Problem při zapalovaní plasmy s Machem 3

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Dejv 28

11. 1. 2015, 9:40

Zdravím všechny mám problem s Machem mám cnc plasmu a naní přidělanej hořak.Vše Funguje jak má ale jak spustím start tak se autamoticky zapalí hořák a to zapalení ihned macha vypne začne blikat to Reset dole v levo :-( Plasma stím není nijak propojena jen se stačí s hořákem přiblížit k mašině a okamžitě to vyhodí reset.Pokud již hořák hoří tak pak normalně odresetuji a pak už to jede čili to spůsobuje to zapalení ta jiskra.Neví někdo co stím ??? předem děkuji za rady :-)
karči

11. 1. 2015, 10:37

skus pospojovať spoločný vodič pc,ovladanie zdroj a ostátne kovové časti
ko umí ten umí kto neumí ten čumí
karči

11. 1. 2015, 10:40

Dejv 28 píše:Zdravím všechny mám problem s Machem mám cnc plasmu a naní přidělanej hořak.Vše Funguje jak má ale jak spustím start tak se autamoticky zapalí hořák a to zapalení ihned macha vypne začne blikat to Reset dole v levo :-( Plasma stím není nijak propojena jen se stačí s hořákem přiblížit k mašině a okamžitě to vyhodí reset.Pokud již hořák hoří tak pak normalně odresetuji a pak už to jede čili to spůsobuje to zapalení ta jiskra.Neví někdo co stím ??? předem děkuji za rady :-)
ak to nepomôže tak skús to zapojiť na inú zasuvku alebo inú fázu. Pri zapaľovaní dochádza k značnému ubytku napatia.
ko umí ten umí kto neumí ten čumí
fmira

11. 1. 2015, 2:45

Tohle se tu řešilo už nejmim 3krát. Skus projet tema plasma. Jinak to je v Hf zapalovaní.Drsná rada musíš pořidit plasmu s pilotním obloukem.Ja skoušel ruzné odrušení zde publikované.Ale nová plasma je jistota. Je pravda že se to už špatně hledá http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=70& ... 15#p110524" onclick="window.open(this.href);return false;
kamilpetrjansta
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2015, 10:20

Je to 100% tím HF zapalováním. Jaký jsi použil typ koncáků a jak je máš zapojeny?
Jakou používáš oddělovací desku? Neboj nemusíš hned měnit plazmu.
Jsem z Brna. Jestli budeš chtít nějaké bližší info tak napiš telefon do SZ a můžeme se domluvit.
Dejv 28

12. 1. 2015, 9:58

Koncáky nemám žádne.Byl jeden na zapálení hořáku jinak nic.Co jsem zjistil tak i když oddělám kryt s počítače tak to zapalení buď restartuje PC nebo ho uplne zastavi přestane uplně reagovat ale když je zakrytovanej tak je to v poho.A Deska na řízení motoru je ta modra 3 osa s 4isp obchodu 3A S Chipem TB 6560.
packa

12. 1. 2015, 10:16

první co by chtělo udělat je dát pryč tu modrou desku , u té se k dobrému výsledku asi nedopracuješ , její optické oddělení nějak neodděluje :D

pak by možná nebylo špatné dát drivery přímo do bedny s pc , každý kus drátu mimo bednu je náchylný na rušení od hf plazmy .
Dejv 28

12. 1. 2015, 12:31

Nad tím už jsem taky uvažovale ale ještě mně napadlo zkusit jinej program třeba Linux s programem EMC 2 Mně připadá že ten PC Stale vyhodnocuje jen to jedno tlačítko v tom Machu a to ten Reset .A další věc ty kabely k motorům to bude asi jako hlavní přímč ( anténa ) Co myslíš ???? Potřeboval bych vědět jestli můžu odpojit všechny motory od deska a spousti tu desku baznich jako naprázdno co to udělá.abych vyloučil ty kabely nebo neco dál ale mám strach že deska bez motoru shoří nevím nejsem sijistý :-)
packa

