ta MDF je rozhodně lepší než dřevotříska
MDF
A proč ne rovnou HDF ? Ta je ještě lepší než MDF 
www.tc-pipa.wz.cz
-
Fero Cabadaj
- Kontaktovat uživatele:
urob si výlet a ja ti ju odrežem u mňa doma akú treba 
a urezou tam aji mensi kus nebo prodavaji jenom plotny ??
no ja budu met ridicak v pondeli a hned na takovou trasu si netroufnu neslo by to poslat na dobirku ?? potreboval bych plotnu 660x480x30 tech 30 je +-2mmFero Cabadaj píše:urob si výlet a ja ti ju odrežem u mňa doma akú treba
-
Fero Cabadaj
- Kontaktovat uživatele:
upozorňujem ťa že poštovné pri tejto váhe by bolo cca 300 - 400 Sk čo je asi toľko čo doska sama. Ale skús sa spýtať stolárov v okolí, tý ti poradia. Inak rozdiel medzi HDF a MDF je veľmi malý. HDF doska má ešte vyšiu hustotu a vysoké plošné zaťaženie preto je používaná ako nosná doska parkiet.
Ak je v tvojom okolí stolár ktorý vyrába dvere s mdf - ky tak by ti mohol dať výrez s dverí na sklo čo je pre neho už odpad a ty to máš za flašku.
Ak je v tvojom okolí stolár ktorý vyrába dvere s mdf - ky tak by ti mohol dať výrez s dverí na sklo čo je pre neho už odpad a ty to máš za flašku.
MDF (Medium Density Fibreboard) - středně tvrdé dřevovláknité desky.
HDF (High Density Fibreboard) - hodně tvrdý dřevovláknitý desky. Párkrát sem o tom čet; osobně jsem se s tim sice nesetkal, ale dělaj se z teho nejlepší reprobedny, kde je důležitá, stejně jako u CNC, tuhost ozvučnice aby nerezonovala, prostě jako u strojů .. ))
HDF (High Density Fibreboard) - hodně tvrdý dřevovláknitý desky. Párkrát sem o tom čet; osobně jsem se s tim sice nesetkal, ale dělaj se z teho nejlepší reprobedny, kde je důležitá, stejně jako u CNC, tuhost ozvučnice aby nerezonovala, prostě jako u strojů .. ))
www.tc-pipa.wz.cz
Heh a ja som si myslel ze drevotrieska patri medzi MDF materialy
A zo skusenosti s reproboxami radsej pouzijem 30tku bukas nez tenku preglejku. Len pri velkych vykonoch ked zakaznik nema hlboko do penazenky, pouziva sa lisovany fiber dyhovany s bukasom
K veci: na co by si to potreboval ? v tvojom okoli musi vyt nejaky obchod kde ti to odrezu aspon na meter stvorcovy. Prichadza do uvahy aj iny material ?
A zo skusenosti s reproboxami radsej pouzijem 30tku bukas nez tenku preglejku. Len pri velkych vykonoch ked zakaznik nema hlboko do penazenky, pouziva sa lisovany fiber dyhovany s bukasom
K veci: na co by si to potreboval ? v tvojom okoli musi vyt nejaky obchod kde ti to odrezu aspon na meter stvorcovy. Prichadza do uvahy aj iny material ?
Nevzdelany samouk, zo vsetkeho trosku, ziadne konkretne zameranie :)
Tyhle jsi zkoušel http://www.drevotrust.cz/plosny-material.html
A mají prodejnu v Prostějově.
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se najde iniciativní blbec, který neví, že to nejde a udělá to.
Je to v areálu bývalého školního statku na Určické. Před dvěma měsíci mi tam tvrdili, že prodávají pouze celé desky. Konkrétně jsem poptával MDF Surovou, 10/280x207 - byla za 1034,50. A poradili, že hned vedle jejich prodejny je stolář, který by to říznul - to jsem neověřoval.H4N$ píše:Tyhle jsi zkoušel http://www.drevotrust.cz/plosny-material.html
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)