HW / SW - impulsy / sériová linka

Odpovědět
j.matous

8. 7. 2008, 10:58

Dobrý den,
nevím kam toto zařadit:
Když mám drivery typu STEP/DIR na 3 osy a třeba MACH3, tak je mi jasný, že z LPT polezou synchronizovaně impulsy na všechny 3 drivery. Tudíž to dělá to co potřebuju. Ale můj dotázek zní, když budu mít drivery řízené sériovou linkou třeba pomocí G kódů třeba něco jako má MICROCON, jak zajistím tu správnou synchronizaci mezi jednotlivými drivery ? Víte prosím jak se to řeší ? Zda je lepší mít nějaký trojnásobný driver, který má jakousi frontu pro příkazy ze sériové linky a následně je synchronně zapisuje podle příkazu na příslušné drivery ? Možná jsem to napsal nesrozumitelně, podle reakce to zkusím lépěji popsat. j.matous
tomashal
Kontaktovat uživatele:

8. 7. 2008, 6:20

Microcoňácké drivery nejsou stavěné na synchronní řízení os přes sériový port. Různé manipulátory a jednoúčelové stroje lze řídit sekvenčně a tam se to třeba může hodit.

Do driverů, které jsou řízeny přes nějakou sběrnici se neposílá G-kód, ten leze do řídicího systému, který teprve po té sběrnici posílá speciální instrukce spolu se synchronizačními. Úplně laicky řečeno, každý driver podle toho ví "kolik je hodin" a co má v daný okamžik dělat.

Tomáš
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“