Proč CAM či frézka takto obrábí

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
chb

5. 11. 2014, 10:07

https://www.youtube.com/watch?v=E3AqIZURMbI

hned zkraje - 4x začne rychle dělat oblouček a pak vlastně totéž, jen k tomu vždy vyjede nahoru (na tom obrobku ještě obdobně několikrát) - proč to dělá ? jaký to má význam ?
vysvětlí mi to někdo ?

vypadá to na slušnou mašinu = slušný CAM a ten přece ví, kde je materiál

(PS - náhodně nalezený postup, kdy stačí hýbat svěrákem a netřeba pohybovat celým stolem :D )
https://www.youtube.com/watch?v=zZmaSElFjrg
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

5. 11. 2014, 10:28

Ani slušný CAM nemusí umět všechno. Třeba si špatně vypočítal, že je rychlejší obrobek přeskočit než objet (mohly být chybně zadané parametry stroje), nebo neměl nastavený obrys polotovaru (to by byla samozřejmě nedůslednost programátora) a nebo to prostě opravdu neumí. Přijde mi to jako vcelku malá chyba, většinu obrábění jede optimálně.
Aleš Procháska
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 11. 2014, 10:52

Kde se daji koupit takoveto inyeligentni sveraky, jeden dva by se mi hodili
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
chb

5. 11. 2014, 12:21

robokop píše:Kde se daji koupit takoveto inyeligentni sveraky, jeden dva by se mi hodili
zkus Promu, minimálně na jednu stranu to ty jejich umí :D

-----
jinak k tomu postupu CAM - když koukám na ukázky na youtube, vidím toto chování velice často - vážně je to jen nedokonalostí CAM ?
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
filla
Kontaktovat uživatele:

5. 11. 2014, 2:03

muze jit o nastaveni parametru pohybu vuci polotovaru, nebo zakaz dotykat se obrobeneho mista 2x, to preskakovani je docela efektivni, kdyz je potreba dostat se na nejakou pozici rychle, ver tomu ze objizdenim obrobku by to trvale dele, tedy celkovy cas obrabeni, napr. v HSM se da nastavit do jake hloubky bude "skakat" a od jake objizdet a vyladis to podle vysledneho casu
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Hades

5. 11. 2014, 5:56

<OT>
chb píše:
robokop píše:Kde se daji koupit takoveto inyeligentni sveraky, jeden dva by se mi hodili
zkus Promu, minimálně na jednu stranu to ty jejich umí :D
IMHO to PROMA umí všemi směry, a ani nebude "robokop" muset moc hledat v nabídce. Stačí koupik "jakýkoliv" :rofl:
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“