Zdravím vas všechny.
Mám nainstalovaný Mach3 na notebooku i na klasickém PC.
Mám napsaný kousek programu, který načtu do Machu a spustím obrábění.Až dosud vše funguje bez chyby na obou strojích.
Spustím prográmek "parmon" který ukazuje stav LPT a nastává problém.
Na noťasovi přez LPT běží signály ke konkrétním motorům určenými piny a když vezmu osciloskop, tak je na pinech i vidím.Takže vše naprosto O.K.
Průser je že na stolním PC mi přez LPT nejde ani ťuk.
A to jak v parmonu tak měřeno osciloskopem.
Veškeré nastavení jak v Machu tak v nastavení portu LPT je naprosto stejné. Zkoušel jsem různě měnit nastavení i v biosu ale opět nula bodů.
Netušíte někdo kde je zakopaný pes?
Ještě podotýkám že nemám připojený žádný kontrolér, mám tedy LPTčko prázdné.
Dík za pomoc.Magi
Mach3 neposílá signály na LPT
Zkontroluj si zcela trivialni paramert, a to adresu portu.Jinde chyba byt nemuze.Pochopitelne i ostatni konfig. param.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tusim ze jsem mel stejnej problem dokud jsem nezmenil rezim ECP/EPP nebo jak se to jmenuje
zkousel jste???
dale bych juknul na machovskej driver LPT a zavzpominal bych jestli tam neni neco instalovane co by blokovalo lpt
pripadne zlikvidovat ten driver od macha a doinstalovat znovu
nejake takovehle veci jsem zkousel a nakonec to maka
ale fakt ted nevim cim to bylo
zkousel jste???
dale bych juknul na machovskej driver LPT a zavzpominal bych jestli tam neni neco instalovane co by blokovalo lpt
pripadne zlikvidovat ten driver od macha a doinstalovat znovu
nejake takovehle veci jsem zkousel a nakonec to maka
ale fakt ted nevim cim to bylo
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Dobry den.Mam podobny problem.Mam naistalovany dva podobny programy nerkuli stejne.Jeden je MAch3 a ten druhy nejaka nastavba Qantum.U prog. Qvantum to po me nechtelo zadny driver ale impulzy behaj.Ale u Mach3 bez naistalovaneho driveru zadne impulzi nebehaj.No tak tam ten driver naistaluju a ejhle co mi to dela za bordel.Hodiny bezi jak urvane z retezu,cely pocitac je tak 100 nasobne rychlejsi.Nemel nekdo podobny problem.To se cele opakuje az do chvile co neodinstaluju Mach 3.Dik za odpovedi
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim vsechny, mam dotaz, zda ma nekdo zkusenost s pripadem kdy Mach3 obsluhuje 2 LPT porty. V LPT1 (tedy primo na desce) mam zapojene drivery na 3 osy + nejake vstupni signaly na startovani programu atd. Tedy mam tento port plne obsazeny. Do PCI slotu jsem strcil kartu s dalsim LPT, do ktere jsme pripojil rucni encoder. Bohuzel Mach3 se chova jako by o tomto portu snad ani nevedel. V zoufalstvi uz jsem zkusil vse odpojit a prez tento LPT2 zkusit tisknout a tisk jde naprosto bez problemu. Take mi pripada, ze pokud je v PC nasazena tato karta ze ma Mach tendenci tuhnout. Je to karta od vyrobce Kouwell, ktera ma jeden LPT primo na sobe a dalsi se pripojuje k ni jeste kabelem. Nemuze byt problem prave v tom, ze ma timto padem system celkem 3 LPT porty? Pokud encoder pripojim do LPT1 tak se to hybe normalne.
http://www.netra.cz/io-porty-kouwell-22 ... 47591.html
http://www.netra.cz/io-porty-kouwell-22 ... 47591.html
Ja pouzivam tuhle kartu naprosto bez problemu.Na kazdem portu mam jdnu frezku a chodi to OK.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nevim, proste delam zrejme nekde nejakej kopanec. Jak mas nastavenou base adress u toho druheho lpt? Maturoval jsem nad tim vcera nekolik hodin a bez vysledku. A nebo me jeste ted napada, nechce to treba nainstalovat Mach3 az po te, co je nainstalovana LPT karta? Ja tam totiz Mach uz mel a kartu jsem pridal potom.