řezání drátem
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
potřeboval bych rozříznout trubku průměr 10mm (vnitřní průměr 6mm) délka cca 60, jakoby načtvrtiny tzn dvakrát po 90st do kříže, délka řezu 2x 30mm materiál nerez... nějaké nabídky? kolik to asi tak může stát při jednom kusu a kolik by byla cena pokud by těch kusů bylo 10? děkuji za nabídky..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Předpokládám, že to bude kalené. Jinak bys to asi netahal na drát..?
Vedoucí vývoje / Technolog / Programátor / Obsluha CNC / Kontruktér / Podržtaška / Pi*us k ruce
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
EdgeCam 2014/2016, SpaceClaim 2015
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
EdgeCam 2014/2016, SpaceClaim 2015
je to cementované
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
nevím jestli teda cementované není tvrdé
má to 60HRc cca 0,6-0,8mm, v jádře to má 1100MPa takže když vezmu že to je šlupka 3mm silná tak je to podle mě tvrdé skoro celé.. nicméně to je jedno.. ten řez může mít max 1mm tzn max 1mm silným kotoučem.. pokud to chce někdo zkusit řezat na frézce, má na to nástroje a bude to levnější než drát tak mě je to jedno.. ale když jsem to řezal (nezušlechtěné) tak to vibruje jak kráva..teď je to broušené a nesmí se pokurvit povrch, to chce dělat trošku jinak v nějakém přípravku.. nicméně mě je uplně jedno jak se to udělá.. zajímá mě cena 10ti kusů..
je tu někdo kdo to umí?
případně někdo kdo řeže drátem je schopen odhadnout čas? nejde tam o přesnost na setiny, nemusí se držet šířka drážky (stačí to naříznout, jestli to bude řezem 0,2 nebo 0,4 nebo 1mm je uplně jedno) a dá se to tam narvat co to jde..
mám totiž několik oficiálních nabídek a dost diametrálně se časově lišej

je tu někdo kdo to umí?
případně někdo kdo řeže drátem je schopen odhadnout čas? nejde tam o přesnost na setiny, nemusí se držet šířka drážky (stačí to naříznout, jestli to bude řezem 0,2 nebo 0,4 nebo 1mm je uplně jedno) a dá se to tam narvat co to jde..
mám totiž několik oficiálních nabídek a dost diametrálně se časově lišej
Nechci tady nikoho chytat za slovíčka, ale kdyby to bylo pouze nacementované, tak se s tím dá dále jakkoliv pracovat a je to měkké.
Tys ale nenapsal, že to bylo i následně tepelně zpracované, tedy i zakalené a popuštěně. Teď to už opravdu na klasice řezat nejde.
Jinak je zcela běžné, že se cementovaná vrstva obrábí pryč a v tomto místě zůstává materiál co se tepelného zpracování týče prakticky nedotčen, protože sám má málo uhlíku.
Tím se dosáhne toho, že část součástky je tvrdá a část měkká.
Tys ale nenapsal, že to bylo i následně tepelně zpracované, tedy i zakalené a popuštěně. Teď to už opravdu na klasice řezat nejde.

Jinak je zcela běžné, že se cementovaná vrstva obrábí pryč a v tomto místě zůstává materiál co se tepelného zpracování týče prakticky nedotčen, protože sám má málo uhlíku.
Tím se dosáhne toho, že část součástky je tvrdá a část měkká.
jo takhle to bylo myšleno.. no je to obrobené, cementované, zušlechtěné, broušené a teď je to potřeba ještě rozřezat.. ono je to problematický to rozřezat před broušením a tedy před zušlechtěním..ten rozřezanej díl by potom "nešel" brousit
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
? ty seš teda ještěr............Mi_los1 píše:.............Tys ale nenapsal, že to bylo i následně tepelně zpracované, tedy i zakalené a popuštěně. Teď to už opravdu na klasice řezat nejde.![]()

jinak mám doma tvrdokovové rozřezávací pilky, klidně jednu obětuju, ale tipl bych si, že tu cementovanou vrstvu tím říznu i na klasice

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
všechno jde, jen je otázkou jestli to bude ve finále levnější než tím drátem? podle mě ne..
Jak dlouho by ten jeden řez mohl trvat? Našel jsem, že moderní drátovky můžou odebírat 180mm3/min. Šířka řezu je kolem 0,3, tedy řez by měl trvat necelou půlminutu. To náše stará drátovka určitě nedá. Tam bych to odhadoval okolo 5min. Nějaká manipulace tak 4 trubičky za hodinu. Tedy neoficiálně 200Kč za trubičku? Musel bych to nechat nacenit šéfa.
už jsem dostal podobné nabídky od 100-350kč/kus podle množství.. taky jsem dostal nabídku za 4000 kus..
asi bych to uzavřel.. už jedině že by si pro to někdo přijel a ještě to přivezl
jinak ta cena je myslím už OK..

asi bych to uzavřel.. už jedině že by si pro to někdo přijel a ještě to přivezl