Vreteno z násobiča otáčok
mám prosbu , je vhodné použiť pre výrobu vlastného vretena ako základ to čo je na fotkách ?? , ER25 , max 15000ot/min , neviem si dať rady pri volbe vhodného "náhonu" , originál to bolo hnané cez planetovu prevodovku , mohol by som použiť to ozub. kolečko násobí to trojnásobne k oske , alebo zvrchu tam kde je tá skrutka (M5) vyrobiť niečo načo sa bude dať pripojiť motor ale zároven to bude stahovať ložiská, , chcel by som s tým isť do hliníka . cez ozubenie to bude asi hlučné ale obávam sa to či tá M5ka dokáže prenášať ten moment , zvažujem cca 2kW motor. Ďakujem za názory
No můj názor je, že tak špatně formulovaný dotaz každý druhý přečte, nepochopí na co se tazatel táže a rovnu odejde. Protože se neumíš vyjádřit, přicházíš o potencioální odpovědi.
Jinak zrychlovací vřeteno prodej a za utržené peníze si kup například tecnomotor 2kW 18 000ot/min. Získáš vřeteno s delší životností.
Jinak zrychlovací vřeteno prodej a za utržené peníze si kup například tecnomotor 2kW 18 000ot/min. Získáš vřeteno s delší životností.
-
- Kontaktovat uživatele:
No já rychlobezku držel xxx krát v ruce a viděl v inzeratech kolem 1000-2000(jetou ale na oko pěknou) nevím co stoji nová(asi ranec), ale věřím,že teknomotor bude 15xdrazsi proti rychlobezce z druhé ruky.Taky mam v hlavě pár variant vřeten, ale když sečtu čas,peníze a výsledek bude nejistej,tak jsem raději šel do atase a je po starostech.
Ono když se něco točí 15000(a vic)otáčkama a je to udělaný samodamo,mám z toho strach!!(bezpečnost doma moc lidi neřeší)!! přece jenom platim hypotéku 25let a mrňous nastupuje do školky.I ta mála remenicka v 15000tis dokáže udělat pěknou díru do hlavy.
(Píšu na telefonu,omluvte hatlamatilku)
Ono když se něco točí 15000(a vic)otáčkama a je to udělaný samodamo,mám z toho strach!!(bezpečnost doma moc lidi neřeší)!! přece jenom platim hypotéku 25let a mrňous nastupuje do školky.I ta mála remenicka v 15000tis dokáže udělat pěknou díru do hlavy.
(Píšu na telefonu,omluvte hatlamatilku)
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
No tak, ospravedlnujem sa formuláciu dotazu, asi sa neviem vyjadrovať
predaj som zvažoval, ale ako napísal piskoteek , viac ako 100e zato asi nedostanem , ak sa mi to vôbec podarí predať, upínací "kužel" je asi atypický (nepoznám ho ale je pravda že som skôr elektrikár ako strojár) a momentálne je nefunkčné , oska z jedneho ozub. kolečka bola použitá ako náhradný diel do iného násobiča, inak je to nepoužívane a mám ktomu sadu na repas. Len tie ložiská stáli cca 400e a preto som skôr zvažoval využiť to ako dobrý základ pre vlastné vreteno, mám z praxe overené že to zvláda podla mna slušné zataženie, cca 3 roky 12hod denne čisteho strojného času, to je cca 10k hodin frezovania pri 12tis ot. do niečoho ako drevo, (je to zmes lepidiel , papiera a dreva je to rozhodne tvrdšie ako drevo ). Kupiť hotove vreteno je tiež možnosť, ale tak isto by sme mholi kupovať hotové "CNC" čka a toto forum by bolo o polovicu chudobnejšie. ide mi o to skusiť to, a ked zlihám siahnem po niečom komerčnom a bezpečnejšom.