skus pozriet moju konstrukciu. riesil som to podobne ako ty s mensimi rozdielmi.
https://plus.google.com/photos/11718071 ... LX2s-vazQE" onclick="window.open(this.href);return false;
bocnice mam z liatiny 30mm hrubej. ked som robil jamkarom jamky v strede U-cka na vrtanie tak sa to tvarilo ako keby to bola nakova..

(ucko je na kazdej strane srobovane tromi M10 srobami dlhymi cca 30mm)
momentalne uz mam polovicu skolikovanu a buduci tyzden idem davat prebrusit stycne plochy a dokoncit kolikovanie.
tie ucka su do istej miery pruzne a do istej miery aj rovne. ja som mal k dispozicii niekolko metrov tak som si mohol dovolit vyrezat najrovnejsieho pol metra.
a na tom pol metri je max odchylka 0,05 mm. Ucko mam 120x55 a hrubka steny je 8mm.
ziadne kocky by som tam nedaval a uz vobec nie hlinikove. ak uz to chces mat v strede vozikov tak na tie zvisle ucka prisrobovat jeden plny hranol zo zeleza na kazdu stranu alebo z liatiny. bude sa to aj trochu dost zle srobovat lebo vnutorna kratsia stena ucka je po uhlom-sikma. z jednej strany aspon 3xM10 a z druhej tiez. a hranol urcite PLNY ziadne jakle alebo hlinik. plne hranoly dostat rozne rozmery a su celkom presne.
a ak chces mat zavitovu tyc krytu, tak bud ju daj zo zadnej strany (zlozitejsia konstrukcia) alebo z predu a zakryt krycou harmonikou.
podla mna v tom nacrte s jaklami pouzi miesto jaklov plne hranoly a bude to ok.