Dobrý den už delší dobu sleduji tuto tématiku už sem začal stavět cnc frézku. Ale měl bych prozbu . plánuji použít motory nema 23 abych se vešel do 3 amper. S toho vycházim při použití koncových stupnu. Plánuji bud tb6560 a nebo l297-298 . Katalogové zapojení nejni nějak složité a na netu se nechá najít i pár konstrukcí... ale nevim na kolik funkčních. Ale o toto se mi zas tolik nejedná. Mě se jedná spíše o to že bych chtěl urobit desku která by byla pro 4 osy a měla na sobě i oddělení. Když to řeknu hnusně řídící desku pro 4 osy ( něco jak jsou čínské červené a modré). Jen si nejsem uplně jistej s tim jestli používat hradla 74hct14. Má vize je vše poskládat na jednostranej plošnák. Prosim o rady a zkušenosti. A jestli ste třeba někdy někdy dělal rád se kouknu na vaše výsledky.
Ps určo mi budete namítat at se s tim nezabejvám... ale zase na druhou stranu podporovat čínany mě nebaví... a co se udělá poctivě přežije vše....
řízení pro km
Dělat to vše na jednu desku je podle mě pitomost, protože sebepoctivěji postavený driver s TB6560 (o L298 nemluvě) rozhodně vše nepřežije.. vymysli si to tak, že budeš mít základní desku, na které budou vstupní obvody ("oddělení") a drivery pro jednotlivé osy se do ní budou strkat coby samostatné moduly. Připadná oprava pak bude o tom snadno vyndat a opravit jednoduchý modulek (navíc můžeš mít jeden připravený v záloze pro opravdu rychlý fix). Jednostranná deska by neměl být problém, taky tak funguju.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Ano na jednu stranu máš pravdu ale na druhou zbytečné drátování... propojování a extra rozvaděče... na druhou sreanu určo to nebude lehké při opravách ale já zase ci něco co bude jednoduché a bude plnit svou funkci plánuji i cnc soustruh ( jen něco malého takže 3a na motor by měli stačit proto bych se zabejval tímto...) a příde mi to dobrej nápad... co se koukal tak čínské desky na více os(at 3 nebo 4 používá dost lidí i na tronech.. ) je to podle mě jednoduché připojit signal z kompu a pak jen připojit motory a funguješ..
V tomto tématu tu se určitě budem rozcházet... já chci něco co bude funkční nechci řešit nějaký extra mikrokroky.. můj sen je postavit si soustruh a ještě jednu malou frézku z balzy a tuto desku zabudovat do podstavce... která by sloužila spíše na výstavku.. ale netvrdim že by do dřeva nemohla kousnout...
Tak existují i dutinkové/kolíkové lišty, takže toho drátování navíc nemusí být moc, teoreticky i žádný, ale lámat tě nebudu, byl to jen podnět k zamyšleníamater píše:Ano na jednu stranu máš pravdu ale na druhou zbytečné drátování... propojování a extra rozvaděče...

Todle je počítám reakce na přispěvek, kterej pak někdo smazal..? Každopádně frézka z balzy? To zní hodně bláznivě..amater píše:V tomto tématu tu se určitě budem rozcházet... já chci něco co bude funkční nechci řešit nějaký extra mikrokroky.. můj sen je postavit si soustruh a ještě jednu malou frézku z balzy a tuto desku zabudovat do podstavce... která by sloužila spíše na výstavku.. ale netvrdim že by do dřeva nemohla kousnout...
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
to co ti radí Thomeeque, tedy oddělené desky, je dokonalost sama...
představ si, že ti lehne jeden driver a kvůli tomu budeš mordovat velkou desku, zatímco jednotlive drivery snadno vyměníš. Ono tech drátů zase tolik není, a pokud nedáš jinak, tak si postav zběrnici, kam to jen napícháš
představ si, že ti lehne jeden driver a kvůli tomu budeš mordovat velkou desku, zatímco jednotlive drivery snadno vyměníš. Ono tech drátů zase tolik není, a pokud nedáš jinak, tak si postav zběrnici, kam to jen napícháš