Digitání odměřování - názor
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, co si myslíte o tomhle odměřování ??? cenově to vypadá dost zajímavě... http://www.aliexpress.com/item/2-axis-D ... 23554.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
Koupis i za mene: http://www.aliexpress.com/item/2pcs-of- ... 37786.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://dgbica.en.alibaba.com/product/18 ... Scale.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tez o necem podobnem uvazuju. Tady bohuzel radu rozhodne nenajdes. Kdo v necem jede (myslim ve strojich hi,hi) chinou z vysoka pohrda. Proste to vyzkousim a uvidim
Pevne verim, ze pro hobbika dostatecne. Treba jirka a spol dovazi to same jen se tvari, ze to vyrabi 
http://dgbica.en.alibaba.com/product/18 ... Scale.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tez o necem podobnem uvazuju. Tady bohuzel radu rozhodne nenajdes. Kdo v necem jede (myslim ve strojich hi,hi) chinou z vysoka pohrda. Proste to vyzkousim a uvidim

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak to kecášelbarto píše:....... Tady bohuzel radu rozhodne nenajdes. Kdo v necem jede (myslim ve strojich hi,hi) chinou z vysoka pohrda.

jestli tě zajímá co konkrétně, tak tohle, má to i ve douose pro soustruh
http://www.ebay.com/itm/TDS-3i-LCD-Digi ... 3cef43c854" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
-
- Kontaktovat uživatele:
elbarto píše:Koupis i za mene: http://www.aliexpress.com/item/2pcs-of- ... 37786.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Méně, jak se to vezme...to co dáváš je krátký, jelikož mám točnou délku 1300 tak si n echci ubírat...sice nepředpokládám, že bych točil metrovou hřídel, ale když by náhodou ano, tak bych musel odměřování odpojit... akorát nechápu tyhle rozměry : 500-1000 mm and 1pcs 50-300 mm ( z mého linku)
tumlik píše:Tak to kecášelbarto píše:....... Tady bohuzel radu rozhodne nenajdes. Kdo v necem jede (myslim ve strojich hi,hi) chinou z vysoka pohrda., já už tady o tom mluvil minimálně pětkrát, a nejenom tady
Osadil jsem dvě čínské odměřování, a na třetí se chystám, k naprosté spokojenosti, zrovna včera jsem s tím vrtal prvočíslo na dělící kotouč, což bylo desetkrát rychlejší jak skládat kola na diferenciální dělení
![]()
A je to přesný, jak moc přesně se to musí na soustruhu srovnat ??? Předpokládám, že se to nesmí namočit a špony tomu taky nesvědčí (proto ty krycí lišty)...mohl bys nahodit nějaký fotky namontovaných pravítek ??? Tyhle odměřování se mi líbí kvůli ceně...co jsem si nechal nacenit u nás, tak cena byla od 25000 do 60000Kč, což jsem se ještě nezbláznil... Díky moc
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
Mistre Tumliku ses jeden z mala co to montoval vicekrat, porad nam please nejaka moudra. Kryti ? Nekteri vyrobci pisou tusim IPX 65, bohuzel nevim zda to s ceskou normou nejako souvisi. Na dotaz odpovedeli, ze proti tekouci vode tesne.
Jako clovek co to nikdy nemontovat bych pouze logicky chapal, ze snimac ma byt asi logicke dole, aby do toho neteklo ?
Jako clovek co to nikdy nemontovat bych pouze logicky chapal, ze snimac ma byt asi logicke dole, aby do toho neteklo ?
- krycí lišty mají hlavně zamezit mechanickému poškození (když ti na to něco padne, tak to schytá kryt a ne pravítko + to zamezuje aby na to padaly špony ... )
- montuje se to jezdcem dolu, nebo lze i na bok - jezdcem od zdroje znečištění + krytování (vodě odolné si troufám říct to určitě není - i když je tam dvojité těsnění )
- přesnost ustavení je dost zásadní - 0,02 ve všech směrem v celém rozsahu posuvu + je důležitá zásadní správná poloha jezdce vůči pravítku
- montuje se to jezdcem dolu, nebo lze i na bok - jezdcem od zdroje znečištění + krytování (vodě odolné si troufám říct to určitě není - i když je tam dvojité těsnění )
- přesnost ustavení je dost zásadní - 0,02 ve všech směrem v celém rozsahu posuvu + je důležitá zásadní správná poloha jezdce vůči pravítku
Doporučuji si projít tuto stránku až nakonec, najdete tam odpovědi na všechny otázky a taky obrázek nebo video je lepší než tisíc slov: http://www.dropros.com/Digital_Readout_ ... lation.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
... no s tou přesností ustavení bych se obecně držel toho, co doporučuje výrobce konkrétního typu pravítkaqwer píše:S tou presnosťou ustavenia to neni tak zlé, píšu 0,1 max 0,15 mm
*u mě byla v manuálu uvedena doporučená hodnota ustavení pravítka ve 2 osách 0,02mm, neplést si to s ustavení polohy jezdce (snímače ) vůčí pravítku - to je zas něco jiného
Diky vsem za rady. Snad se toto zajimave vlakno bude rozvijet, predevsim s postrehy z praxe. Na zminovanem webiku koukam kam to vsude montovali. Namontovat tohle na sen vsech kovonadsencu "Monarcha" mi prijde docela barbarske, jako LPG do vzacneho veterana 
P.S. Okukovat kam to lze vsude namontovat z webu co sem dal max je super inspirace !!

