Dobrý den pánové,
rád bych se zeptal, zdali máte někdo povědomí o Lineárním vedení Hiwin HGW s vozíky opatřené odměřováním.
http://www.hiwin.cz/cz/produkty/linearn ... bovy-vozik" onclick="window.open(this.href);return false;
Zajímalo by mně, zda je to možné bez problémů připojit na Mach a EMC, zda to takto funguje, nebo je to určeno pouze pro připojení na škatulku s displayem pro osy - pouze jako indikátor.
Případně zda je lepší použít např. rotační snímače.
Rovněž mi není zcela jasné použití rotačního snímače, zda ve spojení s Mach a EMC fungují jako měřidlo - to znamená že motory točí, dokud není na snímači učiněn potřebný počet kroků, takže eliminuje případnou ztrátu kroku, nebo zda to funguje pouze jako stop při ztrátě kroku. Mohl by mi to někdo stručně objasnit?
Uvažoval jsem o odměřování pravítky, ale i zde na foru jsem četl, že s tím nikdo nemá prakticky zkušenosti.
Omluvám se za moje blbé otázky, ale nerad bych kupoval něco, co bych potom nemohl kulturně použít a mněl to pouze uložené v šuplíku.
Vozíky s odměřováním
používa se to hlavně ve spojení z linearnimi motory jako spětna vazba pro danou os. připojení je do servodriveru.
mam je doma fizicky ale ještě jsem je neskoušel. nicměně jsem to viděl běhat naživo u znameho.
ja je chci použít jako spětnou vazbu pro klasické serva. problem je akorát ten že jsou na driveru společne svorky pro ten vstup z kolejnice a step /dir. takže pulzy budou muset do driveru nějak jinak, eternet ... atd..
mam je doma fizicky ale ještě jsem je neskoušel. nicměně jsem to viděl běhat naživo u znameho.
ja je chci použít jako spětnou vazbu pro klasické serva. problem je akorát ten že jsou na driveru společne svorky pro ten vstup z kolejnice a step /dir. takže pulzy budou muset do driveru nějak jinak, eternet ... atd..