rozhodl jsem se pro stavbu menšího routeru převážně na obrábění duralu a občas oceli.
Pracovní rozměry by mněli být 100cm x 90cm x 30cm.
Pracovní deska by mněla být 1m vysoko od podlahy, abych se nemusil ohýbat

Rozpočet mám cca okolo 80 000.
Předně jsem se díval co na trhu existuje za peníze do 100 000 jsem nikde nenašel mně vyhovující
stroj. Když už byl cenově dostupný tak byla malá plocha nebo to nebylo dostatečně přesné a tuhé.
Inspirací pro mně je tato stránka
http://www.mycncuk.com/threads/6484-A-s ... ng-machine" onclick="window.open(this.href);return false;
Obdobný stroj bych chtěl postavit ale s rozměry které jsem napsal.
Pracovní postup si představuji následující.
Ve feroně nechat nařezat jekli na rám.
Doma v garáži vše posvařovat co nejpečlivěji. Je mi jasné, že se svařenec zkroutí.
Potom to celé odvézt do nástrojárny kde mi obrobí horní plochy na lineární vedení.
Přišroubovat hiwin
Udělat duralové domky na motory uchycení tyčí atd...
Jako pohon budou sloužit serva a kuličkové šrouby s předepnutou maticí. (serva mám vybraná šrouby
a matice nevim kde nejlépe koupit?)
Měřit a dorovnávat (vůbec netučim jak to dorovnat, jestli všude cpát podložky nebo jak?)
Zakrytovat.
Vřeteno bude klasický čínan z ebay 1,5 - 3kw s mněničem. Ještě nejsem rozhodnutý jaké,
protože mám k dispozici pouze jednu 16A zásuvku a potřebuju z toho krmit celou dílnu.
Nejsem rozhodnutý jestli osu X dělat také z duralu nebo také řešit nějakým svařencem?
Dále si vůbec nevím rady se stolem. Zaprvé jak ho do rámu uchytit a z čeho by mněl být?
Nejlepší se mi jeví odlít desku z polymerbetonu do rámu ji zavěsit a na ni dát
duralovou desku s T drážkani nebo to co budu zrovna potřebovat.
Poradte mi prosím jestli je to reálné? Jak byste nejlépe řešili stůl? Jak to celé vyrovnat a zaúhlovat.
Nebo je to celé úplně špatně a za ty peníze se to dá udělat lépe?
Nedokážu si představit jak zajistit rovinost stolu a hlavně jak to udělat, aby
byl rovnoběžně s vedením?
Sbírám informace a než něco začnu dělat musim vědět že je to správná cesta, proto chci poradit a
znát vaše názory.
Diky