Nemáte někdo odzkoušený recept a postup na nějaký zrající sýr typu Olomouckých tvarůžků?
Rád bych se o něco podobného pokusil.Kdysi jsem to zkoušel s nulovým výsledkem.No nulovým...

Kupované mám rád ale je v nich tuna soli...
Ten veterinář bude divnej, jak by to dělali v Olomouci nebo v Sedlčanech? Tam určitě nemají krávy bez očkování, leda že by to bylo vyrobený z ropy....prostě jen to chce tu správnou plíseň, kulturu.karelsklo píše:Jako že antibiotika přejdou do tvarohu a znemožní množení tvarůžkové kultury?
oni pouzivaji velmi agresivni kultury, ktere pak po namnozeni ve vyrobnim materialu zabiji, aby na pulte a pri preprave vydrzel, dela se to i se syry, sul je velmi dulezita kvuli konzervaci a proti plisnim, to jedine v prumyslu zustalo po predcichGeeSnake píše:Ten veterinář bude divnej, jak by to dělali v Olomouci nebo v Sedlčanech? Tam určitě nemají krávy bez očkování, leda že by to bylo vyrobený z ropy....prostě jen to chce tu správnou plíseň, kulturu.karelsklo píše:Jako že antibiotika přejdou do tvarohu a znemožní množení tvarůžkové kultury?