12. 1. 2015, 12:42

největší problém je ta deska samotná a kabel co vede od pc k ní , ty kabely k motorům nic nechytaj , ty spíš taky vysílají rušení , ale to není tak hrozný . ale zkusit to můžeš to desce neublíží
kamilpetrjansta
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2015, 1:01

Bohužel to EMC ti to asi taky nevyřeší.
Ta modré deska není zrovna to nejlepší, ale teoreticky by to mohlo být funkční.
Já mám všechny plasmy na Machu a jedou bez problémů.
Pokud můžu doporučit tak všechny kovové díly na stroji propoj zemnícím kabelem a pořádně je uzemni.
Já to řeším tak, že zarazím 16mm kulatinu 1,5m do země a na tu to uzemním.
Na přívod k PC a elektronice dej odrušovací filtr.
Veškerou elektroniku včetně PC dávám do plechové bedny, kterou uzemním zvlášť od stroje
podobným způsobem.
Dejv 28

12. 1. 2015, 3:46

Fajn zkusím to zkoušel jsem celý rám uzemnít na oryginal zem co je kolem baráku do zemně zakopaná a nic dal jsem koaxilal na zapalování te jiskry tak uz to muže bejt na mašině přidělane a motory jsem propojil datovím kabelem něco jako internetovím je to 2x stiněné.už to nevypína tolik ale jak se to víc třeba přiblíží k plechu tak to hned vyresetuje přetím sem se jen ktomu přiblížil asi už ze 2,5 m a nic stim nebylo propojene a okamžitě reset už mně to nebaví asi to rozeberu :-D Co ty maš za plasmu že ti to jede nemaš nejakou dražší ??? a to snímaní povrchu tam máš ??
Kilovolt
Sponzor fora

12. 1. 2015, 6:05

Ještě než to rozebereš, překontroluj všechno ukostření na mašině (vše do jednoho bodu pokud možno) a na všechny káble (myš, klávesnice, referáky, koncáky, přívody k motorům ... prostě kábly, který vedou zvenčí do škatule s kompem) navlíkni tohle http://www.gme.cz/feritovy-filtr-na-kab ... 0-p612-024" onclick="window.open(this.href);return false; . Kolega stavěl cnc plasmu s interpolátorem a dělalo to nemlich to samý a ty korálky pomohly.
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Dejv 28

12. 1. 2015, 7:55

Takže Menší pokrok Řídící desku jsem zabudoval dovnitř PC skřině + trafo co jí napají trafo jsem zapojil do napajení PC za nejakej ten filtr co tam mají orygoš,Kabely k motorkům jsou stíněné a hlavne k pistole od plasmy proud vede koaxilálem. A už se to nevipína jen když se to přilepí nebo hodně přiblíží k plechu tím jak se to kroutí.Takže určo korály koupím a zkusím místo Myši s kabelem dát bluetooth třeba bude o kabel míň :-).a Ještě se chci zeptat to snímaní povrchu aby se to zvedalo a klesalo to je nejak složitý dá se neco koupit uz hotovy že bych to nejak jen pospojoval ???
kamilpetrjansta
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2015, 9:35

Plazmu mám otestovanou Hyphertherm, Ceboru a Alfa In se strojním hořákem. Všechny jsou v pohodě.
Trošku jsem nepochopil co myslíš tím "k pistole od plasmy proud vede koaxilálem".
"Snímání povrchu" - THC kontrolu výšky hořáku mám vlastní konstrukce. Pracuje na principu měření
napětí na hořáku.
Dejv 28

13. 1. 2015, 5:05

No k pistole vede jeden kabel od plasmy čím se zapaluje ta jiskra (plasma) tak ten jsem odstřih a natahl ho 1,5 Koaxiálem to asi pomohlo zevěeho nejvíc protože kažedj nestíněnej vodíč je obrovskej problém.Už mi to začína fungovat jak štakš :-) Ještě ten spínač ale to zkusím stíněnou dvojlinkou .
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“