CNC router koupě

havelaircraft

2. 1. 2015, 5:44

Rozhodl jsem se koupit CNC router. vlastní stavbu nad kterou jsem se původně zamýšlel jsem zavrhl. Pravděpodobně by se mi to finančně nevyplatilo
Primární určení pro obrábění desek překližky případně duralu.
Rozměry cca od 100x80cm a více. Zatím rozměr se bude odvíjet podle ceny stroje. Mám určitý rozpočet přez který nechci jít.
Můj dotaz je směřován na nějakého výrobce CNC?
Jedná se mi o požadavek na stroj na lepší úrovni.
Abych to specifikoval. Chci stroj který nebude sešroubovaný z alu profilů ze kterých se stavějí stánky.
Výrobce který bude dávat záruku na stroj. a stroj bude nějaké lepší kvality aby vydržel v provozu déle jak půl roku.
Představa je výrobce který bude mít dostupný servis v ČR, bude s ním nějaká zkušenost.
Představoval bych si zhruba nějaký takový stroj. http://www.cnc-konecny.cz/cnc-stroje
Ale výrobců je samozřejmě více.
Nebo jestli se vyplatí koupit nějaká čína http://www.ebay.com/itm/New-3KW-4ftx8ft ... 3f407129b4 s tím že do ní bude potřeba nějaká investice.
karelsklo

2. 1. 2015, 8:37

Ahoj,připojil bych se k dotazu tedy jestli někdo něco podobného má a je ochoten ukázat.Těch výrobců ( spíš prodejců ) je halda ale všechny fotky těchto strojů jsou "umělecky zpracované" a cudně zakrývající jakýkoli pohled "pod sukni".
To co vidět je moc důvěry nebudí ani při této ceně.
Ale je klidně možné že díky velkosériové výrobě je prostě cena nízká a kvalita ( s ohledem na cenu ) přijatelná.
Každopádně je to taková Paní Colombová-nikdo ji nikdy neviděl... :)
Hades

2. 1. 2015, 8:58

http://www.comagrav.com/index.php?optio ... 14&lang=cs" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.comagrav.com/index.php?optio ... =8&lang=cs" onclick="window.open(this.href);return false;
havelaircraft

3. 1. 2015, 7:24

Karelsklo- právě to je to o co mi jde. abych nekoupil něco čeho budu pak litovat. A nebo do toho nakonec nacpu víc peněz než kdybych to koupil rovnou profi.

Hades- díky za odkaz to vypadá moc dobře. Máš ten stroj??

Myslím si že tady nějaké téma právě co se týče výrobců chybí. Něco kde by šlo psát zkušenosti se stroji.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2015, 1:59

Opět jak jsem napsal již nedávno v jiném vlákně ...
Bez rámcového finančního rozpočtu je odpověď na Tvůj dotaz ztrátou času. Dotazy a poptávky jako ta Tvoje jsou jak vidím pravidelný folklór. :D
Pokud máš představu o švýcarské kvalitě a prvotřídním servisu ideálně za čínskou cenu, nebo ještě za míň tak sorry .... :?
Nějak nechápu co se tu furt zkouší ... to jako jestli se najde nějakej kouzelník co dělá zadarmo a matroš krade aby Ty jsi mohl následně vydělávat???
To je problém napsat mám tolik a tolik, chci tohle a tohle, je to reálný, není???
Seriozní dodavatel se Ti pak ozve, pokud budeš svejma představama v reálu a domluvíte se nebo ne, ale tyhle "poptávky" mi přijdou opravdu ve stylu jestli se na to nějakej zoufalec chytí ...
Pokud řešíš peníze, kup si čínu a dodělej si ji sám, nic levnějšího asi nebude ... svoji práci pro sebe si přeci účtujem za nula. :lol:
havelaircraft

3. 1. 2015, 3:02

Můj dotaz byl směřován na výrobce strojů a ne na to jak koupit stroj co nejlevněji.
Cena tudíž není u mého dotazu důležitá.
Tady se jednalo o to že pokud začneš vyhledávat na netu výrobce těchto strojů tak se ti docela snadno může stát že přehlédneš nějakého výrobce. Viz třeba příspěvek od Hades. tohoto výrobce jsem nenašel ale sídlí o pár vesnic dál.
Jestli tě to opravdu tak strašně moc zajímá tak můj rozpočet je kolem 150-200 000.
nicecontrast

3. 1. 2015, 5:16

nc
Naposledy upravil(a) nicecontrast dne 3. 3. 2015, 7:02, celkem upraveno 1 x.
karelsklo

3. 1. 2015, 5:50

Podobně jak píše havelaircraft-já se primárně neptám na cenu,sice předpokládám že bude nižší ale v prvopočátku toto neřeším.
Prostě mě jen zajímá zkušenost eventuelního majitele.
Tedy dejme tomu-"jó dělám na to 2D z překližky do 10 mm a de to"....Nebo"ani mě vo tom nemluv"
Tento stroj kupovat nechci jen jsem prostě zvědavej...
Engineer
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2015, 6:59

