navod :-D
Mad_BOXs

4. 7. 2008, 2:34

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... =p3907.m29

Ale tohle je už snad regulérní nabídka?
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „plazma plyn voda laser EDM“