24. 7. 2014, 9:33
k originálu--je to stroj z třicátých let, německé výroby... takže se vše těžko kupuje (o náhradě nebo přizpůsobení lanka z něčeho současného nevím) ... zrovna tyto lanka se sem tam na ebay jako nějaká replika ukáží, ale sada 4 ks ve finále vyjde na cca 7 tisíc, což se mi zdá až moc (možná to moc není, třebas i s přihlédnutím k tomu, že je to z německa, ale kdybych takto ale postupoval u každého dílu, tak ve finále bude cena renovace automobilu závratná a navíc mne baví na renovaci právě to, že si spoustu věcí vyrobím sám... jen zrovna u brz si chci být jistý funkčností - zde mne napadá, že osobně jsem ty repliky z německa neviděl a jak je to zbastlené dohromady nevim...)
Vykašlat se na tu koncovku s okem a řešit to lankem které bude dělat pouze oko a bude protažené přes trubičku kde bude zalito mědí mne taky napadlo...ale nevím, jak se bude tvářit lanko co se opotřebení týká, pokud bude vlastně přelomené a v přímém kontaktu s pákou paken. a taky by se neměla o co opřít ta vratná pružina.
Prvotně jsem plánoval využít lanka ruční brzdy favoritu - na jedné straně je nalisovaný kus se závitem a na druhém ukončení železným "čudlem". Ten čudl pryč a to lanko přidělat do toho mnou vyrobeného oka, ten kus se závitem na druhé straně našroubovat do protikusu, který jsem taktéž vyrobil podle originálu a sloužil by jako šponovák...