Počítadlo vzdálenosti a počítadlo zápalů pro plazmu
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, neví někdo, zda je možné dodělat do obrazovky machu počítadlo celkových ujetých metrů s počítadlem aktivací vretene, ci hořáku pro plazmu ? Asi by šlo v basicu naprogramovat podminky, ale je zobrazit a vubec na co se odvolat
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak určitě mohu naprogramovat programek, ktery to uvidi z Gcodu a zobrazi to, ale to jsou stale mezi kroky, ktere celkem obtezuji. V machu bych si upravil cast v basicu, ale nevim na co se odkazovat, tak jsem nadhodil dotaz, jestli to nekdo neresil. Ale diky
v machu nevím , ale v linuxcnc to jde, já tak mám třeba uděláno mazání po X minutách běhu frézky.. je tam prográmek ve stylu když běží X nebo Y nebo Z tak počítej a jakmile dopočítá do X tak se na krátkou dobu sepne čerpadlo mazání vedení vynuluje se a jede dál..když chci tak si takhle můžu udělat i počítadlo provozních hodin a budou to skutečné provozní hodiny kdy se stroj hejbe, prostě cokoliv... otázkou je jestli tohle jde podobně udělat i v machu.. třeba ti to pomůže k zamyšlení když už to není k machu.. 

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU