Ahoj
Chci de zeptat,co a kde kupujete za software cad/cam? Vetsina jsou tady hobici a camy jako hsmworks,FeatureCam,adgecam a atd jsou softy za statisíce. Tak prosím poraďte co za soft. V cncshopu jsem našel nejakej za 7tisic.nebo něco jako aspire a atd. Snad aji kdyby tam šel vygenerovat g-code z fotky a dalo se tam programovat i normálně treba jako v edgecamu. Díky
cad/cam
Záleží na tom, co chceš frézovat. Jesli jen nějaké modýlky nebo reliéfy ze dřeva, tak ti bude stačit zdarma třeba BlenderCAM nebo CAM za pár tisíc. Chceš-li frézovat třeba vstřikovací formy, tak se vyplatí investovat statisíce do CAMu, zaplatí se ti to na ušetřeném času.
Zkus tohle:
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=71&t=14792" onclick="window.open(this.href);return false;
Vygeneruje Ti to i G-kod do 100 řádků (pokud máš ovšem správný post.)
Pro začátek nezaplatíš ani korunu,ale dá se s tím udělat opravdu spousta věcí.
Umí to dokonce dopočítávat i křivky s proměnnými (FK funkce tuším).
Kdysi jsem se na to školil,tak můžu eventuálně dodat celé DVD se školením v češtině.Jsou to samá PDF i se zmiňovaným softwarem.
Jen bych musel zapátrat,kam jsem to před čtyřmi léty založil
.
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=71&t=14792" onclick="window.open(this.href);return false;
Vygeneruje Ti to i G-kod do 100 řádků (pokud máš ovšem správný post.)
Pro začátek nezaplatíš ani korunu,ale dá se s tím udělat opravdu spousta věcí.
Umí to dokonce dopočítávat i křivky s proměnnými (FK funkce tuším).
Kdysi jsem se na to školil,tak můžu eventuálně dodat celé DVD se školením v češtině.Jsou to samá PDF i se zmiňovaným softwarem.
Jen bych musel zapátrat,kam jsem to před čtyřmi léty založil

i7-9700K
QUADRO P2000
ASUS ROG STRIX Z390 F
2x DDR4 16GB
PowerSHAPE
FeatureCAM
QUADRO P2000
ASUS ROG STRIX Z390 F
2x DDR4 16GB
PowerSHAPE
FeatureCAM
-
Ahoj, pro zacatecnika je cena 7tis. moc. Proto bych sel cestou FREE.melirx píše:Ahoj
Chci de zeptat,co a kde kupujete za software cad/cam? Vetsina jsou tady hobici a camy jako hsmworks,FeatureCam,adgecam a atd jsou softy za statisíce. Tak prosím poraďte co za soft. V cncshopu jsem našel nejakej za 7tisic.nebo něco jako aspire a atd. Snad aji kdyby tam šel vygenerovat g-code z fotky a dalo se tam programovat i normálně treba jako v edgecamu. Díky
Takze pokud jde o CAD, mas hned dve moznosti a to Solidworks EDU - pro zacinajici v CADu a zaky skol (doporucuji se obratit na 3E Praha nebo Solidvision Brno), licence je na jeden rok.
Druha moznost je Inventor (od Computer Agency o.p.s.)- take pro zacinajici nebo pro zaky skol - licence na 2 roky.
CAM pro zacatek res 2D. Pro Solidworks maji free 3E Praha HSM Xpres, Solidvision a DelCAM ma obdobu.
Ja sam jsem pouzival SolidWorks/HSM Xpres - zdarma.
Ve firme to ted prevedli na plnou licenci SolidWorks/HSM Works - to uz zdarma nebylo. Pres 400tis Kc, s dotaci z EU jen za 200tis.
Samozrejme se softem se ted uz obchoduje i jinak. Firmy totiz co uz o urcity soft nemaji zajem, tak jej prodaji. U nas asi brzo bude na prodej EDGE CAM.
Na G kod z fotky bych si poridil ART CAM. Ten neni moc drahy. myslim neco kolem 4tis. Kc
Myslím, že 90% softwaru je neprodejná z jednoho uživatele na druhého. Ne, že by prodat nešla, ale ten co nakoupí soft z druhé ruky zjistí, že vyhodil peníze a může být navíc stíhán za použití nedovoleného softwaru. Takže si případný nákup z druhé ruky ověřte u příslušných prodejců.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Není třeba ověřovat, a to ani v případě, že je to v licenci výslovně zakázáno
. Taková licence je totiž v tomto bodě neplatná a prodej použitého software je možný, viz rozsudek Soudního dvora EU http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs ... 0094cs.pdf

Aleš Procháska
Otázkou je, zda takový rozsudek evropského soudního dvoru je pro ČR závazný či nikoliv. Pamatuji, že před rokem evropský soud rozhodl, že stahování filmů i pro vlastní potřebu z internetu je nelegální a u nás se pořád vesele stahuje dál.
-
Stahovani filmů a prodani jiz nakoupené licence je velký rozdíl. U softu je pohled jako na jednotlivé zboží, které se nedá veřejně provozovat.bobik píše:Otázkou je, zda takový rozsudek evropského soudního dvoru je pro ČR závazný či nikoliv. Pamatuji, že před rokem evropský soud rozhodl, že stahování filmů i pro vlastní potřebu z internetu je nelegální a u nás se pořád vesele stahuje dál.
Proto já sám tento závěr evropského soudu vítám. Aspoň ti podvodní obchodníci se softem dostanou po prstech.