havelaircraft píše:Můj dotaz byl směřován na výrobce strojů a ne na to jak koupit stroj co nejlevněji.
Cena tudíž není u mého dotazu důležitá.
Tady se jednalo o to že pokud začneš vyhledávat na netu výrobce těchto strojů tak se ti docela snadno může stát že přehlédneš nějakého výrobce. Viz třeba příspěvek od Hades. tohoto výrobce jsem nenašel ale sídlí o pár vesnic dál.
Jestli tě to opravdu tak strašně moc zajímá tak můj rozpočet je kolem 150-200 000.
Zajímavá úvaha ... :)
Buď tak hodný a až se dozvíš cenu těch mašin z odkazu Hadese, hoď je sem ... jistě to bude dobré vodítko pro další podobné poptávky.
Cena není důležitá ...hmm... tak jinak hodina obrábění dnes ve firmě stojí okolo 500 set, kolik stojí lineáry, šrouby, serva, krokáče, drivery víme taky, takže Tvůj rozpočet při požadovaný velikosti stroje dodavatelský firmě stěží pokryje hrubé výrobní náklady, tedy bez zisku, bez rezervy na záruky a průsery, asi i bez odvodů na mzdy toho kdo to vyrobí. Bavíme se pochopitelně o cenách nových dílů a legální práce od kvalitních dodavatelů ne bazarovek, či nějaký černoty z Aukra. Seriozní výrobce nebude do stroje na který drží záruky, servis a podporu cpát nějaký šrot, takže Ti po svých letitých zkušenostech zodpovědně řeknu, že v tuzemsku slušnej výrobce takového stroje za Tvoji finanční představu není, nebo jinak ... kdyby mi takovou mašinu nějakej výrobce v týhle ceně nabízel bylo by mi to dooost podezřelý. :lol: Ale abych nebyl tak zlej ... hodně štěstí v hledání slepých uliček, jen si dej pozor abys nebyl bez prachů a neměl na stole nějakej nepoužitelnej potrat.... Už jsem pár borců co takhle velkej stroj s modrou čínou a jinejma vychytávkama slibovali za pade taky viděl. :wink:
RaS

3. 1. 2015, 7:34

tak on se dá koupit i nepoužitelnej stroj za 250, takovejch pár výrobců po tomhle fóru taky chodí.. :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
havelaircraft

3. 1. 2015, 8:52

Já jsem hodný pořád :D tak se třeba něco dozvím :D :D
Je taky možné že se dozvím že můj rozpočet je nereálný a skončím u číny kterou si předělám k obrazu svému,ale to je právě to co se chci dozvědět.
Hades

3. 1. 2015, 10:32

havelaircraft píše: .....
Hades- díky za odkaz to vypadá moc dobře. Máš ten stroj??
...
kdepak, já mám starou 760-ku
pivoda

6. 1. 2015, 9:14

havelaircraft píše:Já jsem hodný pořád :D tak se třeba něco dozvím :D :D
Je taky možné že se dozvím že můj rozpočet je nereálný a skončím u číny kterou si předělám k obrazu svému,ale to je právě to co se chci dozvědět.
Nechci Vám brát iluze o čínské CNC frézce, kterou si předěláte k obrazu svému, ale u toho jsme přesně kdysi začali a skončilo to tím,že ta předělávka nakonec obnášela 80% frézky a celkové náklady převýšily hodnotu,kterou bychom zaplatili za zakázkově postavený stroj doma v Česku.Číňané s oblibou používají na nosné části vedení místo profilů ohýbaný ocelový plech a kvalitu geometrie stroje si můžete domyslet. Jediné, co nakonec zůstalo původní, bylo vřeteno (než po roce odešlo) , vedení a pohony s drivery. Trochu málo za 3800 USD.
To nemluvím o problémech na celnici a dvouměsíčním zpoždění dodávky (údajně se první stroj ztratil po cestě).
Když po roce protekla chladící kapalina do motoru vřetene, ztratil tchán nervy a milá čína šla z domu. Na Aukru se úspěšně prodala za
skoro 40 tisíc korun.Po odvedení DPH byla bilance opravdu k popukání.
Další CNC frézku jsme na radu zkušeného zakoupili na Ebay ( starší, ale kvalitní stroj ).Stál skoro polovičku toho co číňan a dodnes šlape jako hodinky. Jediná úprava byla výměna vřetene za výkonnější s ATC a systému za Mach3. Za ty tři roky odpracoval hezkých pár tisíc hodin a věřím,že ještě pár let vydrží v dobré kondici. Mít o 200mm větší rozjezdy v X a Y,nebyl by důvod k pořízení jiného stroje. Nový větší stroj si již necháme postavit na zakázku v tuzemsku.
havelaircraft

6. 1. 2015, 9:21

Právě o takové zkušenosti mi jde.
Já se nebráním třeba starší frézce,také dost prohlížím bazary,ale raději bych koupil starší stroj v čr kam se na něj dojedu podívat.
pivoda

6. 1. 2015, 10:14

Znovu si dovolím prezentovat naší zkušenost. Mnohem vyšší úroveň a kvalita strojů je třeba v Německu, které není zase tak daleko,aby se nevyplatilo se na stroj zajet podívat i tam. My jsme jednali s několika českými prodejci použitých strojů a jenom jsme žasli, co a za jaké peníze jsou schopni nabízet. O různých formách podvodů s motohodinami a fiktivními GO a SO ani nemluvím.
Němečtí obchodníci jsou mnohem solidnější (kromě naturalizovaných Poláků a Turků) a i ceny jsou mnohdy lepší než u nás.
Pro nás vhodný stroj s rozjezdy 1200x800X250 s rotační osou jsme bohužel nikde neobjevili. Zato jsme narazili na unikát v podobě pětiosého stroje 1500x1000x600mm na dřevěné modely. Byl v perfektním stavu a za hodně dobrou cenu. Když nám ho předváděli,oba jsme přemýšleli,jak by se nám líbilo,mít něco takového v dílně.
Odpovědět

Zpět na „CNC frézky“