Jednoduché digitální odměřování - DRO

Uživatelský avatar
Pavka
Příspěvky: 911
Registrován: 10. 3. 2008, 8:40
Bydliště: Ronov

10. 8. 2008, 10:20

Nabízím jednoduché digitální odměřování k malým obráběcím strojům.
K snímání polohy se používají posuvná měřítka horizontální do 300mm
délky.
Elektronika má zelený displej 16mm a dvě ovládací tlačítka viz foto.
Jedno tlačítko naměřený údaj nuluje. Druhé tlačítko přepíná mezi dvěma naměřenými hodnotami. Jedna hodnota je celá. Po stisknutí tlačítka se objeví
údaj vynásobený dvěma. Tato funkce je určená k měření na příčné ose soustruhu a je indikovaná vedle displeje led diodou. Napájení je 9V/200mA.

Odměřování je možno dodat jako stavebnici za 650,-Kč. Cena je bez měřítka s DPH. Měřítka dodává firma: www.mbcalibr.cz v různých délkách

Odměřování je určená k připojení jednoho měřítka. Do budoucna budu dodávat hotové odměřování zabudované v plastevé krabičce včetně napájecího zdroje.
Přílohy
připájení vodičů do měřítka.jpg
montáž4.JPG
montáž3.JPG
montáž2.JPG
montáž1.JPG
montáž.JPG
mereni.JPG
Uživatelský avatar
cncp100
Příspěvky: 572
Registrován: 29. 12. 2006, 8:02
Bydliště: Lovosice
Kontaktovat uživatele:

10. 8. 2008, 5:57

Ta cena 650,- je za jednu osu, nebo jen za všechny tři??
Uživatelský avatar
Pavka
Příspěvky: 911
Registrován: 10. 3. 2008, 8:40
Bydliště: Ronov

10. 8. 2008, 5:58

Za jednu osu.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 20186
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

10. 8. 2008, 7:13

dobra cena, za tu se to neda koupit v cine :)
jeste malinko poladit provedeni
jinak super pocin
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
CZ_Pascal
Příspěvky: 838
Registrován: 14. 1. 2008, 8:24
Bydliště: Brno

10. 8. 2008, 8:10

No ono trosicku bude cenovy problem spise v tech pravitkach (tedy te snimaci casti) nez v te vyhodnovaci/zobrazovaci casti. A tam uz se to cenově pohybuje řádově jinde takže těch 650 kč je na tom celém zanedbatelná částka.
Uživatelský avatar
cncp100
Příspěvky: 572
Registrován: 29. 12. 2006, 8:02
Bydliště: Lovosice
Kontaktovat uživatele:

10. 8. 2008, 8:18

moje řeč, ale je dobře, že sem s tím nápadem přišel. To se cení.
Ale digi posuvka 150mm se dá pořídit už od 300,-
Někde jsem viděl web, kde snad dělal i tu posuvku. Je to tuším obyč. plošný spoj s "obdelníkovou sinusovkou" Ale jak ho snímá to nevím.
Uživatelský avatar
dslav
Příspěvky: 208
Registrován: 18. 12. 2006, 4:07
Bydliště: Hošťálková - Vsetín
Kontaktovat uživatele:

10. 8. 2008, 8:43

Ta obdelníková sinusovka nemá chybu :-)
1. Kde nestačí síla použij rozum.
2. Kde nestačí rozum použij sílu.

Dušan Slavětínský

http://www.valachnet.cz/~slavetinskyd/MegaCNC" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.valachnet.cz/~slavetinskyd/RcMix" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
cncp100
Příspěvky: 572
Registrován: 29. 12. 2006, 8:02
Bydliště: Lovosice
Kontaktovat uživatele:

10. 8. 2008, 8:50

:D ale no tak, víme o co jde. :D
Uživatelský avatar
Pavka
Příspěvky: 911
Registrován: 10. 3. 2008, 8:40
Bydliště: Ronov