P.S. Okukovat kam to lze vsude namontovat z webu co sem dal max je super inspirace !!
Chodi mi nabidky prodejcu. Ta kterou zatim preferuju ma rozumnou cenu panelu i pravitek (lze objednat i slimova) a umoznuje tyto funce. Je tam vsechno za ma umet obycejny panel ?? Radiusy zarim neresim.
1) Circular drilling function: Digital readout can automatically calculate the
location of the hole according to the inputted data
2 ) Linear drilling function: Opposite to the axis of any angle, as long as the
hole spacing remains fixed value, The DRO can calculate the location of the
hole according to the inputted data
3) Tool radius compensation: In the use of cylindrical milling tool carrier, the
tool radius must be taken into account. The direction of process will decide the
increase or decrease of calculated value .Once the tool number is inputted, the
DRO value will be saved.
4) Determine(Determining) the workpiece center: as long as through the tool
or touching the two points of workpiece, the DRO can calculate the location of
the workpiece center
5) 200 sets tool base: While repeating the same processes in the workpiece,
you can store the tool value which will be convenient to the operator
6) Round arc processing: Sample round processing and two axis arc
processing
7) Function calculator: Calculator function can improve the efficiency of the
operation
Slope calculation: Input the two points of workpiece, the DRO can
calculate the slope of the workpiece.
9) Preset value: Preset the radius of workpiece
10) Linear scale error compensation or non-linear scale error
compensation:Compensation to ensure absolute precision and maximum
efficiency. Multi-point compensation can reduce the machine error.
11) Numerical filtering function
12) EDM depth control: it Can assist tool in making depth control efficiently
Brackets and Accessories
1) Circular drilling function: Digital readout can automatically calculate the
location of the hole according to the inputted data
2 ) Linear drilling function: Opposite to the axis of any angle, as long as the
hole spacing remains fixed value, The DRO can calculate the location of the
hole according to the inputted data
3) Tool radius compensation: In the use of cylindrical milling tool carrier, the
tool radius must be taken into account. The direction of process will decide the
increase or decrease of calculated value .Once the tool number is inputted, the
DRO value will be saved.
4) Determine(Determining) the workpiece center: as long as through the tool
or touching the two points of workpiece, the DRO can calculate the location of
the workpiece center
5) 200 sets tool base: While repeating the same processes in the workpiece,
you can store the tool value which will be convenient to the operator
6) Round arc processing: Sample round processing and two axis arc
processing
7) Function calculator: Calculator function can improve the efficiency of the
operation

calculate the slope of the workpiece.
9) Preset value: Preset the radius of workpiece
10) Linear scale error compensation or non-linear scale error
compensation:Compensation to ensure absolute precision and maximum
efficiency. Multi-point compensation can reduce the machine error.
11) Numerical filtering function
12) EDM depth control: it Can assist tool in making depth control efficiently
Brackets and Accessories
Co je dnes "obyčejný" panel DRO ? Třeba někdo bude potřebovat funkce 'přepínání palce/mm' a 'kartézské/polární souřadnice', 'nastavení více bodů počátku souřadnic', 'detekce přiblížení k nule'. Pro soustruh třeba 'přepnutí poloměr/průměr', 'soustružení kuželu' a 'posunutí nástroje'. Dál třeba 'natočení souřadnic stroje podle souřadnic obrobku', 'kalkulačka', 'díry podle matice'. Třeba se něco z toho skrývá i v těch tvých bodech, takže těžko říct... 

Mini soustruh SC-4
-
- Kontaktovat uživatele:
Co jsi objevil ???elbarto píše:Chodi mi nabidky prodejcu. Ta kterou zatim preferuju ma rozumnou cenu panelu i pravitek (lze objednat i slimova) a umoznuje tyto funce. Je tam vsechno za ma umet obycejny panel ?? Radiusy zarim neresim.
Zatim se snazim srovnavat nabidky ruznych prodejcu. Tento segment trhu je docela zvlastni. Kdyz objenavam kravinku za 20USD je na strankach vse do detailu rozepsane, ofocene, popsane. Treba kvuli kravince ta uvedene penize 2x z chiny ochodacka volala. Odmerovani stoji 20x tolik a kazdou informaci je z nich nutne vylozene dolovat. Nektere firmy odpovidaji relativne svizne, ale stranky jsou pojate znacne ilustracne. Zrovna jsem nasel vyrobce, ktery ma kryci alu listy na koncich pekne zatocene, aby kapalina nepodtekala pres konec listy.
Proto tady hledam jakakoliv infa. Bud to moc lidi nema nemontovane nebo se o informace nechce prilis delit
Proto tady hledam jakakoliv infa. Bud to moc lidi nema nemontovane nebo se o informace nechce prilis delit

Já mám namontované tyto: http://www.aliexpress.com/snapshot/6239 ... 6081196473" onclick="window.open(this.href);return false;