Výroba ovládání a otáčkoměru k fr. měniči

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
Jizera-CZ
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2015, 8:55

Ahoj,
sháním někoho kdo hoví elektronice a vůbec těmhle věcem :)
Potřebuju k soustruhu Weiss D280x700 a frekvenčnímu měniči Commander Sk udělat ovládání dle návodu k fr. měniči a doplnit o externí otáčkoměr do panelu. Buď se nějak sofistikovaně napojit z fr. měniče, nebo to externě snímat z trubky vřeteníku soustruhu. Nic složitého, ale já na to nemám čas ani buňky. Podrobnosti dohodneme přes SZ či email.
Samozřejmě to nechci zadarmo, zároveň hledám trochu odbornosti, ne lepiče s pájkou :wink:
Weiss D280x700, Güde GTB 16V, BAD-21S po rekonstrukci, Jihokov SVA V10 před rekonstrukcí, korejka F2-250 rozebraná do šroubku a spousta dalších potřebných krámů...
RaS

12. 1. 2015, 9:19

měniče mají většinou programovatelný výstup 0-10V který se nastaví že bude odpovídat třeba otáčkám, zatížení.. a pak jen na patřičnej výstup šoupneš analogovej Vmetr do 10V kde si přecejchuješ V na otáčky s tím že 10V odpovídá max otáčkám..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Jizera-CZ
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2015, 9:25

RaS píše:měniče mají většinou programovatelný výstup 0-10V který se nastaví že bude odpovídat třeba otáčkám, zatížení.. a pak jen na patřičnej výstup šoupneš analogovej Vmetr do 10V kde si přecejchuješ V na otáčky s tím že 10V odpovídá max otáčkám..
Díky za užitečnou radu, ale na tohle já opravdu nemám buňky :( Musel bych se prokousávat nečím, co by mě zabralo spoustu času s pro mě nejistým výsledkem.
Jinak jde mě spíš o podsvětlený (přesnější) otáčkoměr do panelu.
Weiss D280x700, Güde GTB 16V, BAD-21S po rekonstrukci, Jihokov SVA V10 před rekonstrukcí, korejka F2-250 rozebraná do šroubku a spousta dalších potřebných krámů...
pepad

12. 1. 2015, 9:29

FM Commander SK je možno nastavit tak, aby zobrazoval otáčky. Podle převodů je vkládán koeficient. Je tam ale problém, že zobrazené číslo není odvozeno od skutečných otáček, ale od frekvence z měniče. Pokud máš zájem o využití tohoto řešení mohu být konkrétnější.
pepad
Jizera-CZ
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2015, 9:35

pepad píše:FM Commander SK je možno nastavit tak, aby zobrazoval otáčky. Podle převodů je vkládán koeficient. Je tam ale problém, že zobrazené číslo není odvozeno od skutečných otáček, ale od frekvence z měniče. Pokud máš zájem o využití tohoto řešení mohu být konkrétnější.
pepad
Já vím že zobrazuje otáčky, ale vzhledem k prašnosti a vlhkosti v dílně bude fr. měnič uložen do rozvaděče (IP65) pod stolem soustruhu a tudíž displej nebude viditelný.
Z rozvaděče (měniče) pak jen půjdou ovládací kabely ke spínačům u soustruhu. Proto potřebuji otáčkoměr do panelu, ten jen vsadím do volné plochy krytování soustruhu.
RaS

12. 1. 2015, 9:35

to co jsem napsal je za pár korun.. tady máš třeba externí panel http://www.pohony-menice.cz/externi-ovl ... mmander-sk" onclick="window.open(this.href);return false; ten jen zapojíš, ale proti prvnímu řešení stojí ranec.. ale jistě budou i nějaké podsvícené otáčkoměry.. otázkou jestli ve vhodném rozsahu.. a nebude to stát podobně jako ten panel přímo k měniči..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Jizera-CZ
Kontaktovat uživatele:

12. 1. 2015, 9:45

RaS píše:to co jsem napsal je za pár korun.. tady máš třeba externí panel http://www.pohony-menice.cz/externi-ovl ... mmander-sk" onclick="window.open(this.href);return false; ten jen zapojíš, ale proti prvnímu řešení stojí ranec.. ale jistě budou i nějaké podsvícené otáčkoměry.. otázkou jestli ve vhodném rozsahu.. a nebude to stát podobně jako ten panel přímo k měniči..
Na to externí ovládání měniče jsem už koukal, měl jsem ho i v ruce, ale je tam problém s extra tvrdými a poměrně malými tlačítky pro ovládání + je mě příjemnější ovládat otáčky potenciometrem, než zdlouhavě přes tlačítka +/-
Jizera-CZ
Kontaktovat uživatele:

17. 1. 2015, 1:30

Tak, problém otáčkoměru a zapojení vyřešen. Teď jen kdyby někdo třeba za úplatu/čokoládu/flašku.... poradil se zapojením externího ovládání k fr. měniči. Komu by se chtělo, stačí napsat SZ. Jde mě jen o nákres s ovladači, které mám k dispozici. Žádné fyzické zapojování, jen rada na papíru.
Díky :)
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“