11. 8. 2008, 6:21

Levné a ani žádné jiné posuvky s mojí elektronikou odměřování nefungují.
Mají jiný komunikační protokol, bylo vyzkoušeno mnoho typů posuvek a co kus to unikát. Nevím jak to ti čiňané dělají. Bylo vyzkoušeno i měřítko
vertikální i to má jiný protokol. Tak nezbylo nic jic jiného než používat
horizontální provedení měřítek. A ten pán s tou obdélníkovou sínusovkou
mě také pobavil, to jsem ještě neslyšel. No nic věci se mají jak jsem napsal.
Uživatelský avatar
cncp100
Příspěvky: 572
Registrován: 29. 12. 2006, 8:02
Bydliště: Lovosice
Kontaktovat uživatele:

15. 2. 2009, 6:25

Tak je tu opět ten pán, co Tě pobavil. :)
Jak je to tedy se stavebnicemi od GM a Hadexu? Také nabízejí stavebnici jako Ty a nic o použitelnosti jen jednoho druhu posuvek neuvádí?

http://www.hadex.cz/stavebnice-moduly-d ... tory--W848

http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=760-634
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
Uživatelský avatar
sysel
Příspěvky: 655
Registrován: 12. 6. 2007, 9:24
Bydliště: Šenov u Ostravy
Kontaktovat uživatele:

15. 2. 2009, 9:44

Zrovna toto bych potřeboval, ale spíš než na displej bych potřeboval info o poloze v 8bitech (stačí mi přesnost 1mm) a použití na nějakou čínskou posuvku, nezaobíral se tím někdo?
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
Uživatelský avatar
Krutor
Sponzor fora
Příspěvky: 990
Registrován: 2. 12. 2008, 8:58
Bydliště: Moravské Bránice
Kontaktovat uživatele:

15. 2. 2009, 7:19

Pěkné. Měl jsem něco podobného na frézce BF20, akorát bez jakékoliv elektroniky - měl jsem to normálně na knoflíkové baterky a koukal jsem na ty originální displeje. Prostě přišroubované šuplery s uříznutými čelistmi.

Super věc, ale bez pořádného zakrytování to mělo životnost jen pár měsíců. Stírací gumičky nepobraly všechno, takže se dovnitř dostaly malé špony, a nejenže často zmátly elektroniku, která pak házela hauznumera, ale hlavně se vydřely ty pravítka a celé to šlo do kytek. Nakonec jsem zjistil, že to vlastně k ničemu nepotřebuju :-)
kovohemil
Sponzor fora
Příspěvky: 615
Registrován: 1. 11. 2006, 2:42
Bydliště: PRAHA
Kontaktovat uživatele:

15. 2. 2009, 7:49

Jo to je ono ,měl jsem v plánu něco takového udělat na soustruch,ale jak mě jednou vypekla digi posuvka tak jedu na klasiku a na mikrometr a nic co má displej ,pochopitelně digi posuvku beru ale jen na kontrolu a to eště beru s rezervou :D
Uživatelský avatar
cncp100
Příspěvky: 572
Registrován: 29. 12. 2006, 8:02
Bydliště: Lovosice
Kontaktovat uživatele:

15. 2. 2009, 7:59

Pokud by byl zájem ,mohu nabídnout 3ks IRC snímačů. 200 kr/ot.
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
Uživatelský avatar
Krutor
Sponzor fora
Příspěvky: 990
Registrován: 2. 12. 2008, 8:58
Bydliště: Moravské Bránice
Kontaktovat uživatele:

16. 2. 2009, 5:30

kovohemil píše:Jo to je ono ,měl jsem v plánu něco takového udělat na soustruch,ale jak mě jednou vypekla digi posuvka tak jedu na klasiku a na mikrometr a nic co má displej ,pochopitelně digi posuvku beru ale jen na kontrolu a to eště beru s rezervou :D
Tak to zas né, s mechanickou šuplerou jsem schopen změřit s bídou na 0,05 mm, zatímco digi měří na setinu. Ten komfort tam prostě je. Jen jsem chtěl říct, že do digi posuvky nesmí přijít kovový prach, jinak to oblbne elektroniku, která je na kapacitním principu. A taky se s tím nesmí jezdit moc rychle, jinak to "nestihne" a ztratí to nulu. Zkus párkrát otevří ta zavřít digi šupleru nejrychleji jak umíš, a jen málokdy se dostaneš zpět na nulu.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“