M6 do hlazené nerezi
Ahoj . Mám problém se závitem M6 do hlazenky . Nerez 6H9 . Průměr jsem stočil na 5,90 , srazil jsem hranu na 45 ° , Ale závitové očko se nechce zakousnout . Když už se to stane , tak se závit z kraje zdeformuje . Poctivě mažu . Používám tento přípravek . S ostatními materiály nemám problém . A postupuju stejně . Nevíte někdo co s tím ? Díky
Hlazená nerez může být v různých normách. Aby se dal řezat závit očkem, tak musíš použít tzv. automatovou nerez. U ostatních to nejde, protože materiál je příliš houževnatý. Tam se musí závit vyřezat nožem a očkem pouze dokalibrovat při nepatrné třísce.
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
Pokud je kvalitní ostré (nikoliv čínské) očko a řezný olej na nerez, tak by neměl být problém. Maximálně bych prodloužil náběh a pod menším úhlem, aby si očko trochu sedlo, jinak se Ti vylomí první závit...a nebo z..rvíš očko. A poslední variantu Ti popsal kolega origosch.
Taky jsem s tim mival problem, kdyz jsem rezal 1/4 zavit do nerezu. Ocka vylamana. Nakonec jsem vyresil rezanim zavitovym nozem. To slo jedna basen. Osazeni jsem udelal mirne mensi a zavit se vytlacil na spravny prumer.
Je lepsi vlastnit nastroje, ktere clovek nepotrebuje, nez potrebovat ty co nema.