rovnobeznost kolejnic lin. vedeni
0,01mm je sice pěkné ale nic neříkající.. 0,01 na 6m nebo na 5cm?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Pořád je to nic neříkající.JuanV píše:Asi na metru kolejnic.
Jsou stroje kde sebelepší rovnání nemá smysl když do vedení zatlačíš a ujede o několik stovek, naopak u velmi tuhých loží nemá co uhnout a vedení je silně namáháno (ono vždy něco uhne a ty kuličky to musí silově přenést)
Pokud jsou vozíky předepnuté tak bych stejně rovnal jednu kolejnici podle druhé. No a alespoň jedna by měla být přitlačená k rovné hraně i když možných variant je hodně.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
nejdůležitější jak jsou uložený.. aby jsi si nedoklepával rovinost mezi sebou a nebylo to ve skutečnosti jak had.. a nebo taky se budeš o něco snažit a pak se to celý hne při první ráně při obrábění..a budeš dělat vše znova..jestli je to moc nebo málo taky záleží na tom jaké to je vedení (přesnost, předpětí).. tady si počti https://tech.thk.com/en/products/thkdlinks.php?id=313" onclick="window.open(this.href);return false; je toho tam dost
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
je to prirazeny k hrane u master kolejnice, takze vlnovka to nebude. Srouby jsou dotahovany momentem a zajisteny locktitem. Nicmene, kdyz do kolejnice majznu palici tak se urcite hne
THK jsem procital. Videl jsem tam tabulky kolik bude pusobit na vozik sila kdyz bude nerovnobeznost takova ci jinaka, ale nikde jsem si nevsiml, kolik je max doporucena uchylka soubehu.

neboj, tepelna roztaznost zbytku s tim hne mnohem vic, pokud tedy nebudes mit mistnost s celorocne konstantni teplotou
nevi kde to skladas, ale zkus si tam nechat hodinky a podivej se na ne rano

"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."